sipuli kasvi

Sipuli kasvi.

Sipulit (lat Allium.) - suvun toinen vuosi ja monivuotisia kasveja, jotka johtuvat perheen sipuli (aiemmin johtuvan lilja). Se on suuri litistetty-pallolamppua peitetty punertava, valkoinen tai violetti kuoret. Fistular lehdet, paksu varret, jopa 1 m korkea, turvonnut.

Kukkii kesä-elokuussa. Kukat ovat pieniä, huomaamaton, sijaitsevat pitkä varsi, kerätään kukinto pallomainen sateenvarjoja.

Kuvaus kasvien sipulit

Vanha 300 lajia, jotka kasvavat luonnostaan ​​pohjoisella pallonpuoliskolla.

Edustajat suvun kasvaa niityillä, preeriaa, metsät. Monivuotinen (viljeltyjen lajien joskus kahdesti vuodessa) lamput tai lähes kehittymätön sipulit ruohokasveilla, terävällä sipuli (tai valkosipuli) haju ja maku.

Edustajat suvun on suuri litistetyn-pallolamppua peitetty punertava, valkoinen tai violetti kuoret. Lähtee lineaarinen tai remnevidnye, radikaali, fistular, varsi paksu ja 1 m korkeus, vzdutyy.Tsvetki pieni, huomaamaton, on sijoitettu pitkä varsi, kerätään umbelliform kukinto, nuori suljettu kansi, joka joillakin lajeilla saavuttaa 40 cm halkaisijaltaan . Perianth vapaasta tai on enemmän tai vähemmän hitsattujen lehtisiä 1-7 suonet, yleensä kukinnan jälkeen neopadayuschih, muuttaminen tai muuttumaton.

Stamens mukaan lukien 6 keskenään ja enemmän tai vähemmän perianth fuusioitunut. Ponnet kiinnitetään takana. Munasarja trohgnozdnaya tai odnognozdnaya, kuusi tai useita ovules. Tanko on kiinnitetty pohjaan teriön jäljellä. Kukkii kesä-elokuussa. Siemenet kulmikas tai pyöreä. HEDELMÄVI elo-syyskuussa. Kaikki kasvin osat ovat erehtymättömän terävä "sipuli" tai "valkosipuli" haju.

Kun kasvava sipulit on tarpeen varmistaa lisääntynyt maaperän kosteus ja hyvä valaistus, erityisesti itämisen aikana ja muodostumista sipulit. Korkeita saantoja sipulit voidaan saada vain perusteella suhteellisen kevyt ja vysokoplodorodnyh.

Perushyödykkeiden sipulit sitä kasvatetaan useimmiten 2 ja 3 vuotta vanha kulttuuri. Viljely eri sipuli lajikkeiden riippuu kustakin luonnon ilmasto-olot.

Homeland sipulit vieläkään ole täysin selvillä, mutta jotkut tutkijat uskovat, että laitos otettiin käyttöön vuonna alueella Keski-Aasian, Lounais-Aasiassa ja Välimeren alueella. Sieltä keula tulivat Egyptiin ja sitten Kreikan ja muiden maiden. Hän kiertänyt maailmaa vihannes kasvi. Luonnossa lomake löytyy Afganistanissa, Uzbekistanissa ja Turkki.

On akuutti, niemimaan ja makea lajikkeiden sipuli. Mielenkiintoinen korrelaatio: äkillisissä kepasipulin ja sokeripitoisuuden kuiva on korkeampi kuin niemimaan ja makea, mutta monet eteeriset öljyt (karvas), koska se neutraloi sokeri ja antaa terävän maku sipuli.

Korjuu- ja kuivaus parempi käyttää terävää, ja tuoreiden kulutukseen niemimaan ja makeita lajikkeita.

On malognezdnye lajikkeita, joissa on yksi, vähintään kaksi sipulit, srednegnezdnye - 3-4 ja Monipesäisten - 5 tai enemmän lamput.

Keston mukaan kasvukauden jaetaan laadut kypsymisen (55-110 päivää) on keskimmäinen (85-130 päivää) srednepozdnie (105-140 päivää) ja loppuvaiheessa (päivinä 110-175).

Yksi tärkeimmistä edellytyksistä saannin kasvattamisen sipulit on käyttää sen tuottavin viljely ja arvokasta laatua lajikkeita. CIS, kaavoitettu noin 70, ja Ukrainassa - 28 lajikkeet ja hybridit sipuli. MV Alekseeva (1960) ehdotti luokittelu sipuli, josta osa muotoa koostuu neljästä lajista: Etelä-, Keski- Venäjän, Pohjois-ja salottisipuli. Sisällä Etelä- ja Keski-Venäjällä korosti Keski-Aasian ja Kaukasian, Keski- Venäjän ja Ukrainan alaryhmiä.

Koska huumausaineiden sipulia käytetty vuodesta vanhin kertaa. Sen ainutlaatuinen lääkinnällisiä ominaisuuksia tunnettiin muinaisessa Egyptissä sekä aikoina antiikin Kreikan ja Rooman valtakunnan. Yleensä keula jo yli chetyrehtysyacheletnyuyu historiaa.

Uskotaan, että synnyinpaikka kulttuuri - Keski-Aasiassa, alueella tänään Iranin ja Afganistanin. Sipulit ja vähitellen levisi naapurimaihin - Intia, Kiina ja Kreikka. Ehkä sipulit myydään tai vaihdetaan, koska hyvä maku ja parantavan ominaisuuksia tämän kasvin on tunnettu jo varmaa.

Nykyisin sipulit kasvatetaan lähes kaikkialla maailmassa. Venäjällä, jossa lähes joka kolmas on amatööri puutarhuri, tämä kasvi on arvossaan.

Se, että keula on kyky käsitellä taudinaiheuttajia tunnetaan ehkä kaiken. Tämä merkittävä ominaisuus on järjestetty sipulit korkeaenergia haihtuvia aineita - phytoncids.

Sipulit myös sisältää erilaisia ​​typpipitoiset aineet, tiettyjä sokereita, kuten glukoosia, fruktoosia, sakkaroosia, maltoosia. Lisäksi niillä on kalsiumsuola, kupari, rauta ja fosfori, erittäin käyttökelpoisia ihmisen kehon. Näin ollen, esimerkiksi, rautaa suolat (erityisesti niiden korkea pitoisuus sipuli-Slizunov) auttaa parantamaan veren ja kalsiumsuolat parantaa luun.

Jousiammunta saatu useita annostusmuotoja. Huumeiden Allilchep - alkoholiuute sipuli - on antibakteerinen vaikutus ja stimuloi eritystoimintaa suolen. Se on määrätty hoitoon suoliston velttous, ripuli, sekä ateroskleroosi. Seosta, jossa sipuli uutetta ja glyseriini - Allilglitser - trihomonadnyh käytetään hoidettaessa colpitis.

Korkea hyötysuhde hengittäminen haihtuvien tuotannon sipulit (inhalaatio) in bronkopulmonaalinen sairaudet (yskä, keuhkoputkentulehdus, hinkuyskä).

Tuoremehu edistää siittiöiden, lisää seksuaalista teho. Käytetään hoitoon ja ehkäisyyn verenpainetauti, ateroskleroosi, keinona vähentää veren kolesterolia.

sipulit käsittely suoritetaan alle lääkärin valvonnassa. Liiallinen käyttö voi olla turvassa vakavia munuais-, maksa-, vatsa ja sydän.

Phytoncidal infuusioita sipulia käytetään taistelussa tuholainen puutarhakasvien.

Sipuli sisältää suuria määriä sokereita (glukoosi, fruktoosi, sakkaroosi, maltoosi ja inuliini), sitruunahappo ja omenahappo, fytiiniä, flavonoideja, glykosidit, entsyymit, karotenoidit, C-vitamiineja, B1, B2, B3, B5, B6 ja E eteerinen öljy on antibakteerisia ominaisuuksia (erityisesti rikkaita vihreät lehdet). Essential rikkiä sisältäviä haihtuvia aineita antavat erottuva maku sipuli, edistää ruokahalua, edistää käymisen ruokaa vatsassa. Phytoncides ruohosipulia on tuhoisa vaikutus haitallisia mikrobeja, kohdistamaan desinfiointiaine vaikutus suuontelon, ruoansulatuskanavan ja hengitysteihin.

Cedobnye tyyppisiä sipulit

1000 tyyppisiä sipulit, joita esiintyy aikamme vain muutamia lajeja kirjataan miehiä syötäviä ja tehdään vuosittain massan viljelyyn. Annamme vain alkeellisinta Erilaisia ​​syötävä sipuli, antaa jokaiselle niistä lyhyt kuvaus. Toivon, että se on informatiivinen ja viihdyttävä!

Ilman sipulia yksinkertaisesti voi tehdä monia reseptejä, se on mausteinen kasvi antaa ainutlaatuisen tuoksu ja maku ruokia. Kuitenkin lisäksi maittavuudesta, sipuli on erinomainen terapeuttinen vaikutus ja paljon vitamiineja. On noin 400 lajinsa, mutta laajalle levinnyt, eivät kaikki. Että perussopimus ja suosituimpien sipulia.

Welsh - tämä lajike kutsutaan usein hiekkaa tai fistular. Tämä monivuotinen kasvi on vahva väärä varsi sijasta sipulit, ja lehdet voi saavuttaa noin 50 cm: n pituisia. Lehdet sipuli kasvaa tasaisesti, alkaen keväällä ja päättyy syksyn pakkaset. Kuitenkin Welsh - kasvi kylmänkestävyys ja kestää talvella kylmä, vaikka maahan.

Welsh erittäin runsaasti vitamiineja (erityisesti C-vitamiinia), mineraaleja, suoloja (esim. Rauta, magnesium, kalium, ja m.). Sato sipuli voi olla noin kolme kertaa kesän aikana.

Sipulia sängyssä

Sen lehdet ovat pitkät, putkimainen ja ontto, yleensä kirkkaan vihreä väri. Sipulit sama läpimitta riittävän suuri keltainen, violetti tai valkoinen kuori. Todennäköisesti ei mies, joka ei tietäisi terävä maku ja pistävä haju sipulia. Sipulit käytetään laajasti ruoanlaitto ja perinteisen lääketieteen. Hoitoa ja viljely konstailematon.

Ruohosipuli (muuten scorodite) on pienet lehdet ja hellä (korkeus 30 cm), kauden ne leikataan useaan kertaan. Pensaat tämä kasvi on riittävä haaroittumisen pienempi lamput. Ruohosipuli on kaunis vaaleanpunainen kukkia, niin laimenna sitä koristekasvina usein. Nosta ja kerätä lehtien sato ruohosipulia mahdollista ympäri vuoden: talvella - kotona tai kasvihuone, ja muun ajan - puutarhassa.

Salottisipuli (sorokozubka, Kuschevka) on kapeat lehdet (jopa 45 cm pituus) ja paksut seinät. Sen lamppu on useimmiten pieni, pyöreä tai soikea valkoinen tai vaalean violetti.

Vihreät salottisipuli maun erittäin mukava, hieman kirpeä maku ja herkkä tuoksu. Itse sipulit salottisipuli pehmeämpi ja mehukkaampi kuin sipuli. Salottisipuli käytetään usein kansanlaakinnassa, se on hyvä lähde kalsium, rauta, kalium, karoteenia, C-vitamiinia, PP, B1, B1.

Tämä kasvi käytetään usein koristeluun kasvimaa, koska salottisipuli pensaat ovat hyvin kauniita ja kirkas. Salottisipuli ovat sietää hyvin vaikeissa olosuhteissa, holodoustoychiv tarpeeksi.

Keula hauras nauhamaisia ​​ja tasainen lehdet (noin 25 cm pitkä). Lehtisiä Slizunov hyvin mehukas hieman mausteinen maku ja tuoksu muistuttavat valkosipuli. kukka bow view on suuri valkoinen ja vaaleanpunainen silmuja ja sipulit, sellaisenaan, ei ole. Kasvi on melko kylmänkestävyys, on kasvu, koska nolla lämpötiloissa.

Purjo, tai enemmän sitä kutsutaan hillosipuleita - 2-vuotias kasvi. Se on koti Aasiaan, ja sieltä hän siirtyi Välimerelle, jonka alueella se on nyt löytänyt villi muotoja - sipuli viinirypäle. Jo muinaisessa Egyptissä, purjo oli jo yksi tärkeimmistä vihanneskasvituotannon. He tunsivat hänet, ja antiikin kreikkalaiset ja Rooman valtakunnan. Venäjällä, purjot kasvatetaan kaikkialla.

Kumma kyllä, mutta valkosipuli, jota kasvaa hänen puutarha, myös kuuluu perheeseen sipuli. Maataloustuotteiden valkosipuli on jaettu kevään ja talven. Talvi Valkosipuli kasvaa parhaiten loamy maalajit ja kevään puoliväliin savimaata. Talvilajikkeet kasvatetaan kasvullisesti. Valkosipuli, erityisesti suosittu, koska vakavia pysyviä maku ja antiseptinen toimia. Sitä käytetään säilyttäminen kotimaan valmisteluja.

Kaikkia syötävät tyyppisiä sipulit kasvatetaan mökillä. Esimerkiksi metsässä, näet aloilla villi valkosipuli. Villi valkosipuli, joka viittaa monivuotinen yrtti, sen maku on usein kutsutaan villi valkosipuli. Ja johtuu siitä, että se on ensisijainen lähde vitamiinien herännyt lepotilasta Bear - laskusuuntainen sipulit.

Ruoka sopii kaikille - varsi, lehdet ja sipuli valkosipulia. Lehdet ovat sopivia syödä raakana tai maustekurkkua. Se lisätään lämpimiä ruokia, leipiä ja kakkuja. Yleensä kerätä villi valkosipuli keväällä, ennen kukintaa. Maku muistuttaa vihreät lehdet valkosipulia ja sipulia sisältävät runsaasti C-vitamiinia yrtti on usein käymisteitse ja suolattu. Mutta se ei ole välttämätöntä kuivata, koska se nopeasti menettää arvokkaita ominaisuuksia.

Sipulia haarautunut tai makeaa sipulia (lisää Dzhusay) kasvaa eteläosissa Altai Keski-Aasian sekä Länsi- ja Itä-Siperiassa.

Kaikki osat ovat syötäviä sipulia, mutta ruoka on useimmiten käytetty lehdet sipulin ja valkosipulin makua. sipuli lähtee muodossa juustoa ja suolattu salaatit, lihaa ja kalaruokia, lisukkeita, käytettiin valmistamaan kakkuja. Nuoli kukkia marinoida.

Sipulit ja haarautuva sipulin siemeniä käytetään hoitoon erilaisia ​​sairauksia: kylmä, keuhkokuume, krooninen keuhkoputkentulehdus, tuberkuloosi, häiriö kuulon tai näön.

sipuli kasvi

kuvaus

Sipuli on hyvin yleinen toinen vuosi kasvi, joka kasvaa monissa maissa ja yhdistää noin 400 eri lajia. Putkimainen sipulinvartta on vahamainen pinnoite, kuten pohja hieman paksuuntunut. Mehukas hiutaleet muodostavat lamppu. Paljon lyhyempi varsi nimeltään Donets, alaosa, jota kutsutaan kantapää.

Johtuen kantapään keulan suojataan aikaisesta regrowth juuret. Kartio asteikot ovat suljettuja sisäisiä ja ulkoisia - ovat auki. Kukinto ja nuput muodostetaan nuolet, niiden väri voi olla eri intensiteetti, valkoisesta tumman violetti, riippuen lajikkeesta.

Kasvava sipulit. Löysä maaperä, poistamalla rikkaruohot ja tasainen kosteus on välttämätöntä asianmukaisen viljelyyn sipulit. Sipuli siemenet on erityispiirre kasvusta, joka on seurausta läsnäolo alkion yhdestä plumule, sirkkalehtien ja juuren upotettu ravintona tkan.Esli kylvää siemenet syvälle maaperään, se ei voi saada ulos maasta. Koska tärkeimpiä edellytyksiä viljelyyn sipulit voidaan todeta toistuvasti irtoaminen maaperän koko ajan viljelyn.

Viljelyyn sipuli ovat täydellisiä maasto letom.Chtoby tarpeeksi kauan saada hyvä sato, sinun täytyy valita kalibroitu suurten siementen, että yksi viikko ennen istutusta tulisi liottaa vähintään 20 chasov.V maaperää kylvö suoritetaan huhtikuun lopulla tai toukokuun alussa. Siemenet on upotettu maahan 1-2 cm (kevyempi maaperä, syvempi). Hyvän kasvun siemeniä, on suositeltavaa kerran 10 päivän löysää maahan.

Tähän mennessä haihtuvat tällainen ainutlaatuinen kasveja voit käyttää sitä influenssaan nuha. Suurin parantava voima ylpeilee lukovitsy.Krome pohjan sipuli tunnetaan saharoponizhayuschimi ominaisuuksia, ja jatkuva käyttö sipuli ruoka voi alentaa veren kolesterolia ihmisillä.

Sipuli mehua. sipuli mehu pidetään tehokas luonnollinen antibiootti, joka suojaa ihmisen elimistöä infektioita ja vilustumista. Tämä kasvi auttaa aktivoimaan aineenvaihdunnan takia puhdistuksen verta ja edistää ruoansulatuskanavan protsessov.Takzhe vaikutus sipuli on hyödyllistä kohtelu neurasthenia.

Nopeasti päästä eroon nenän tukkoisuus, kansanlääkinnässä suosittelee kostuttaa pieniä puuvillan tuoremehua sipulia ja makasi jokaisessa nenäkäytävä. Hengitettävä haihtuvat märkiviä prosessit ovat tehokkaita kurkkua ja keuhkoja.

Jousi on erinomainen työkalu anginah.Chtoby normalisoida keuhkoihin, on tarpeen käyttää juuri valmistettuun lietteeseen, sipuli hengitysteitse. Lisäksi tahna täydellisesti lievittää kipua palovammoja, vähentää merkittävästi ihoärsytystä ja estää kuplia. Potilaita, joilla on diabetes tulisi syödä erityinen keittoa paistetaan luka.Dlya helpottaa yskä on suositeltavaa sisällyttää omaan ruokavalioon paistettua sipulia voissa.

Keittäminen sipuli kuori. Ei ole mikään salaisuus, että hankaamalla sipuli sose päänahkaan auttaa vahvistamaan hiuksia ja edistää niiden nopeaa kasvua. Jotta saadaan tällainen lääke, on tarpeen keitetään viisi minuuttia 5 ruokalusikallista murskattua kuoret, ja sitten antaa liemi seistä vähintään 4 tunnin ajan, valua ja huuhtele se volosy.Posle tätä menettelyä, hiukset näyttävät kiiltävä ja hilse katoaa.

Tinktuura sipuleita. Kansanlääkinnässä, tinktuura keula käytetään usein yleinen heikkous, verenpainetauti, sekä lisätä teho miehillä. On myös suositeltavaa käyttää infuusio sipuli peräpukamia ja gastriitti. Lisäksi se on erinomainen matolääkkeen.

sipuli Yskä. Jotta päästään eroon ilkeä yskä, puhdista Sipuli ja hiero sitä raastin, ja sekoitetaan sitten hanhen rasvaa. Tällainen seos on hierotaan keskellä rinnassa ja kaula, ja sen jälkeen sulkemalla rinnassa ja kaula lämmin huivi. Lisäksi on suositeltavaa ottaa taikina 1 rkl paasto joka aamu.

punasipulia - se on erinomainen ennaltaehkäisevä työkalu vastaan ​​prostud.Iz Tämänkaltaisia ​​valmistelee myös erilaisten lääkkeiden, sekä syö sitä, koska se on makea maku ja ei liian pistävä haju. Sen pehmeä massa voi parantaa erilaisia ​​sairauksia. Tämä luonnollinen antiseptinen selviytyy kaikenlaisia ​​bakteereita. Punasipulia on desinfioiva vaikutus, vahvistaa ihmisen immuunijärjestelmää.

Sipulit katkera vähentää veren sokeri cheloveka.Takoe luonnollinen korjaamiseksi, otettava päivittäin tyhjään vatsaan unohtamaan diabeteksesta. Lisäksi sitä käytetään normalisoimaan kolesterolia.

sipulit - merkittävä toinen vuosi kasvi, edulliset ominaisuudet, jotka kansanlaakinnassa käytetään hoidettaessa erilaisia ​​vaivoja. Katkeruus tämän kasvin stimuloi ruokahalua ja palauttaa toimintaa ruoansulatuskanavassa. Mehua sipuli auttaa pääsemään eroon märkivä nielurisatulehdus. Tällainen ennalta ehkäisevää influenssaa vastaan ​​ja lievittää tulehdusta keuhkoputkia ja kurkkuun. Valtava määrä kivennäissuolojen, jotka ovat suuria sipulit, normalisointi tehokkaasti kuin vesi-suola-vaihto.

purjo - merkittävä viljelty kasvi, joka on erinomainen maine monissa stranah.Danny lajilla on pieni valkoinen kuvun halkaisija on noin 5 cm: n halkaisija vaaleanvihreä varsi on 2-5 cm: n tasainen levy varresta ulottuvat, kuten tuuletin, luo vastakkainen sijainti ... korkea kukka nuoli ilmestyy toisen elinvuoden kasveja. Muodostuu usein kukinto ainutlaatuinen ilma sipulit, jotka ovat sopivia leviämistä.

Tämä on vanhin kasvi on tärkein kulttuurin näkemykset Euroopassa, ja sitä pidetään synnyinpaikka Välimeren. Tämä kasvi on kasvanut ilman suurempia vaikeuksia. Ensimmäisenä vuonna tuotetaan vain kylvö vääriä varsi ja listya.Za harvennus voidaan saada ensimmäistä satoa heinäkuussa.

salottisipuli - se on uskomattoman kylmän kestävä monivuotinen kulttuuria, joka on viljelty useita vuosikymmeniä, ja Venäjällä, ja maan eteläosissa, ja Kaukasuksella. Se on ominaisuuksia kuten hyvä maku, korkea saanto ja aikaisuus. Kypsä sipulit ympärillä elokuun alussa. Useimmat lajikkeet sipuli ei vapauttaa nuolta, ja kukinnan kukkia harmahtava. Musta siemenet ovat hyvin pieniä.

onion setit - nirso laji, se selviää täydellisesti esikaupunkialueilla ja antaa hyvän urozhay.Takoy hyödyllinen vihannes syömällä lisäisivät jatkuvaa taistelua bakteerien ja taudinaiheuttajia. Tämä lajike on kestävä ja kuivuutta, ja kylmä. Jopa huono maaperä sipuli sarjaa erinomaisessa chuvstvuet.On on vahva juuristo, joka johtaa tukahduttamiseen rikkaruohot.

Vasta käyttöön keulan

Huolimatta eduista painon, sipuleita on noin protivopokazaniya.Tem joka lisäsi mahan happamuutta, tämä kasvi on vasta. Valvomaton käyttö Tuore kevätsipuli laukaisee astmakohtauksen ja kielteisiä vaikutuksia sydän-järjestelmään.

sipuli kasvi

Luet artikkelin kasvi sipulia. Kaikki materiaalit päällä Kahden maailman sekä kasvien sipuli artikkeli - kirjoitettu tarkoituksena rikastuttaa tietoa ja me mielellämme jos haluat lehtemme.

Artiklakohtaisissa Plant Sipulit

Jokainen käyttää materiaalien on sallittu vain aktiivinen linkki lähde. Sivusto Kaikkien 5737 artikkeleita. 171 käyttäjien arviointia

Leave a Comment

− 1 = 3