Yhdistetyt lämmityskattila

Yhdistetty kattilat kodin lämmitykseen: tyypit, ominaisuudet ja valinta säännöt

Yksityiskoteihin ja mökkejä, joka sijaitsee kaupungin ulkopuolella, paras ratkaisu olisi käyttää yhdistelmä kattiloiden lämmitykseen taloja. Ne tarjoavat mukavan lämpötilan kaikissa huoneissa, riippumatta läsnäolo tai puuttuminen keskitetyn kaasun tai puun.

Lisäksi nämä järjestelmät auttavat vaihtelevassa kustannusarvioita paitsi rakennuksen lämmitykseen, mutta myös kuuman veden. Ne kirjataan tehokkain ilman pääsyä keskusjärjestelmän energiavarojen.

Päätyyppiä yhdistetyn kattiloiden

Lämmityslaitteet Yhdistetty tyyppi keskittyy lataamista ja käsittelyä kahden tai useamman tyyppisiä polttoaineita. Yli 70% markkinoilla malleissa on erityinen sähkökiukaat, edistää osittain tai kokonaan epäonnistuminen osallistumisen päälämmityselementtien lämmittää veden kesäkaudella.

Tällainen polttoaineen käytetyn materiaalin avulla laitteet voidaan jakaa 2 pääryhmään:

 • standardi - käyttävät enintään kahta erilaista polttoainetta;
 • yleismaailmallinen - kykenevät toimimaan kolmen tai useamman suoritusmuodon polttoainetta.

Useimmissa tapauksissa näyttää siltä mahdollista korvata poltin muuttaa polttoaineen syöttö toiminto. Myynnissä on myös malleja, joissa on liesi ja jopa kaksi poltinta elektronisella tai sähkömekaaninen control.

Saalis täällä on yksi - enemmän laajennettu toiminnallisuus yksikön, sitä vaikeampaa on prosessin asennuksen.

Ominaisuudet yhdistettynä kattilat

Omistajat maa taloa, jossa lämpö saadaan yhdistetty kattilan yhteen ääneen julistaa sen kiistattomia etuja. Varsinkin jos talo sijaitsee kaukana suurten asutuskeskusten, ja puute kaasutoimitusten ja usein sähkökatkokset ovat normi tällä alueella.

Lisäksi combi kattila, jota kutsutaan myös yleismaailmallinen, on monia muita etuja. Niiden avulla voit kilpailla suosituin erilaisia ​​Yksikomponenttijärjestelmiin:

 • kyky yhdistää useita piirejä samanaikaisesti;
 • monenlaisia ​​resursseja tekniseen uudenaikaistamiseen - korvaaminen polttimet, asennus kattilan;
 • nykytaso ohjelman hallinta;
 • keskeytyksettä lämmitysjärjestelmässä - ajankohtana keskeytyksiä toinen polttoaineista on mahdollista soveltaa vaihtoehtona;
 • taloudellinen luonnonvarojen kulutus varmistaa lämmitysjärjestelmään.

Mallit sähkömekaaninen ohjaus on yksinkertaisesti korvaamattomia talot sijaitsevat alueilla usein kokee pulaa sähköstä.

Tällainen suoritusmuoto mahdollistaa tarvittaessa kääntää kattilan järjestelmän manuaalisen tilassa, menettämättä tehokkuutta sen toiminnan.

Suosittu variantit polttoaineyhdistelmistä

Erilaisia ​​muunnelmia yhdistettynä lämmitys- yksiköt on mahdollista ratkaista kaikenlaisia ​​ongelmia - suuren mittakaavan vähemmän globaaleja ongelmia. Esimerkiksi ne voivat tarjota kuumaa vettä yhtenä perheen 3-5 henkilöä, sekä lämmityksen toimistorakennuksen tai kerrostalo.

Vaihtoehto # 1 - yhdistelmä kaasu / sähkö

Tehokkaimman veden lämmityksen sähköä. Nopea kasvu tuottaman lämpötilan toiminnan jäähdytysnestettä ainakin viive osa.

Tarjolla yhdistetty lämmittimet, jotka tarjoavat merkittäviä etuja:

 • pieni koko. Laite on ylimitoitettu palotilan palamiskaasujen, lämmönvaihtimen, jossa on sisäänrakennettu TAN tai muun tyyppisen kuumennuslaitteen;
 • Alhainen sähkönkulutus. Kattila toimii kaasun lämmitin ja alku toiminta vain pyynnöstä - nopeasti veden lämmityksen tai ilman pääsyn kaasun;
 • Alhainen hintaluokan. Se saavutetaan, koska ei ole erillisiä polttokammion - lämmitin on asennettu lämmönsiirtimessä. Laitteissa, joissa ei ole toissijainen piiri yhdistää lämmittimen on suunniteltu suoritusmuodossa;
 • pieni kapasiteetti kuumennuselementtien - monet esitellään mallin markkinoille, se on vain suunniteltu tukemaan mainittua EVAP.

Vaikka kaasu kuuluu taloudellinen polttoainetyyppiin, sähkötehon on mahdotonta sanoa. Siksi talot sijaitsevat alueilla, joilla on huonosti kehittynyt kaasun jakeluverkkoa, tulisi pitää silmällä toisen version kattilan käynnissä muita polttoaineita.

Vaihtoehto # 2 - yhdistelmä puu / kaasu

Edullisempaa polttoaineiden ja puun kaasua pidetään. Mitat lämmityslaitteen käynnissä, kuten polttoaineen, vaikuttava - hän on kullekin polttoaineen tyypit ovat erillisiä polttokammioita.

Suunnitteluominaisuudet kattilalla yhdistelmätyypin kaasu \ lohkaista määrittää sijoittaminen yhden tai kahden lämmönvaihtimia. Ensimmäisessä tapauksessa se on yhteinen tekijä kaikille polttokammiot.

In kaksipiirisestä kattila on vain yksi tyyppistä polttoainetta käytetään tuottamaan kuumaa vettä. Tämäntyyppinen lämmityskattilan vaatii alustavia päätös antaa dokumentaation asennusta.

Lisäksi nämä kattilat erotetaan kaksi alalajia: yleinen ja erillinen polttokammio. Ensimmäinen vaihtoehto koskee asennusta, luoda omia. Niitä käytetään minimoimaan kokonaiskustannukset arvioiden ylläpidosta lämmitysjärjestelmän Country House.

Käsissä tuotettu kaasu poltin kokoonpano klassisen mallin kattilan, jos kiinteän polttoaineen käytetään, se puretaan. Tämä suoritusmuoto luo voida hyväksyä lämmönvaihtimen käyttöolosuhteissa - altistuminen korkeille lämpötiloille käytön aikana polttimen. Juuri hän on usein syynä rikkomisesta kattilan hyötysuhde.

Rakenne, jossa on erillinen kammioiden uunin on varustettu kahdella piirejä, joista käytetään veden lämmittämiseen, lämmitykseen ja muut - antamaan kuumaa vettä.

Vaihtoehto # 3 - yhdistelmä puu / sähkö

Kattiloiden kiinteiden polttoaineiden käytetään useimmiten silloin, kun se on mahdotonta yhdistää tärkeimmät kaasupullojen tarjota järjestely tai lämmitys. Heillä on enemmän valtaa ja ovat haihtumaton.

Rakenteellisesti, tyyppi yhdistelmä kattilat puu / sähkö ovat melko samanlaisia ​​kuin kaasu malli. Saatavana myös, ja riippumattoman tuotannon tämän tyyppistä laitetta. PETN tarvittava kapasiteetti on riittävä määrittämään ja asentaa se lämmönvaihtimeen.

Lisäksi nämä ominaisuudet on syytä huomata seuraavat ominaisuudet yhdistetyn kattiloiden kanssa puu ja sähkö:

 • ylimääräisiä mahdollisuuksia - PETN liitäntäyksikön kautta kosketuspinta-ala lämpötilasäätimellä tai erityinen ohjelma yksikkö tarjoaa kauko-ohjaimen toimintaa kattilan;
 • lisääntynyt kestävyys rikkoutumista - tehtaan lämmitykseen käyttämällä lämmityselementit (lämmitys elementit), joka kestää hyvin lämpöä toiminnan aikana uunin kammion;
 • ylläpidettävyys - vian tullessa sähköisen osan kattilan, se voidaan helposti vaihtaa. Monissa malleissa kaasu lämpöä tuottavan laitteistot tällainen ominaisuus ei ole käytettävissä.

Virta kiinteän polttoaineen kattilan säädellään suhteellisen hitaasti. Yhteydessä tällainen ominaisuus nopeaan säädön lämmitystasolle valmistajat suosittelevat käyttämään sähköisiä osa teploustanovki.

Vaihtoehto # 4 - monipolttoainestrategiaa laitteistot

Kuosi monipolttoaine lämmityslaitteet asuinkäyttöön perustuvat käyttää useita vaihtoehtoisia polttoaineita. Tällaiset lämmitysjärjestelmät sisältää yhdistelmän malli helmiä pelletoimiseksi / kaasu / puu / sähkö.

Merkittävin rakenteellinen piirre pelletti yhdistetyn kattiloiden - varustamalla useita polttokammiot, joka on sovitettu kytkeytymään toinen polttoaineista - kiinteä tai nestemäinen.

Lisäksi toiminnallinen mahdollinen kokoonpano sähkövastuksen, joka sijaitsee kammiossa lämmönvaihtimen.

Johtuen helposti poistettavissa pellettipolttimen tulee mahdolliseksi käyttää muita polttoaineita, kuten diesel- tai kaasu. Soveltamisen tällaista energiaa tarvitaan luomaan edellytykset puhallinpolttimet paine ja tietyt rakenteelliset ominaisuudet lämmönvaihtimen. Kaikki nämä ominaisuudet ovat tunnusomaisia ​​pellettikattiloiden lajeja.

Multi-polttoaineen lämmitysjärjestelmä voidaan asentaa vasta, kun tällaiset pyynnöt:

 • Keskeytymätön virransyöttö - edellytys elvyttämistä pellettikattilan, diesel ja kaasupolttimet (käyttö kiinteän polttoaineen materiaalin lukuun ottamatta);
 • Järjestäytynyt tarjonta polttoainemateriaaleja kattilan - tämä on vakava ongelma suunnittelussa asennuksen kattiloiden yhdistelmä kaasu / puu / sähkö;
 • Energiaa tuottavat muistipaikkaa - käyttää ilmapallo asennettu ulkoinen lämmitys laatikot teräksestä tai jakaa erillinen huone, ja joissakin tapauksissa rakennuksen; diesel tallennetaan säiliöissä kytketty pumppuyksikköön.

Ennen ostamista universaali lämmityslaitteita tarpeen suorittaa analyysi keskeisesti vaikuttavien tekijöiden valintaan tiettyä mallia. Niin, olisi arvioitava hyödyllisyyttä kunkin energialähteen, koska kustannukset tällaisen laitteen on huomattavasti suurempi mono-polttoainejärjestelmä.

Mitä sinun tarvitsee tietää valita oikea?

Ainoa objektiivinen kriteeri valinnassa lämmityskattilan kodin - tarvittavan tehon toiminnan lämmitysjärjestelmän. Lisäksi tämä toimenpide ei pitäisi vaikuttaa useiden kytkettyinä silmukoita.

Ei ole mitään järkeä maksaa enemmän voimakas potin toiveita sopeuttaa työn automaatiota. Tämä lähestymistapa auttaa "idle" väline, joka johtaa nopeampaan vika. Lisäksi, samanlainen operaatio nopeuttaa kondensaatiota prosessi.

Mitä tulee tehon laskeminen, teoreettisesti lämmittämiseen ala 10 m2 täytyy käyttää 1 kW lämpöenergiaa. Mutta tämä on melko tavanomainen indeksiä, joka säädetään perusteella:

 • kattokorkeus talossa;
 • Kerrosluvun;
 • aste eristys rakennuksen.

Siksi on suositeltavaa käyttää laskelmissaan bonder suhde eli laskelmat lisätä marginaalin 0,5 kW. Virta monisilmukkaisia ​​lämmitysjärjestelmä lasketaan korvaus on 25-30%.

Esimerkiksi lämmittää rakennusta, joiden pinta-ala on yhtä suuri kuin 100 m2 edellyttää kapasiteetti on 10-15 kW yhden piirin lämmitys jäähdytysnesteen ja 15-20 kW - ja ohituksen.

Yhtä tärkeänä kriteerinä valittaessa yhdistelmä kattila - tähän hintaluokkaan. Hinta laitteen riippuu kapasiteetista, useita ominaisuuksia ja valmistaja.

Käyttäjille ei vähemmän tärkeä, ja muut ominaisuudet:

 • LKV;
 • valmistus materiaali;
 • helppo hallita;
 • mitat;
 • tarvikkeet;
 • paino ja asennus ominaisuuksia;
 • muut.

Välittömästi on ratkaista ongelma kuumalla vedellä: tarjota kuumaa vettä kattilaan, tai että on olemassa kattila. Tapauksessa määritetään ensimmäinen suoritusmuoto, valitsee edullisemmin menetelmässä - tai kumulatiivinen virtaus, ja myös parametrit vesisäiliön tarpeiden mukaan (laskettu määrä elävä).

Mitä tulee laitteen koon, ne ovat merkityksellisiä vain, kun kyseessä on sisäkäyttöön pienellä alueella.

Aineiden valmistuksessa monenlaisia ​​kattilat. Mutta suosituin vaihtoehdoista - terästä tai valurautaa. Myös, kuten kattilan, joka pystyy kestämään korkeita ja jatkuva lämpörasitusta, on korkeampi käyttöikä.

Automatisointi vaikuttaa käytettävyyteen ja järjestelmän turvallisuuden riippuu siitä, miten automatisoitu prosessi palamisen energiaa. Useimmissa malleissa voidaan käyttää käyttämällä kätevä etäohjauskeskuksia tai paneelit.

Useimmat mallit eri lisälaitteita. Nämä ovat läsnä paistopinta ruoanlaittoon, suonensisäisesti, veto-ohjaimet, polttimet, äänen kotelo jne.

Valitsemalla kattilan tämän parametrin pitäisi perustua henkilökohtaisten mieltymysten ja määrä anastanut ostamiseen.

Mutta laitteen paino ja monimutkaisuus sen asennuksen olisi välittömästi kiinnitettävä huomiota. Asennus asuinrakennuksen useimmissa lattian malleja yhdistetyn kattilat lämmitysjärjestelmiin, joissa on useita palotilaan vaatii lisälaitteita betoni jalusta, koska standardi lattiapäällysteen ei kestettävä tällaista kuormitusta.

Tietäen perusparametrit valintaan vaikuttavia Combi kattiloiden, voimme valita sopivimman mallin

Video yhdistetyn kattiloiden

Toimintaperiaate yleisen lämmityslaitteet video:

Säännöt valinnalle lämmityskattilan video:

Perussäännöt toimintaa ja asennus kattilan yhdistettyyn videoleikkeen:

Esimerkki toiminnan kattilan pelletti:

Riippumatta siitä, minkä tyyppisiä laitteita ostaa on tarpeen suunnitella tulevaisuutta lämmitysjärjestelmä. Näitä ovat: putket, savupiippu kanavan ja turvallisuusseikat toiminnan lämmittimen. Näin moitteettoman toiminnan varmistamiseksi lämmitysjärjestelmän alhaisin kustannuksin energiaa.

Internetin tietosanakirja järjestelystä teknistä ylläpitoa verkkojen

Yhdistetty lämmityskattilat: ominaisuuksia, tyypit, miten valita

Yksi tärkeimmistä huolenaiheista asunnonomistaja - lämmitys. Ja paljon vaatimuksia: niiden on oltava luotettavia, kustannustehokkaita, ei toimita hässäkkä käyttää ja edullisempia. Käytännössä mahdotonta ominaispiirteiden yhdistelmä. Samalla kuitenkin kampanja, harjoittaa valmistus lämmityslaitteet, yrittäen tapaamaan heitä-ainakin osittain. Esimerkiksi yhä enemmän se näkyy lämmityskattilan markkinoilla. Tavanomaisista yksiköt eroavat kykyä käyttää useita eri polttoaineita. Ja yhdistelmä jo täyttää mitä erilaisimmat. Nykyään on olemassa yksiköitä, jotka toimivat kolmella, ja joissakin malleissa - kaikissa neljässä polttoaineita: kiinteä, nestemäinen, kaasu ja sähkö.

Monipolttoainestrategiaa yksiköissä on useita polttimia eri polttoaineille. Yleensä yksi ladattu kivihiiltä tai puuta, toinen on nestemäisiä tai kaasumaisia ​​polttoaineita: kaasu tai diesel. Useita uuneja eri polttoaineille hyvä, että se voidaan liittää useita erillisiä riippumattomia piirit ja lämpötila ne voivat olla erilaisia. Esimerkiksi yksi ylläpitää akkua, ja toinen - lämmin lattia. Erottaminen per kerros tai jopa mikä tahansa muu periaate. Jos pidät tätä ajatusta - ostaa merkille, että jokainen oli erillinen lämmönvaihdin uunin, eli ei kaikissa kattiloissa.

Yhdistetty lämmityskattilat yleensä useita polttimia eri polttoaineille voi olla myös useita riippumattomia kelat

Jos puhumme kehityksestä viime vuosina lähes kaikki nykyaikaiset mallit ovat jopa sisäänrakennettu vastukset. On käynyt ilmi, tämä laite mahdollistaa työskennellä kaikki nykyiset hetkellä polttoaineita.

Toinen mielenkiintoinen uutuus: suunniteltu polttimet, joita voidaan käyttää yhtä hyvällä menestyksellä, kaasua tai dieselöljyä (joka tapauksessa, joten sanoa valmistajat). Tämän spray laite ei ole välttämätöntä, vaikka polttimet tai kaksi kammiota. Polttoaineen tyyppi vaihtelee siirron kytkintä johonkin asentoon.

Entistä taloudellinen ja tehokas lämmitys laajoilla alueilla, ja vähentää kustannuksia lämmitys, on toivottavaa kuumentaa akkuja. Tämä on erityisen edullista silloin, kun säännöllinen käyttö puun ja hiilen, koska toinen polttoaineista. Tämä johtuu ominaisuus usean kattilan: kapasiteetin kattilan käyttämällä kiinteitä polttoaineita ei ole säännelty ja huone tulee joskus liian kuuma. Kun läsnä on liikaa lämpöä lämmön varastointi sille osoitettu, ja jossa "purkitettu", ja pula lämpöenergian kuuman veden varastosäiliöön syötetään tai menee WAN. Järjestelmä mahdollistaa kattilan lämmittämiseen paljon harvemmin (niin usein - riippuu monista tekijöistä, voimakattilan, kotien lämmittämiseen, sää, lämpöarvo polttoaineen, jne).

On yksi tärkeä asia, joka on syytä tietää: kunkin polttoaineen kattilassa on erilainen valta. Miten sitten valita? Minkä tyyppistä polttoainetta, että sinulla on ensisijainen. Yhtä kaikki, kun kaikki, jonkinlainen polttoaineen mielestäsi paras vaihtoehto lämmitykseen. Ja vielä yksi asia, joka on otettava huomioon valitessaan: tuoduissa kattilat valmistetaan myyntiin euroalueella, nimellisteho on ilmoitettu kattilat Venäjän - maksimi. Ja tämä on huomattava ero suorituskyvyssä. Myyjien, muuten antaa ääni maksimiteho, joka on myös syytä pitää mielessä. Siksi olla varovainen.

Yhdistetty kattilat lämmitykseen kodeissa on erilaiset valmiudet kunkin polttoaineen

On selvää, että mitä enemmän erityyppisten polttoaineiden, sitä kalliimpaa ja Kookkaammat laitteita. Poikkeus - puukattiloissa ja sähköä. Niiden mitat pysyvät oleellisesti muuttumattomina - kattilan lämmityselementti on upotettu, joka aktivoituu automaattinen jälkeen tulipesään on vaimennettu ja jäähdytysnesteen lämpötilan järjestelmässä laskee alle kriittisen pisteen. Hinta yhdistettynä kattilat polttopuut, sähköä tai hiili-sähkö on lähes sama kuin puhdasta puuta - vähäisiä muutoksia. Mitat myös ennallaan, sillä vain jotain ja tarvitset että lisätä riittävän pieni mahtuakseen lämmittimen. Tällainen järjestelmä on hyödyllinen, jos et pysty säännöllisesti heittää polttopuuta, tai eivät halua nousta yöllä. Ainoa asia muistaa: sähköosa tuottaa vain kolmannes voimakattilan. Joka on lämmittää talon kattilan sähköä, eivät saa täyttä, mutta järjestelmän ylläpitämiseksi ja estää sulatuksen - kiitos.

Samoin Combi kattilan järjestetty hiilellä ja sähköä. Tällöin yleensä voidaan käyttää mitä tahansa kiinteää polttoainetta: se on uunin kattiloiden on epätodennäköistä ilman seurauksia voidaan luoda hiiltä se palaa huomattavasti korkeampi lämpötila kuin puuta, eivätkä vain puulämmitteinen uuni voidaan karhun ilman seurauksia. Mutta hiilen uunin ladata polttopuut, pellettien tai turvetta kuin mahdollista. Toinen asia, joka on, koska pieni määrä uunin ladata niitä usein, mutta työ on kattila.

Venäjän yhdistetty lämmityskattilat "Vamos-TT"

Eräs esimerkki kattilan hiili / sähkö - Warmos-TT Venäjän yritys "Evan." Pikemminkin voit käyttää sekä puun ja hiilen, mutta uuniin ei ole suurin määrä, koska se on helpompi käyttää hiiltä. Se kattilat Venäjän valmistuksen, koska on sovitettu polttamiseksi kostean puun (70%). Pawdite, ne antavat ei ole kaikkein korkea hyötysuhde - 65-75%, mutta on pienet mitat. Lämpöeristys kattilan - combined - lämpöä eristäviä materiaaleja yhdistetään vesivaippa, on säätelijä veto. Valinnaisesti säätötangon ja termostaatilla ja podderdaniya lämpötila rajoittimen veden lämpötila järjestelmässä ilman polttoaineen kirjanmerkkejä. Yleensä Yhdistelmäkattilat puu / hiili / sähkö tuotetaan pääasiassa venäläisten yritysten, no, eivät tuo kyseisiä kattiloissa ei ole saatavilla, koska alhaisilla hinnoilla.

Suomen yhdistetyn lämmityskattilat

Suuri tarpeeksi markkinaosuus käytössä Suomen kattilat. Tämä johtuu useista syistä. Ensinnäkin, niiden ilmasto on samanlainen kuin meidän, joten voimme olettaa, että niiden teho riittää ja meidän olosuhteissa. Toiseksi useimmat kampanjat toimivat pitkään, ja siksi he ovat saaneet kokemusta, on joitakin mahdollisia. No, ja kolmanneksi laadun heistä on tasolla.

Jäspi Group - yksi suomalaisista yrityksistä alalla toimivien lämmityslaitteiden. Heidän kattiloissa on hyvä maine ja ovat kaikki varustettu lämmitys elementtejä. Peruskokoonpanoon kattilan lämmityselementti yhdellä - 6 kW. Mukaan, jotta voi laittaa 2 tai 3 kpl.

Suomen yhdistetyn lämmityskattilat Jäspi

Linjassa Jäspi VPK voidaan käyttää, pelletit, dieselöljyä, kaasu. Jäspi Tupla on korkea hyötysuhde, kupari kela, käynnissä diesel / kaasu ja kiinteän polttoaineen. Tämän linjan uunin off-line, vain palamistuotteet sijaitsevat yksi putki, koska savu kanavat yhdistetään ennen savupiipun asennusta. Työskennellä kaasua tai dieselpolttoaineen tunnettu siitä, että korkea hyötysuhde. Kun määritetty oikein, poltin polttoaine poltetaan lähes täysin, niin että puhdistus palotilan tarvitaan vain kerran vuodessa. Kun käytetään puuta, riippuu niiden koko muutos: in Tupla 1 S - 35cm Tupla 2 S - 50cm.

Jotkin tekniset Jäspi Tupla ja Triplex

Kattilat Jäspi Triplex - malli vähäisin syntyvien haitallisten aineiden ilmakehään, varustettu uusi keraaminen arina. On myös mahdollista käyttää polttopuiden 35 ja 50 cm. Modifiointiin 50cm pitkä puu ylemmän palaminen voidaan toteuttaa.

Linjassa Jäspi Biotriplex käyttää uusinta kehitystä: siirtymistä pelletin puuhun ja takaisin ei vaadi muutosta laitteita. Kaksi uunit ovat toisistaan ​​riippumattomia.

lämmityskattilat yhdistetty kaasu-kiinteä polttoaine

Yksi suosituimmista yhdistelmien polttoaine - kiinteä polttoaine / kaasua. Monet talot on rakennettu mökki kylä, jossa tiivisti kaasuputkea suunnitellaan. Koska ostaa ja asentaa ensimmäisen kiinteän polttoaineen laitteiden, ja sitten, kun muutaman vuoden ja kaasu - eikä järkevin ratkaisu. Joten ihmiset etsivät kattilat voivat samanaikaisesti työskennellä kiinteää polttoainetta ja kaasua. Lisäksi edellä Suomen kattilat, on ehdotettu - Puolalainen combi kattiloissa Zota lämmitys. He voivat käyttää kiinteää, kaasumaista (maakaasu tai LPG) tai nestemäisiä polttoaineita, mutta ne kuuluvat luokkaan irrotettava kattilan, ts muuttaa polttoaineen tuottamiseen tarvittavaa / poista poltin. Jos et aio usein siirtyä yhdestä energialähteestä toiseen, tämä laite - hyvä valinta, koska hinta on alhainen.

Yhdistetyt lämmityskattilat Zota

Niille, jotka usein muuttuvat ruokkivat houkuttelevampi yhdistettynä dvuhtopochnye kattiloiden ECO CK Plus. Tässä järjestelmässä työ on erilainen. Jos käytetään ensisijaisena kiinteää polttoainetta, päättymisen jälkeen palamista ja vähentää jäähdytysaineen lämpötila alle ennalta määrätyn, aktivoituu automaattisesti toinen poltin uunissa. Ja se toimii kaasulla tai nestettä, joka on asetettu asetukset. Solussa kiinteiden polttoaineiden voidaan asettaa myös pelletti- tai öljypoltin. On variantti ja ilman kuumalla vedellä. Erittäin mielenkiintoinen ja todella monimuuttuja kattila. Tietenkin on olemassa myös haittoja: hinta ja koko.

Yhdistetty dvuhtopochnye kattilat ECO CK Plus

Niille, jotka ovat kiinnostuneita yhdistämällä kaasun / kiinteän polttoaineen / sähkö sopiva Jäspi Triplex Suomen ja Ruotsin CTC edellä on kuvattu. Edellyttäen tämän kampanjan CTC 2200 Trio kattilan, joka voi toimia kaikenlaisten polttoaineiden - diesel / kaasu, puu, hiili, sähkö. Yhdistetyn kattilat CTC julkistaa CTC on 1200 Family 40, jota voidaan käyttää kaasu / diesel- ja sähkö, sekä useita vaihtoehtoja kaasulla ja dieselpolttoainetta. Näin ollen sopivia kiinteän polttoaineen ja briketoidaan (määritä ostaessaan kummankin osalta muutos).

Yhdistetyt monipolttoaine CTC TRIO

Yhdistetyt kaasu lämmityskattilat + pelletit

Valurauta Yhdistetyt DAKON FB kattila voi työskennellä pellettejä

Czech Yhdistetyt DAKON FB kattila on kiinteän polttoaineen pelletti ja voi olla varustettu polttimen kaasu ja dieselpolttoainetta. Käytettäessä kiinteää polttoainetta sähköä tarvitaan - tämä osa haihtumaton laitteisto. Hyvä vaihtoehto lämmitykseen niillä alueilla, joissa usein on sähkökatkoja. Kuitenkin, pelletit kattilan poltetaan DAKON FB ei käyttämällä erityisiä polttimia ja liekki tavallisten puuta. Koska se ei ole puhdas Pellettikattilan, vaan puu, joka voi ajaa pellettejä. Kaasun osalta - asentamalla poltin ja käännä kaasu kattila toimii. Kuuman veden lämmitysjärjestelmän tapahtuu vesivaippa, kuumennus ei ole säädetty.

Yleensä muuttaa Polttoainetableteissa / kaasupoltin on vaihdettava. Voit helposti vaihtaa ei voi tehdä täällä. Nämä kattilat ovat nimeltään vuorossa. Mutta voit löytää yhdistelmä monipolttoainekattilan kattila, jossa on mahdollista käyttää pellettejä ja kaasua. Esimerkiksi Suomen Jäspi VPK kattila voi toimia pelleteillä, kaasu / dieselöljy, puu, puuhiili, sähköinen lämmittimet ja vieras.

On erittäin mielenkiintoinen versio Itävallan Combi kattilan Wirbel Eko CK Pellet Plus. Siinä on kaksi uunit. Yksi toimii pellettejä, toisen - kiinteällä tai nestemäisellä polttoaineella, kaasu - valita. Kapasiteetti Näiden kattiloiden - 25, 35, 50 kW. Komponentit - pelletti poltin, ruuvin suppilon 330 litraa, säätöautonatiikan, oven asentamiseksi polttimen.

Venäjän yhdistetty lämmityskattilat

Läsnä markkinoilla ja Venäjän tuottajiin. Yhdistelmä "FAX" kattilat kanssa puu ja hiili, on säilyttää lämmittimen jäähdytysnesteen lämpötilan. Teho - kohteesta 20kW ja 100kW, on modifikaatio, joka on varustettu liesi ruoanlaittoon. Voi olla yksi-piiri tai dual-piiri voi olla varustettu kaasupoltin. Alustaan ​​on lämpömittari, jäähdytysnesteen lämpötila-anturi. Vesi lämmitetään vesivaippa ja optimoitu kela, joka sijaitsee yläosassa uuniin. Hinta Tällaisten kattiloiden Venäjän tuotanto 24000. Rub.

Toinen venäläinen lämmityskattilan - "Smoke". Periaate on yksinkertainen: tärkein lähde - puuta tai hiiltä. Kun burn-out lämpötilaa alennetaan ja polttoaine on kytketty sähköisesti osa. Kattilan runko - taivutettu yhdestä levystä, jossa on vähimmäismäärä hitsien. Uunin - yhden - kaksi: yksi boot ja yksi tuhka-kuoppaan. Pyynnöstä asiakkaan vahvistettu kolmivaiheinen lämmitin 3 tai 6 kW. Kolmivaiheinen - mikä tarkoittaa: yksi lämmitin voi toimia kolmessa tilassa 1/2/3 kW tai 2/4/6 kW. Teho säädetään automaattisesti, jos sellainen on, tai manuaalinen vaihto ohjauksen.

Yhdistetty kattilat venäläisvalmisteisia "Smokey." Tekniset tiedot ja kuvat

Yhdistetty "Kupper OK" kattila Venäjän "Teplodar" - monipolttoainestrategiaa planimetric. Toimii kiinteän polttoaineen (puu / hiili / briketit) ja neste / kaasu, on sähköinen lohko. Käytettävissä oleva kapasiteetti kattilat 15, 20, 30 ja 45kW. On muunnelma keittotason. Tämä multi-polttoaineen kattilan, mutta se toimii siirto-operaatio - samanaikaisesti kaksi tai useampaa polttoainetta ei ole mahdollista muuttaa polttoaineen tyyppi tarvitaan laitteiden vaihto. Myönteistä voidaan todeta, että hinta verrattuna tuontimaksuja kattiloiden useita kertoja pienempi.

Venäjän yhdistetty lämmityskattilat

Se voidaan huomata kattilan ominaisuudet: savu laatikko sijaitsee edessä luukku, joka mahdollistaa puhdistaa se, kun kattila tai muutos / valvoa pellin asennon, joka säätelee himoa. Melko raskas polttoöljy täyttökammion avulla antaa niin suuri ylisuuria puita 50cm, ja hiiliämpärin tai lapio (maksimi - 2 kauhat). Soihtu kaasun tai pelletti ei vaadi putkityöt. Lämmityselementit ovat mukana sen jälkeen, kun palava polttoaine ja jäähdytyksen jäähdytysaineen kynnysarvon.

Käyttö monipolttoainekattilan kattila yhdistetyn tyypin lämmitykseen omakotitalojen

Yhdistetyt kattila - moderni laitteeseen ei ainoastaan ​​erilaisia ​​kiinteän polttoaineen kuumentamiseksi jäähdytysaineen, mutta myös dieselpolttoaineen, kaasu, sähkö, jne. Tähän mennessä tällaiset mallit ovat yksinkertaisin ja, samaan aikaan, taloudellinen tapa luoda erillinen .. lämmitys talossa. Sinun täytyy kuitenkin tietää useita vivahteita, jotka mainitaan tässä artikkelissa asianmukainen valinta ja käyttö tällaisia ​​laitteita.

Ominaisuudet Yhdistetty kattilat tyyppi

Ulkoisesti paine- kattilat eroavat tavanomaisista yksiköistä, jos vain sen kokoa

Yhteydessä Venäjän kylmät talvet kysymys valinnasta lämmityslaitteiden on entistä tärkeämpää. Luonnollisesti yksi ilmeinen tapa on yhdistää kaukolämpöverkkoon. Mutta tämä on mahdollista vain kaupungissa. Maalle kotiin paras vaihtoehto olisi lämmitysjärjestelmään yhdistämällä-tyyppinen kattila, joka on voitava käyttää useissa eri lajia. Tämän laitteen avulla voit nopeasti siirtyä erityyppistä polttoainetta, joka takaa lämmön talon, jopa siinä tapauksessa, häiriöt energiankantoaineen tai raaka zavozke.

Riippuen siitä, minkälainen energia on läsnä tietyllä alueella, matalat rakennushanke voi liittyä seuraavanlaisia ​​yhdistetyn lämmityslaitteet:

Tärkeää! On lämmityskattilat, yhdistetty, sovelletaan asianmukaisia ​​muuntaminen voi työskennellä neljää eri lajia. Kuitenkin, kun läsnä on lisä- laitteita, joiden avulla on helppo siirtyminen toiseen kattilaan polttoaineen, hieman lisää sen kustannuksia.

Video esittelee suositukset valintaan usean kattilan yhdistetyn tyyppiä.

Onnistunut käyttö yksiköitä, jotka toimivat diesel- ja, on tarpeen tuottaa siirtyisi jatkuvasti polttimen. On universaali malleja, jotka eroavat erittäin suuret kustannukset. Jos puhumme kattilan puun ja sähkön, lämmityselementit sen suunnittelu ovat läsnä yhdessä polttokammiossa. Kiinteän polttoaineen kattiloiden, joihin voi kuulua siirtymisen kaasulaitteita, kaasupoltin käytetään myös.

Tärkeää! Muuttamisen prosessissa polttoaine voi tapahtua sekä manuaalinen tai automaattinen tilat. Ensimmäinen vaihtoehto on yksinkertaisempi ja halvempi laite automaattinen vastine.

Käyttöyksikkö, työskentelee neljä polttoaineiden

Suosituimpia ovat kiinteitä ja sähköinen komposiittirakenteita. Selittää yksinkertaisesti: ainakin yhden tyyppistä kiinteää polttoainetta, onko puu, haketta tai pellettejä, on läsnä jokaisessa alueella Venäjällä. Sähkön saannin on yksi perusedellytyksistä luomaan modernin viihtyisää majoitusta.

Kuten yhdistetty lämmityskattilat käsittää uunin, jota käytetään kiinteän polttoaineen polttamiseksi, ja lämmönvaihdin on sijoitettu sen yläpuolelle. Että se tapahtuu jäähdytysnesteen lämmitys. Toiminnan varmistamiseksi kattilan virtalähteestä lämmönvaihtimeen asennettu erityinen lämmityselementit, lämmitys säätelee ohjauspaneeli.

Tärkeää! Suurin osa yhdistetyn tyypin käyttävien kattiloiden kiinteän polttoaineen ja sähkön, on varustettu automaattisella, jonka avulla on mahdollista sisällyttää lämmitys- elementtien puutos lämpöä polttamalla polttopuut. Tämän tyyppisiä laitteita on erittäin helposti liittää "koti" järjestelmä ja pystyy säilyttämään vähintään lämpötila automaattisessa tilassa ilman matkustajalle. Siten saapumisaika omistajille talo, mukavasti elämiseen lämpötila saavutetaan hänen huoneessaan.

Laite kattilat käynnissä nestemäisten ja kiinteiden polttoaineiden

useimmiten käytetään Combi kattilan, ei ainoastaan ​​lämmittää lämmönsiirtoaineen, vaan antaa myös kuumaa vettä. Se on noin kaksi-piiri yksikköä, jotka eivät ole vain pystyy säilyttämään mukava lämpötila kotelossa, mutta myös vastuussa kuuman veden. Yksi piiri tällaisia ​​laitteita on vastuussa kuumentamiseksi jäähdytysaineen, ja muut esilämmittää kuumaa vettä.

Vihje! Combi kattilat ovat erittäin tehokkaita vain silloin, kun käytetään talvella. Kesällä, tuottaa kuumaa vettä lämmittää koko kattilan on lisäksi, että ensimmäinen piiri on kuitenkin käyttämättä.

Tarkastellaan nyt tarkemmin joitakin suosituimpien tällaisten laitteiden:

 • Solid-sähköinen. Tällaisia ​​yksiköitä voidaan käyttää jännitteellä verkon 220 ja 380, jotka tuottavat tehon välillä 3,5-9 kW. Joissakin malleissa voit vaihtaa vaihetta, käyttää laitteita toimia verkostoissa eri jännitettä. Suuri viikonloppuna koteihin, koska tilojen lämmitys voidaan suorittaa käyttämällä polttopuuta, ja lähtöaikaa; lämpöautomatiikka joka tukee sisäilman positiivinen lämpötila.
 • Kiinteä polttoaine-kaasu. Sellaisissa yksiköissä laitteet on minimaalinen, mutta koska ne vaativat jatkuvaa huomiota. Suosio tämän tyyppisen kattiloiden niiden halpuuden.

Erot yksikkö dieselin ja kiinteän polttoaineen kattilat

 • kaasu DMU. Siirtymistä polttoaineiden on hyvin yksinkertainen: se riittää vain korvata poltin, tekemättä mitään monimutkaisia ​​asetuksia.

Tärkeää! Monet käyttäjät autonomisten lämmitysjärjestelmien ovat sitä mieltä, että rakentaminen "dizel9mdash, gaz9raquo; Ne ovat hyödyttömiä. Se seikka, että kaasun on huomattavasti pienemmin kustannuksin, ja se on kaikkein tarkoituksenmukaista käyttää tätä laitetta käyttää pelkästään kaasua. Mutta tässäkin tapauksessa, kyky työskennellä dieselmoottorin voidaan käyttää suojaukseen, jos jostain syystä kaasun syöttö katkaistaan.

 • Kaasu-dizel9mdash, elektrichestvo9mdash; kiinteän polttoaineen. Tämä on monipuolisin lämmitys yksikkö, mikä on yksinkertaisesti välttämätöntä alueilla, joilla voi esiintyä katkoksia vastaanottamisesta kaasun tai sähkön. Tällaisissa kattiloissa voi olla yleinen sekä alkuvaiheessa käytön aikana kunnostettu asentamalla lisäkomponentteja.

Että perussopimus eduista ja haitoista tämän laitteen, koska ne ovat ratkaisevia valittaessa tietyn mallin kattilan. Etuja tämäntyyppisten laitteiden ovat seuraavat:

 • Käytettävän polttoaineen Näillä rakenteilla on saatavilla ja sen kustannukset ovat alhaiset. Ainakin, on mahdollisuus liikkua vapaasti suotuisampaa polttoainetta muuttamatta tämän lämmitysjärjestelmästä.

Multi-polttoaineen kattila on liitetty lämmitysjärjestelmään.

 • Riippuen sääolosuhteista on mahdollista ohjata kattilan toimintaa, ja tämä puolestaan ​​vähentää polttoainekustannuksia.
 • Koska tällaiset rakenteet mahdollistavat käyttää kahta tai useampaa polttoainetta, se on tae järjestelmän käytettävyyttä, jos jokin tyyppisten raaka-aineiden ei ole paikalla.
 • Paras vaihtoehto automaattista toimintaa on "älykkään kodin" järjestelmä.
 • Luotettavuus ja helppokäyttöisyys ja kestävyys.
 • Ympäristön puhtauden laitteita.

Kuitenkin lämmityskattilan lämmitys omakotitalon on kääntöpuolensa:

 • Asennukseen tällaisten laitteiden talossa erityinen huone on oltava. Se myös tallennettu polttoaineiden varannot.
 • Kytkeä laitteet vaativat kolmivaiheinen verkko. Todennäköisesti asennuksen aikana kattilan on sovittava kanssa sähköyhtiöön.
 • Soveltamisala nämä yksiköt on hyvin rajallinen, koska se, että tällaiset lämmitysjärjestelmät voidaan soveltaa vain yksittäisiin asuinrakentamisen.
 • Säännöllisesti toiminta tällaisten laitteiden ovat pakollisia säännöllisiä ennaltaehkäiseviä lääkärintarkastuksia ja huolto.

Kiinteän polttoaineen kattila poltin kytkettävien

Tärkeää! Huolimatta kaikesta edellä mainitut epäkohdat, onko tämä laitteiden paljon. Kannattaa myös ottaa huomioon erinomaisen operatiivista suorituskykyä yhdistetyn kattilat, jotka edistävät merkittävästi kysynnän kasvu laitteen.

Toimintasäännöt yhdistetyn kattiloiden

Laitetta asennettaessa kattilan yhdistetyn tyyppiä on otettava huomioon useita vivahteita:

 • Kiinteän polttoaineen ja sähkökattiloiden on melko paljon painoa. Siksi ne kaikki ovat ulkona, ja tarvitsevat kaatamalla vankka perusta.
 • Asennettaessa kattilan savupiippu voidaan asentaa riittävän poikkileikkaus, että saadaan sopivat veto.

Kattilan hormiin

 • Savupiipun täytyy olla takana on eristetty pakollista jotta eliminoitaisiin tulipalovaaran niitä malleja, jotka ovat hänen kanssaan suorassa yhteydessä.
 • Jatkuvalla laitteiden toimintaa tarvitaan ajoittain puhdistaa tuhkalaatikko. Puhdistus taajuus on suoraan riippuvainen siitä, missä määrin polttoaineiden poltosta, sen tyyppi ja voimakkuus, jolla hän toimii kattilan.

Vihje! On toivottavaa antaa teräslevyn, joka sanelee turvamääräykset palotilaan kattilan. Tämä pinnoite saadaan tarvittavat suoja lattiaa vasten kipinöitä ja polttamalla polttoaineen partikkeleita.

Lisäksi vankka perusta, kattilan vaatii asettamalla kuumuutta kestävästä materiaalista

On olemassa erilaisia ​​raaka-aineita, joita voidaan käyttää Monipolttoainekattilat: kiinteä polttoaine (puu), kaasu, sähkö, nestemäisten polttoaineiden. Tämän takia "vseyadnosti9raquo; Tämä laite on hyvin suosittu. Olemme tutkineet kaikki ominaisuudet ja vivahteita tällaisia ​​määriä, joka kannattaa kiinnittää huomiota ostaessaan. Kun otetaan huomioon kaikki edellä esitetyt suositukset, voit valita todella luotettava ja tehokas laitteet, jotka luovat lämpöä ja kodikkuutta talossa yli vuosikymmenen.

Leave a Comment

38 + = 47