Miten eristää ullakko

Lämpeneminen ullakolla omin käsin. Miten valita oikea materiaali ja eristää katto, pääty ja ullakkokerros

Huone katon maalaistalon - ei välttämättä varasto tai tekniseen tilaan. Jos se on lämmin, valita sisustuksen käyttäen epätavallinen kokoonpano katto, se voi olla toimisto tai lastentarha. Lounge, joka sijaitsee yläpuolella kylpy, säästää tilaa ja rahaa. Selvittää, miten eristää ullakkokerroksessa.

Voidaan merkittävästi vähentää kustannukset lämmityksessä koko talon talvella, jos oikein ja tehokkaasti eristää ullakolle. Työ edellyttää määränpääkerrokseen. Käytettäessä tila käytetään yksinomaan kesällä, voit vain eristää lattiaa. Tarvittaessa jäädä huoneeseen, sen on estää lämmön menetystä:

 • seinät;
 • pediment;
 • ylärajan;
 • katto.

Ullakko eristys suoritettiin tavoin eri sijoittamista työskentelymateriaalia kattotuolien välisenä:

 • niiden yläpuolella - se suoritetaan aikaan rakentamisen ulkopuolella - kattoihin - käyttäen laajennetusta polystyreenistä, mineraalivilla, ei sovellu asennettavaksi;
 • välillä - mineraalivilla rullia Makasin vedeneristys sisäilman ilmanvaihto ohjelmistot;
 • yhdistettyä järjestelmä - suorittaa ulkopuolinen suojaus - katto, ja sisällä ristikko järjestelmä on tukossa kokonaan.

Luoda lämmönsulkumateriaalia soveltaa eri ominaisuuksia. Eristys mansardikattoihin oltava erityisiä ominaisuuksia:

 • lämmönjohtavuus - vaikutus kerrosten lukumäärä eristys;
 • kosteudenvastustuskyky - eliminoi ulkonäkö muotin, rot;
 • tiheys - lisää painoa katolle kuorman;
 • muutosvastarinta ympäristön lämpötilaan;
 • ympäristöystävällisyyttä;
 • paloturvallisuus.
 • vaahto - edullinen, kevyt, huono johdinparien;
 • mineraalivilla - telan, helppo koota, voimakkaasti absorboi vettä;
 • Polystyreeni - kosteutta kestävä, kestävä, ei lahoa, syttyvä;
 • ecowool - ruiskuttamalla materiaalia, sinun täytyy ensin asentaa podshivnoy ylärajan;
 • polyuretaani - vaahto koostumus, joka levitetään katkoviivat, kaltevan pinnan monimutkainen muoto ja kokoonpano paroizolyator, vaatii erityisen laitteiston;
 • penofol - kosteudenkestävä, suojaa säteilyllä, sillä on korkea hinta.

Miten eristää ullakko

Kun työ on tutkittava nimittämisestä ullakko. Kunnolla eristää ullakolle, on tärkeää:

 • onko olemassa turvamarginaali vastaan ​​seinät perusta;
 • Valitse materiaalin monimutkaisuus huomioon ottaen tilaa ja turvallisuutta kokoonpanoja elämään;
 • taata riittävät piirin suorituskyky eristävän kerroksen;
 • asianmukaisesti tuuletuksen järjestämiseksi sen suojaamiseksi kosteudelta, kondensaatio;
 • hoitoon puuosat antiseptinen rakenteet;
 • kattaa koko pinnan eristyksen.

Katolle jääpuikot eivät näy, on tärkeää tehdä oikea eristystä katon. Uuden rakennustyöt suoriutumaan paremmin rakentamisen aikana. Eristemateriaali olisi katettava tiukasti kaikkiin pintoihin, koska niiden monikulmioita, kuten harjanne, laakso. Eristys enimmäismäärän ullakon tapahtuu:

 • suulakepuristettua polystyreeniä;
 • polyuretaanivaahto;
 • lasivillaa;
 • vaahto.

Ennen asennuksen aloittamista sinun täytyy harkita nimittämistä, huone suunnittelu, rakennus tämän valitsemalla materiaali työtä varten. Lämpöeristys suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • jännitetty kattotuolit vedenpitävä kalvo kiinnitetään sen välys katolta 3 cm - luo ilmakerroksen;
 • laid eristys;
 • päällekkäisiä yli höyrysulku on kiinnitetty;
 • kalvo liimataan nivelet;
 • Orsi asennettu tulevan päällysteen.

Lämpeneminen ullakolla päädyn sisäpuolella

lämmön säilyttämiseen työtä ullakolla pääty tarkoittaa lämpeneminen sisäpuolelta. On erittäin tärkeää, että eristys on luotu aukottomasti kaikkien pintojen huoneissa, myös tehtaiden katto. Eristys on asennettu runkopalkkien väliin. Tämä voi olla vaahtoa, mineraalivillaa tai polystyreeni höyrysulku, joissa se ei esiinny. Lämpöeristys ullakko päädyssä sisältä on useita kerroksia:

 • vedeneristys elokuva;
 • eristys;
 • höyrysulku;
 • kori ilmanvaihto;
 • viimeistely sivuraiteelle.

Lämpeneminen ullakolla päätyseinä ulkopuolella

Kivi- tai puutalo ei jäähdytetty kylmällä säällä, jos lämmin pääty kadulle päin. Käyttäen polystyreeni eristys, se voidaan kiinnittää suoraan seinään liimalla, ilman asennusta höyrysulun. Lämpöeristys ullakko päädyn ulkopuolella mineraalivillaa toimivat tekniikka:

 • tehdä kehys seinälle;
 • kiinnitetty rulla vedenpitäväksi;
 • asennettu mineraalivilla;
 • sulkeminen eristys elokuva;
 • vahvistaa oppaita vahvistamisesta sivuraide, luoden ilmarako.

Miten eristää lattiaa ullakolla riippuu päällekkäisyyksiä. Se voidaan tehdä teräsbetonista laattoja tai tehdä viiveellä. Lämpeneminen ullakkokerroksessa ensimmäisessä tapauksessa tehdään seuraavasti:

 • kaivella;
 • lähikuva väärinkäytöksiä;
 • tehdä nestemäinen höyrysulku;
 • laid eristys;
 • kaadetaan sementtilaastille;
 • do pintamaali.

Kun kyseessä on rakenne välipohjapalkit täytyy eristää seuraavassa järjestyksessä:

 • kohdella lattia antiseptisella;
 • suorittaa vedenpitäväksi;
 • turvaamiseksi eristys elokuva;
 • laittaa eristys palkkien välissä - mineraalivilla, kevytsoraa, sahanpuru;
 • top höyry eristävän päällyskerroksen;
 • välitukien päälle poikki asentaa laatikon käsitelty antiseptisellä;
 • laittaa viimeistely kerroksessa - laivanlankut.

Lämpeneminen ullakolla omin käsin

Ottaa taitoja työkaluilla voit oma eristää ullakolle tilaa talvella kylmä. On tärkeää suorittaa koko monimutkainen teosten kuten seinien, kattojen, pääty. Lämpeneminen ullakolla omin käsin keinoin:

 • koulutus tilaa työskennellä - purkaminen tarpeettomat tavarat roskat puhdistus;
 • -Aineiden valinta ja laskennan määrä;
 • antiseptistä puun käsittelemiseksi;
 • asennus rima (tarvittaessa);
 • muuttamisesta eristys;
 • jossa eristyskalvo;
 • mount crates viimeistelyyn.

Lämpeneminen ullakolla vaahdon

Tämä kevyt materiaali auttaa hoidossa vuoren suojaa kylmältä lyhyessä ajassa, vähentää merkittävästi kustannuksia. Lämpeneminen ullakolla vaahtoa tapahtuu seuraavasti:

 • asennettu kori, luoda ilmarako;
 • kiinnitetty alempi kerros - höyryä läpäisevä kalvo;
 • vaahto liima porrastetulla tavalla, alkaen alhaalta;
 • aukot täytetään vaahto;
 • pino kerros folio lämmitin;
 • liimasaumojen;
 • tee laatikko viimeistelyyn.

Pehmeä, joustava, rulla eristys ullakko - mineraalivilla - käytetään suojaamaan talvella kylmä. Työ käsittää useita vaiheita. Eristys ullakko mineraalivilla alkaa harjoittelualue - selvitys roskia poistaminen vanha kansi. Paksuus laatan tulee olla 20-25 cm operaatiot suoritetaan .:

 • mittaus väliset raot orret;
 • leikkaus kappaletta, joiden pituus on suurempi kuin 3 cm;
 • tiheä asennus elementtejä;
 • asennus höyrynsulkukalvo;
 • mitoitus nivelet;
 • asennus sorvaus viimeistely materiaalia.

Lämpeneminen ullakolla styrox

Voit nopeuttaa työtä, jos kyseessä olevan ullakon eristyksen polystyreeniä. On välttämätöntä valita levyn paksuus, ottaen huomioon lämmönjohtavuus materiaalin. Tekniikka suorituskyky:

 • kattavat puupinnat antiseptisella;
 • kuiva;
 • polystyreeni kiinnitetty kattotuolien välisenä;
 • asettaa ylemmän kerroksen - haihdutustislauksella höyrysulku;
 • liimaliitoksissa teipillä.

Erikoisuus Tämän kalvomateriaalin yhdessä eristysominaisuudet ja vedenpitäväksi höyrysulku. Kun työ on tärkeää, että asennus suoritettiin päällekkäisiä arkkia. Lämpeneminen ullakolla penofolom siitä eli niin:

 • seinillä tehdä häkki;
 • katkaista haluttuun pituuteen nauhojen;
 • stiplerom kiinnitetty kattopaarteiden varmistaen taipuma;
 • liitossauman liimattu nauha;
 • tehdä kori luoda ilmarako viimeistely pinnoite.

Tällainen lämmön säilyttämiseen menetelmä on nopea ansiosta erikoislaitteet. Tässä menetelmässä seosta, jossa on lämpöä eristävää vaahdotettu, täyttää koko tilan katon monoliittisen kerroksen. Lämpeneminen ullakolla vaahto:

 • Se ei vaadi erillistä höyrysulkua, tuulensuoja;
 • lisää kantavuutta katon;
 • tech.

On parempi, jos tämä työ tehdään ammattilaisten - ruiskutettava materiaali kuivuu nopeasti, on vaikea korjata virheen. Lämmöneristeen levitetään yhdenmukainen paksuus yhden kerroksen, prosessi tapahtuu lämpötilassa 10-15 astetta. Tekniikka toimii näin:

 • suojata ikkunat putoamasta vaahto;
 • materiaali levitetään puhdistetulle pinnalle;
 • työskentelevät pistooli suorittaa alhaalta ylöspäin, liikkeitä suorittavan puolelta toiselle.

Lämpeneminen ullakkokerroksessa on tehokasta, jos ei tehdä virheitä työssään. On tarpeen kiinnittää huomiota tällaisiin virheisiin:

 • virheellinen ilmanvaihtojärjestelmän - johtaa kertymistä kondenssiveden;
 • materiaalin paksuus on valittu, lukuun ottamatta termiset ominaisuudet;
 • keskeytys höyryn eristekerroksen nivelissä pinnat - niiden on oltava mitoitus.

Yhteinen virheitä eristävät ullakko, mikä lämmittää menetyksen

 • ei ole otettu huomioon, että läsnä lämmönsiirron huoneessa;
 • eristys jäätyy jossa löyhästi kiinnitetty laatikon;
 • virheellinen kaltevuus katot vedenpidätyskyvyn;
 • ei ole tehty kautta tiiviste aukkoja;
 • heikkoa sulkemista;
 • ei ilmakerroksen katto ja eristys;
 • ei ole asennettu kalvo eristys höyry, vesi.

Eristä ullakolle: miten eristää kattoterassi kuin suojella talon lämpöhäviö

Jo pitkään ihmiset elävät äärimmäisissä ilmasto-olosuhteissa, ympätty ajatellut epäedullinen järjestely ullakolta asumiseen. Mutta todellisuus tänään näyttää päinvastoin kuva: lisää Truckers tehdä asuttava ullakolla eristetty sen ja rakentaa. Koska tämä aihe on merkitystä, tämä julkaisu omistetaan miten lämmin mansardikatto ja käännä kylmä ullakko kodikkaassa huoneessa.

Historiallisia juuria käytöstä ullakon ↑

Historiallisia juuria ullakon alkuperä juontaa juurensa kaukana 1630, kun arkkitehti François Mansart ensimmäistä kertaa maailmassa käytetyn tilan alla harjakaton asuin- ja kaupallisiin tarkoituksiin. Pitkään toiminut turvakodin ullakolta äärimmäisen köyhiä, jotka kärsivät kylmää ja lämpöä. Ja keksinnön uusia rakennushankkeita ja teknologioita ihmisillä on hämmästyttävä kyky luoda ullakolla mukavasti säästä riippumatta ulkopuolella.

Kyllä, kyllä, aivan oikein, koska ullakko on tarpeen varsinkin lämmin, ja järjestää "kakku" lämpenemistä. Toteutettu asianmukaisesti eristys ullakon juuri muistuttaa kerroskakku.

Dacha rakentaminen kukoistaa, uusia eristettä omistajat maa taloa on tullut yhä enemmän rakentaa ullakolle, koska niillä on etuja, joita ei vastustettu. Se ei ole vain kaunis, vaan myös kannattava ja taloudellisesti: sama tarina talon ja koko kaksikerroksinen kustannuksia huomattavasti suuremman summan rahaa. Ja monet ihmiset uskovat, että talon ullakolla tuo erityistä mukavuutta.

Lämpeneminen ullakolla tulee suorittaa noudattamalla joitakin ominaisuuksia ja jotta vältetään tahaton seuraukset talvikaudella. Jotta ymmärtäisimme miten oikein eristää ullakolle on muistettava fysiikan lait: singulariteetti toiminta kotona talvella on, että lämmin ilmavirta pyrkii aina ylöspäin ja missä kylmempi. Lisäksi se kertyy itse kaikki parit tulevat huoneeseen, se on henkäys ihmiset, höyry ruoanlaitto, ja käymällä suihkussa. Kaikki tämä höyry menee ylös ja osaksi kerros kattojen eristys, jossa se tiivistyy vedeksi.

Näin ollen vesi eristysmateriaalin - märkätilojen, suuri lämpöhäviö kotona, rappeutunut sisätila ja hermoja omistajille. Eli välttämiseksi tällaisen tapahtumien kulun, ja tarvitsemme tätä monikerroksinen kakku. Hänen ei pitäisi sallia höyry tunkeutuu eristemateriaalin (höyrysulun on vastuussa tästä), ja jos pari edelleen siellä tunkeutui, se on kuin (sään kautta tuuletusraot) mahdollisimman pian peruuttaa. Jos metalli katto peitekerros on muodostettu tämän mitä kondensaatti, vedenpitävä kerros se ei läpäise eristeeseen.

Joten, voit tulla loogisia johtopäätöksiä: Miten eristää katolle ullakon - paropropuskayuschaya vedeneristys ventzazorom + höyryllä purkautuneet = oikea kattotiiliä "kakku".

Tärkeää: n suosituksiin kokeneiden rakentajien tulee olla yläosassa ullakon jättää eristämättömät pieni kolmio. Tämä toimenpide mahdollistaa paremman ilmanvaihdon.

Materiaalit lämpöeristys ullakot ↑

Jokainen materiaali on omat ominaisuudet, jotka on otettava huomioon valittaessa optimaalista variantti. Eristys on säilytettävä niiden ominaisuuksia pitkään, olla biologinen vakautta, myrkytön, vedenkestävä, ei aiheudu hajuhaittoja ja täyttävät paloturvallisuutta.

Huolimatta hyvistä lämmönjohtavuus ja taloudelliset hyödyt, vaahto ei voida käyttää lämmöneristykseen ullakolta. Säästöt tässä ei ole tarpeen, koska kaikki komponentit katon eli sorvaus, katon ja eristys mauerlat on tuuletettava kunnolla. Myös, eristys on sallittava ilma ja kosteus. Vaahto ei ole sellaisia ​​ominaisuuksia, katon hänen kanssaan "hengittää" ei ole.

Nämä lämmittimet soveltuvat parhaiten lämpöeristys ullakot, koska ne eivät pala, kestävät korkean lämpötilan, tunnettu siitä, että kevyt ja pieni lämmönjohtavuus. Ja ne ovat kovia, on vastustuskyky liukastumisen ja säilyttää niiden kokoa.

Valinta eristävän materiaalin riippuu välinen etäisyys orret, niiden sijainti ja paksuus. Myös ostaessaan lämmitin, on toivottavaa tietää säännöt niiden alueella ja hankkimaan materiaalia sopivalla lämmönsiirtymiskerroin.

Tällainen kalvo voidaan vahvistaa verkko tai kangas, ja käytetään vedenpitäväksi.

Tärkeää: se on yksipuolinen, niin se on juuri oikea puoli pinon saa päinvastainen vaikutus.

Jos kosteus ullakon, on toivottavaa käyttää vahvistettua kalvoa, jossa toinen puoli on peitetty foliolla.

Ominaisuudet polypropeenikalvo ↑

Koostumuksessa se on hyvin samanlainen kuin edellinen vaihtoehto, mutta vahva ja epävakaa UV-säteilylle. Jos katto on lämmittämätön huonetta, niin tämä elokuva asettuu lauhde. Sama pätee kattoihin päällystetty metallilla ja pellit. Tasapainottaa nämä puutteet on katettava vedeneristys viskoosi: se imee vettä ja pitää sen.

Tehokas membraanin diffuusi ↑

Tämä "hengittävä" materiaali, joka ei läpäise vettä ulkopuolelta, mutta sisällä höyry kulkee. Järjestelyssä katto "kakku", jota käytetään pääasiassa kolmen kerroksen kalvo, hajanainen, jossa kukin kerros vastaa sen toiminta: kestävyys, valonkestävyys, vedenpitäväksi.

Lämpöeristyspaneelit erityistä ↑

Hyvä, jos käytetään eristeenä läsnä, jolloin hydroprotection jo on, tässä tapauksessa yksi taso kiertoilman voidaan luopua. Eristetty paneelit sopivat kattotuolien välisenä, on tärkeää, ettei jää aukkoja ja varmistaa niiden istuvuuden. Voit myös tehdä ylimääräistä kehikkoa, esimerkiksi yhdellä ainoalla täyttää aluksella dyuymovka. Kun asennat eristys on ohi, voit siirtyä viimeistely kerros, esimerkiksi kipsilevy paneelit.

Ristikko järjestelmä on runko, lämpöeristys materiaalin väliin voidaan asentaa orret, ja niiden alapuolella on orret.

Yleisin vaihtoehto - muuttamisesta välillä orret. Miten eristää ullakolle kunnolla mukaisesti suositusten kokeneita ammattilaisia? Voit tehdä tämän, sinun on noudatettava näitä vinkkejä:

- eristys on välttämättä oltava kiinteä, tämä koskee myös rajoittuvan seinään, ikkunat ja savupiippujen rakennettu katon tasossa;

- leveys ilmarako kaikki sivut - vähintään 2 cm;

- vedeneristysmateriaalin saa painua, että ei ollut estettä toimiva ilmanvaihto;

- jos puute syvyys orret, sitten ne täytyy ylösajamiseen (naulalevyjen baareissa tai levyt) tai käyttää toista vaihtoehtoa: lämmittimen jaettu kahteen osaan: yksi on sijoitettu orret, ja toinen alapuolella.

Korkealaatuista lämmöneristys ullakon alkaa testaus huollettavuus kattorakenteet, teki sen kuntoutuksen tarpeen.

Tärkeää: Tämä prosessi on pakollinen, koska puuosat voivat vaikuttaa tuholaisten ja hyönteisiä.

Jos puu on madonreikä, niin se tulisi käsitellä kemiallisesti käyttämällä suoja, ja vakavasti vaurioituneet osat on vaihdettava.

Pitkin kaltevuus on säädetty päällekkäisillä kondensoimattomalla kalvo 15 cm. Kun orret on asennettu tangot (paksuus 4,5 cm), ja sitten rappausaineilla on kiinnitetty siihen. Kalvon ja hila on saatu poistumaan, joka tarjoaa ilmanvaihto.

Lohko seinät, eli pylväänrungot, tarvitsevat myös eristys. Tehokkain tapa - sijainnin seinän eristys. Tämä on totta, jos suunniteltua asennusta julkisivussa stukki järjestelmä, on suositeltavaa sen jatkamisesta ja päädyt.

Mutta tämä ei ole aina mahdollista, joten on syytä pitää eristyksen siten:

- rungon palkit asennetaan eristelevyjen, on muistettava, noin tuulilasin kerros;

- asennuksen jälkeen eristys seinämän vsploshnuyu sulkeminen höyrysulku.

Tärkeää: höyrysulku edessä ja renkaiden ei saa keskeyttää.

Video: älä unohda eristää seinät ↑

Katto on jo saanut lisäsuojan lämpöhäviö? Muista, että luoda aidosti mukavan ympäristön ullakolla tilaa tarvitaan eristää seiniä. Tietoa siitä, miten heidän eristyksen oppivat katselemalla video:

Huolellinen eristys parvea takaa mukavan ilmaston ja kuumat kesät, ja kovaa talvi. Oikein valittu eristys vähentää lämmityksen kustannuksia. Vain ihana yhdistelmä!

Miten eristää ullakko

Toisin kuin perinteiset lämpöeristys seinät ullakon eristyksen suorittaa paljon monimutkaisempi, koska sen sulkevan rakenteet ovat osittain tai kokonaan katon kaltevuus. On käynyt ilmi, että saman kaltevan rakenteen täytyy suorittaa useita toimintoja - suojaa sateelta, tuulelta ja kylmältä. Siksi miten oikein eristää ullakkokerroksessa omakotitalon, on välttämätöntä ymmärtää perusteellisesti, että jokainen asunnonomistaja voi tehdä käsillään. Tekniikka lämpöeristys on kuvattu tässä materiaalia.

Koska puhumme lämpeneminen taitekatto yläpuolella oleskelutiloihin, materiaalin valinta vaikuttaa tapa toteuttaa työtä. Lisäksi luettelo mahdollisista eristys välittömästi sulkea erilaista lasia, on kiellettyä käyttää sisällä asuinrakennusten. Loput lista on seuraavanlainen:

 • mineraali- tai ecowool rullina ja laatat;
 • vaahto;
 • suulakepuristettua polystyreeniä;
 • polyuretaanista (PUR).

Itse tekniikka lämpeneminen viisto mansardikatto ja vain yksi on annettu eristyksen palkin levyt. Toinen asia on, miten se näyttää kokonaisuudessaan pie käyttämällä erityistä materiaalia, on eroa. Vaikein tekemään oikeita eristys ullakon sisältä mineraalivillaa, koska se on epämiellyttävä ominaisuus imeä kosteutta. Mutta koska sen absoluuttinen palamattomuus mineraalivillaa suosio jatkuu.

Ecowool tai basalttikuidusta levyt kätevä asennuksen aikana, kun taas rulla materiaaleja on leikata yksittäisiksi matot lisätä ne vinosti orret. Mutta on toinen asia: kaikki nämä mineraalivilla on pahin lämmöneristysominaisuudet, joka automaattisesti lisää kerroksen paksuus. Mutta tämä vaihtoehto on rajoitettu leveys ristikon levyt (joskus 100-250 mm). Sitten Työn tuloksena on seuraava:

Käyttöä varten. Keskustelu materiaalien eristys seinissä ullakolle pätee myös puun ja tiili taloa katto.

Kun mineraalivilla eristys on suojattava kosteudelta, vaahdotettu polymeerit, kuten polystyreeni ja paisutettu polystyreeni on käytännöllisesti katsoen läpäisemätön vesihöyrylle. Jos vaahto on vielä jotenkin kosteuden imeytymistä pieniä osuuksia, muiden lueteltujen polymeerien tässä suhteessa ovat tiukat. Tämä yksinkertaistaa prosessia eristyksen ullakolle, joka on hyödyllinen ihmisille, jotka haluavat tehdä sen itse. Lisäksi, vaahto ja penoplex enää säilyttää sen eristävät ominaisuudet.

Tietenkin paras eristys on polyuretaanivaahto, joka levitetään ruiskuttamalla. Hän ei ehdota pelkästään kosteutta, voi vastustaa tulta jonkin aikaa ja sillä on suurin lämpöresistanssi. Yksi huono asia on se, että sovellustekniikka on yksinkertainen, mutta se tuotetaan erikoiskoneiden avulla, joten ullakkohuone ei ole mahdollista eristää erikseen. Täytyy maksaa paljon rahaa erikoistuneelle yritykselle. Mutta tämä materiaali kuulostaa vain positiivisilta arvosteluilta.

Viitteitä. Polystyreeni, joka on vaahdotettu eri tavoin, on huono äänieristyslaite, joka on otettava huomioon käytettäessä sitä. Samanaikaisesti mineraalivilla imeytyy täydellisesti ääntä ja on suositeltavampi kaupungeissa.

Jokaisella materiaalilla on paljon kannattajia ja vastustajia, jotka tekevät paljon tarinoita, joten tietämättömän henkilön ei ole helppo valita paras eristys asuintalotin katolla. Siksi meidän on ensin tutkittava lämmitysprosessin asianmukaista suorittamista, niin paljon tulee selväksi. Lisätietoja saat katsomalla videota:

Kuinka laskea eristeen paksuus

Ullakkokerroksen materiaali ei suojaa kylmältä ja sillä on käytännössä nolla lämpövastus. Lisäksi kaikki talon lämpö kerätään talon katon alle, joten sen eristysvaatimukset ovat yhtä tiukat kuin katto itse. Esimerkiksi Venäjän Moskovan alueella katon lämpöeristyksellä on oltava vähintään 5 m2 · ° C / W lämmönsiirtymä.

Viitteitä. Lämpöresistanssin standardiarvot ovat vertailuarvoja, ne löytyvät helposti asiaa koskevassa dokumentaatiossa tai Internetissä suhteessa asuinmaan alueeseen.

Paksuuden laskemiseksi sinun on tiedettävä materiaalin λ (W / m2 · ° C) lämpöjohtavuuskerroin. Näiden kertoimien arvot eri lämmittimille on esitetty kaaviossa:

Esimerkiksi haluat eristää talon ullakolla esikaupungeissa mineraalivillaa. On otettava huomioon sen lämmönjohtavuustekijä (0,045 W / m2 · ° C) ja korvata paksuuden laskemisessa käytettävä kaava:

 • δ - lämpöeristekerroksen paksuus, m;
 • λ - eristeen lämmönjohtavuuskerroin, W / m2 · ° C.

Osoitetaan, että δ = 5 x 0,045 = 0,225 m tai 225 mm. Tämä on vähimmäisarvo, ja on parempi asettaa mineraalivillakerroksen paksuus 250 mm: iin.

Kuten edellä on jo todettu, umpikuilun eristäminen ja ullakon seinät on suoritettu sisäpuolelta keinotyynyjen välisten tilojen lämmöneristysmateriaalin avulla. Työn laajuuden ymmärtämiseksi paremmin kannattaa tarkastella ullakolla yleistä kaavaa:

Tässä lämmittimessä käytetään mineraalivillaa, joka leikataan kooltaan 2 - 3 cm suuremmaksi kuin rautasien välinen etäisyys. Tämä tehdään niin, että levyt asetetaan tiukasti kiinni ja pidetään itse. Mutta ennen kuin ne asetetaan paikalleen, sinun on suojattava puuvillakanasta sisäänpäästämästä kosteutta ulkopuolelle, johon on kiinnitettävä erityinen kalvo - diffuusiokalvo -. Yleinen lämpenemisen "piirakka" on esitetty kaaviossa:

Mikä on saalis? Vedenpitävyys ja katto (tässä tapauksessa metallia) on välttämätöntä jättää ilmanvaihtoaukko - puhaltaa leveys 30 - 50 mm. Se kulkee puutalon katon koko pinnan alla ja palvelee ilmasta, joka tulee alhaalta, ylhäältä alas. Ilma tulee ylhäältä, harjanteessa, kuten kuvassa näkyy:

Tuuletusaukon tehtävät:

 • poista kosteus ja kondensaatio alikattoisesta tilasta;
 • estää ullakon huoneen ylikuumeneminen kesällä, jolloin metallilevyä kuumennetaan auringon alla.

Aukon alapuolella on erityinen vedenpitävä kalvo - diffuusiokalvo, joka on kiinnitetty naulakkoihin hihnoilla. Sen erityispiirre on, että kalvo ei anna veden kulkea, mutta samalla se on höyryä läpäisevä. Toisin sanoen mineraalivilla vuotoja varten on suojattu kalvolla vedestä, mutta se voi antaa kosteutta sen läpi ilmanvaihtoaukon sisällä. Lämmittimen pohjasta on myös suojattu, vain höyrykalvoon jo läpäisemätön. Näin ollen puuvilla ei ime kosteutta huoneesta.

Kaikki nämä ongelmalliset toimenpiteet ovat välttämättömiä sen varmistamiseksi, että ullakolla eristetyn mineraalivillan eristäminen voisi toimia mahdollisimman kauan ja tehokkaammin. Itse asiassa, toisin kuin perinteisissä kattopinnoissa, lämpöeristyksen "piirakka" on vaikea seurata, koska se piiloutuu sisätilojen takana.

Muut ullakkokäytävän rakenteet - kannen lattioiden ja pystysuorat seinät on eristetty perinteisin menetelmin. Kivirakennusten etupuolella on oltava vaipat ulkona kuivalla tai märällä menetelmällä, ja puiset voi olla sisään, täyttämällä seinät palkkeilla. Vata asetetaan niiden välille samalla tekniikalla, suojakalvojen avulla.

Neuvoston. Koska vaahdolla on edelleen ominaisuus imeä kosteutta pieninä määrinä, oikea ratkaisu on antaa se alas käyttämällä samaa tekniikkaa kuin minvat. Vaikka käytännössä sitä käytetään usein ilman höyrysulkua, paneeleiden asettaminen kannattimien väliin ja asennusvaahdon kiinnittäminen.

Lämmöneristys ullakolla, jossa on laajennettu polystyreeni

Käyttämällä sitä, että penoplex ja ekstrudoitu polystyreeni hylkivät vettä 100%: lla, ullakolla eristettäessä sisäkalvoa tai kalvoa ei voida käyttää. Lämmittimen sijoittaminen on optimaalista 2 kerrosta, joiden levyt otetaan tavanomaisella ja valitulla neljänneksellä. Ensimmäinen on tiukasti paikallaan kiskojen välissä levyn sisäpinnan kanssa. Toinen on asetettu päälle, kiinnittämällä kannattimiin ja ensimmäiseen kerrokseen itsekierteittävien ruuvien avulla.

Kun asennat ensimmäistä eristyskerrosta, muista, että tarvitset ilmavälin ja rakentaa diffuusiokalvon. Muuten on joka tapauksessa tarpeen, vaikka lämmitin asetetaan ullakolle, ja katto ei ole ollenkaan eristetty. Vedeneristys suojaa aina sisäistä tilaa tuulen puhalta- misesta ja veden sisääntulosta.

Kaksi kerrosta polystyreeniä eristää hyvin ullakolla, mutta suojaavat myös puurakenteita huoneen sisällä ilmenevästä kosteudesta. Kuinka tehdä sen paremmin, näytetään videossa:

Äkillisen kerroksen lämpöä on huolehdittava kaikkien vivahteiden huomioimiseksi ja tiukasti noudatettava tekniikkaa. On erityisen tärkeää tarkastella huolellisesti vesihöyryn ja höyryn eristyksen asettamista huolellisesti sulkemalla kaikki nivelet kaksipuolisella rakennussarjalla. Se ei riipu pelkästään eristyksen käyttöiästä vaan myös kaikista puurakenteista, jotka voivat myös kärsiä jatkuvasta altistumisesta kosteudelle.

Leave a Comment

70 − 65 =