Miten valita kiertopumppu lämmitysjärjestelmään

Valinta kiertopumppu lämmitysjärjestelmiin

Lämmitysjärjestelmät jaetaan menetelmiä luonnollisia (painovoiman) ja pakkokierto. Järjestelmissä, joissa pakkokierto vaaditaan asennuksen kiertovesipumppu. Sen tehtävänä - varmistaa liikkumisen jäähdytysnesteen järjestelmän läpi ennalta määrätyllä nopeudella. Ja että hän selvinnyt tehtävästään, poimia kiertovesipumpun kunnolla.

Kuten jo totesin, päätarkoitus kiertovesipumpun toimittamaan vaaditut nopeutta jäähdytysputket. Järjestelmissä, joissa pakkokierto vain sellaisissa olosuhteissa, suunnittelu kapasiteetti on saavutettu. Toiminnan aikana tsirkulyatsionnika järjestelmän paine kasvaa hieman, mutta se ei ollut hänen tehtävänsä. Se on pikemminkin sivuvaikutus. Lisäämään painetta järjestelmässä on erityinen lisäpumppujen.

Suosittu kiertovettä pumppuja, joissa märkä roottorin

On olemassa kahdenlaisia ​​kiertovesipumppuja: kuiva ja märkä roottori. Ne eroavat rakenteeltaan, mutta suorittaa joitakin tehtäviä. Voit valita kiertovesipumpun tyypin haluat asentaa, sinun täytyy tietää omat vahvuutensa ja heikkoutensa.

Se sai nimensä ansiosta erityinen suunnittelu. Jäähdytysneste on upotettu vain juoksupyörä, roottori sijaitsee suljetussa kotelossa, se irtoaa nestettä enemmän tiivisterenkaat.

kiertopumpun laite kuivalla roottori - veteen vain juoksupyörän

Nämä laitteet on seuraavat ominaisuudet:

 • On suuri tehokkuus - noin 80%. Tämä on niiden tärkein etu.
 • tarvitsevat säännöllistä huoltoa. Toiminnassa kiinteiden hiukkasten sisältämän jäähdytysnesteen kaatua tiivisterengas, rikkomatta tiiviste. Estämään paineen ja tarpeellinen palvelu.
 • Käyttöikä noin 3 vuotta.
 • Kun kysymys on korkea melutaso.

Tämä joukko ominaisuuksia ei ole kovin sopiva käytettäväksi lämmitysjärjestelmissä omakotitaloalueella. Niiden tärkein etu - korkea hyötysuhde, ja siksi, pienempi virrankulutus. Koska suurissa verkoissa kiertopumput kuivalla roottori ovat taloudellisempia, ja siellä maahan ja käytetään.

Kuten nimi kertoo, on tämän tyyppisiä laitteita on nestemäistä ja juoksupyörä ja roottorin. Sähköinen osa, joka sisältää käynnistin, on suljettu tiivistettyyn metallilasia.

Pumppulaitetta akselitiivisteettömällä - kuiva vain osa sähköinen

Tällaisia ​​laitteita on seuraavat ominaisuudet:

 • Tehokkuus on noin 50%. Ei paras indikaattori, mutta pieni yksityinen lämmitysjärjestelmien tämä ei ole kriittinen.
 • Mitään huoltoa ei tarvita.
 • ajanjakso - 5-10 vuotta riippuen brändi, käyttötavan ja jäähdytysnesteen kunnossa.
 • Käytön aikana lähes äänetön.

Perustuen edellä luetellut ominaisuudet, valitse tyyppi kiertovesipumppujen on yksinkertainen: useimmat pysähtyy märällä roottorilaitteita koska ne sopivat paremmin toimimaan asunnon tai omakotitalon.

Miten valita kiertovesipumppu

Kukin kiertoelin on joukko teknisiä vaatimuksia. Ne sovitetaan niiden parametrien järjestelmää erikseen.

Valitse tekniset

Aloitamme valinnan tekniset ominaisuudet. Ammattikäyttöön laskelma on nippu kaavoja, mutta valinnassa pumppu lämmitysjärjestelmää omakotitalon tai asunto voidaan jättää keskimäärin normeja:

 • Pumpun suorituskyky on otettu sama joukko lämmitystehoa kattilan. Että on, jos potin on 35 kW, pumppu on valittu, jonka kapasiteetti on 35 l / min.
 • Seuraavaksi meidän täytyy laskea tarvittavat pään (nostokorkeus). Keskimäärin uskotaan, että 10 metriä putken paine pumppu on 0,6 m. Sen määrittämiseksi, mikä paine kiertovesipumpun tarvitaan järjestelmä, on tarpeen jakaa kokonaispituus 10 ja kerrottuna 0,6 m / s. Esimerkiksi, jos kokonaispituus lämmitysjärjestelmän, esimerkiksi 80 m, haluttu paine on :. 0,6 m * 4,2 m = 8 Toisin sanoen, paine selityksessä ei tulisi olla pienempi.

Valitse kiertopumppu lämmitysjärjestelmä voi olla itsenäisesti

Valitse kiertovesipumppu lämmitys- seuraavia sääntöjä on yksinkertainen. Elementary laskelmat. Minun on kuitenkin sanottava, että nämä luvut - keskimääräinen. Jos talosi jossain vaiheessa on hyvin erilainen kuin "keskimääräinen", on tarpeen tehdä korjauksia joko ylöspäin tai alaspäin suorituskykyä. Esimerkiksi olet hyvä lämmittää talon, valta on hankittu ennen kattilan oli tarpeeton. Tässä tapauksessa on järkevää ottaa pumppuun pienemmällä kapasiteetilla. Päinvastaisessa tilanteessa - talossa hyvin kylmällä kylmä - voit laittaa tuottavampia tsirkulyatsionnik. Hän tilapäisesti ratkaise ongelmaa (tai myöhemmin eristämään tai muuttaa kattila).

Valitessaan tietyn mallin tarkastella kaavion paineesta ominaisuuksista pumpun. Kaaviossa on välttämätöntä löytää piste, jossa rajat pään arvoja ja suorituskykyä. Olisi sijaitsee keskellä kolmanneksen käyrä. Jos hän ei saa joitakin käyrien (ne ovat yleensä muutamia luonteenomaiset eri malleja), ottaa mallia, jonka kuvaaja on lähempänä. Jos piste seisoo keskellä, kun vähemmän tuottavia (joka sijaitsee alla).

Toimintapiste on keskellä kaavion

Tekniset ominaisuudet kiertovesipumpun on useita kantoja, joita kannattaa kiinnittää huomiota. Alkuperä - sallittu nesteen lämpötila. Eli lämpötila jäähdytysnesteen. Tässä kuviossa laatu tuote on alueella + 110 ° C + 130 ° C: ssa Edullisimmat voi olla pienempi kuin - 90 ° C: ssa (mutta itse asiassa 70-80 ° C). Jos sinulla on suunniteltu niin alhaisessa lämpötilassa, se on pelottavaa, mutta jos on kiinteän polttoaineen kattilan - lämpötila, johon voidaan lämmittää jäähdytysneste on erittäin tärkeää.

Valitse kiertovesipumpun olisi ensin ominaisuuksista

On syytä kiinnittää huomiota suurin paine, jossa pumppua voidaan käyttää. Yksityiskodissa lämmitysjärjestelmä, se on harvoin yli 3-4 bar (tämä on kaksikerroksinen talo), ja normaalisti on 1,5-2 atm. Mutta silti, kiinnittää huomiota tähän indikaattori.

Mitä muuta kiinnittää huomiota - materiaaliin, josta kappale on valmistettu. Optimaalinen - rauta, halvempaa - erityisestä lämpöä kestävästä muovista.

Tyyppi ja koko yhdisteen. Kiertovesipumppu voidaan pujottaa tai laippaliitoksella. Lanka on ulkoinen ja sisäinen - hänen valittu asianmukaisia ​​sovittimia. Liitin mitat voivat olla: G1, G2, G3 / 4.

Huomioi myös saatavuuteen suojan. Voidaan tyhjäkäyntisuoja. Kiertopumput Vesivoideltu se on hyvin toivottavaa, koska moottori jäähdytetään kuljetettavan nesteen. Jos vesi ei ole läsnä, moottori ylikuumenee ja hajoaa.

Toinen tyyppi suoja - suojaa ylikuumenemista. Jos moottori kuumenee kriittiseen arvoon, teromorele kytkee virran pois päältä, pumppu pysähtyy. Kaksi näistä ominaisuuksista pidentää käyttöikää.

Valittaessa valmistaja kiertoelimen lähestymistapa on sama kuin valittaessa tahansa arc art. Jos mahdollista, on parempi ottaa laitteet eurooppalaisten tuottajien, joka on pitkään ollut pauhu. Luotettavin alalla katsotaan kiertopumput Willo (Villa), Grundfos (Grundfos), DAB: n (DAB). On muitakin hyviä merkkejä, mutta sinun täytyy lukea arvosteluja niistä.

Huomaa, että kaikki tekniset tarjotaan liikkuvat vedessä. Jos jäähdytysnesteen järjestelmässä - jäähdytysnesteen tarvitaan tehdä muutoksia. Merkityksellisiä tämäntyyppisen lämmön tiedonsiirron täytyy kääntyä valmistajan. Muut lähteet eivät löytäneet samanlaisia ​​ominaisuuksia.

Ompele laskutetaan kiertovesipumpun lämmittämiseen flyantsevy DN40

Me emme myy mitään. Verkkosivuilla tietoa.

Tervetuloa! Miten sinuun yhteyttä mainonta sivuston

Tervetuloa! Mainonta päällä saata.

Miten valita kiertovesipumppu lämmitysjärjestelmän Country House

Lämmitysjärjestelmä maan talo on suljettu piiri, joka kierrättää vettä, kuumennettiin yhden pisteen. Piiri sisälsi kiertopumppu, joka tukee nesteen liikettä. Kukin putki mutka, rajoitus järjestelmän linja-laitteissa on hydraulinen vastus. Lämpötilan lasku ei riitä jäähdytevirtausta laajaan järjestelmästä ja kaksikerroksisessa talossa. Soveltaminen pumpun mahdollistaa asentaa kattilan, paitsi kellarissa.

Laite ja toimintaperiaate pumpun

Kiertovesipumppu on sähkömoottori, joka on sijoitettu teräskuoreen. Sen roottorin lähettää pyörähdys akselin juoksupyörän. Siipipyörän kiertosuunta luo negatiivisen paineen tuloputken, imee jäähdytysneste. Kun pyörivä juoksupyörä suihkuttaa nestettä alla davleniev piiri, koska keskipakovoima. Se luo paine, joka on voima liikkeeseen lämmityspiirin.

Kiertovesipumppu lämmitysjärjestelmiin hyödyllinen, vesi pakotetaan nopeuttaa liikkeen jäähtyy hieman, vähentää kattilan kuormaa, akun kaikissa huoneissa lämmitetään yhtä. Säästää jopa 30% polttoaineen lämmittämiseksi tilojen oikeellisuuteen piiri.

Lämmitysjärjestelmä suunnittelusta ja solmujen on luotettava alan ammattilaiselle.

Useita kiertovesipumppuja, mutta sovelletaan lämpö rakenteita piirit "märkä" ja "kuiva" tyyppi. Jos roottori on erotettu kosketukseen nesteen osion tiivistysrenkaiden, rakenne pidetään kuivana. Renkaiden välillä, kun kalvo muodostuu vettä, mikä johtuu pintajännityksen sulkee sähköisen osan. Kuten kuluminen renkaat painetaan säännellään keväällä. Riippuen suunnittelu taitto ovat:

Pumppuja käytetään suuren virtauksen järjestelmiä käytetään pannuhuoneissa, useita rakennuksia lämmitetään. Heillä on hyvä hyötysuhde - 80%, mutta ne vaativat ammattitaitoista palvelua.

Laitteessa "märkä" tyyppi on eristetty vesipitoisesta väliaineesta vain staattorin. Pumpun käydessä hiljainen, huoltovapaa, käytetään pieninä piirejä, vaikka tehokkuus on noin 50%. Kulutus pumpun teho on pieni tehonkulutus tunnissa satunnaista sisällyttämistä 50-200 wattia. Pumput on kolmivaiheinen kuormituksen asetukseksi.

Kriteerit lämpöpumppu vaaleissa

On tärkeää valita oikea kiertovesipumppu lämmittämiseen parametrit. merkitys:

 • lämmitys alueella;
 • lämpötila tila olosuhteissa;
 • lämpötilaero virtauksen ja paluu;
 • toiminnallisia ominaisuuksia lämmittimen;
 • paine kierrätysjärjestelmään,
 • verkon ominaisuus;
 • käytetty jäähdytysneste.

Tuloksena asianmukainen laitteiden valinta tulee olemaan mukava lämpötila rakennuksessa.

Lattiapinta vaatimukset lämpötilan ja kuinka monta astetta lämmönsiirtoaineen kuumennetaan kattilassa, valinta riippuu pumpun teho. On Lämpötekniikan laskentakaava. Aloitamme keskimäärin parametrien laskemalla ominaisuudet kiertovesipumpun:

 1. Pumpun kapasiteetti asetetaan perustuen lämpötilaero - 30-35 0. Voimakattilan jaetaan ero saa kulutus, se on suorituskyky.
 2. 10 m putken pituus on 0,6 m on tarvittavan paineen. Määrä säädetään pumpun on määritelty tiedot, mitattuna metriä vesipatsasta.
 3. Pumppu kierrättää kaikki patterit, lähtien 5 osien 10 m 2. Uskotaan, veden virtaus järjestelmän kattilan suorituskyky. 25 kW kattila lämmittää 25 l / min, jäähdyttimen 15 kW tarvitaan virtaus 15 l / min.
 4. Halkaisija lämmitysputket on noudatettava poikkileikkaus pumpun liitännät. Hyväksytyt yksi pumppu antaa pumppaus piiri 80 m.

Pidempi ja kiertopiirin osa putket, vahvempi tarvittava kiertovesipumppu lämmitykseen koteihin. Jos jäähdytysneste ei ole vettä, lisää viskoosi pumppu korkea teho tarvitaan.

Jos olet jo askeleen ylöspäin pumppua, se on valittava marginaali tehon. Määräajoin paineen säätäminen järjestelmässä voi suorittaa vähemmän tehokas kone.

Valinta tuotemerkin pumppu lämmitykseen riippuu ostajan ominaisuuksia. Tunnettuja tuotemerkkejä ovat kalliita, työskennellä hiljaa vuosia eivätkä vaadi tarkistamista. Nämä merkit ovat pumput eurooppalaiset valmistajat. Kiinalainen puhelimet ovat halvempia joskus, mutta heidän elämänsä on alhainen, on vastareaktio, melua ja moottori palovammoja. Venäjän mallit kuuluvat keskiluokkaan, niiden arvo on vähemmän tunnettuja valmistajia 2 kertaa.

Sovitus kiertovesipumppu

Pumpun asennuksessa, on tärkeää tarjota helppo huoltaa. Optimaalisesti asentaa laitteet paluuputken ennen kattilan. Tämä osaltaan:

 • tasainen syöttö syöttöveden järjestelmään;
 • ainakin kuuman veden pumppu on ollut käynnissä pidempään;
 • kattila ei luo ilmataskuja.

Juoksupyörä pumppu asennetaan vaakasuoraan, se kestää alle lahden.

Pumppu on asennettu ainoastaan ​​ohituksen osa on pienempi kuin pääradan kanssa pakollinen sisällyttäminen sulkuventtiilin. Tämä antaa jäähdytysnesteen kiertoon pääradan, ilman sähköä. Ohituksen tulee leikata, jotta korjaus pumpun.

Asiantuntijoiden mukaan kiertovesipumppu Grundfos on paras. Maailmanlaajuisesta kulutuksesta 50% kaikista lämmitysjärjestelmät on varustettu pumppujen tämän merkin. Lähellä kaupungin Istra Venäjällä avattiin tytäryhtiö tanskalaisen Grundfos.

Valmistettu laitteita, joissa on kuiva ja märkä roottori. Kuiva järjestelmät on varustettu ylimääräisellä tuuletin jäähdyttämistä varten moottorin työ on meluisa, joka sijaitsee kattilan. Ja kotiverkon järjestelmää, jossa on märkä roottorin UPS sarja. Nämä laitteet ovat saatavilla vain Saksassa ja Serbiassa. On monia merkkejä, jotka voivat havaita väärennös. Tämä pumppu valmistaja ei voi maksaa vähemmän kuin 130-150 dollaria.

Laite toimii jopa 10 vuotta ilman korjausta, jollei toimintatapa. Kun itse asentaa yksikkö selviytyä huoneeseen ja ainakin päivässä. Kiertovesipumpun asentaa vain vaakasuoraan putki. Yhdistää kolmivaiheinen, erillisellä rivillä.

Linja tuotteita kotiin tarjoaa joustavan pumppujen eri kapasiteetin ja Magna pumput, jossa on automaattinen viritys Alpha. Laite mukautuu sopivaksi määritettyyn normaalitilaan verrattuna vaihtoehtoja yöllä ja kun talo ei ole vuokralaisia ​​säästämään energiaa.

Kiertopumput Wilo Saksasta käytetään nesteen pumppaamiseen vesistöihin, lämmitys, teknisissä prosesseissa.

Malleja pumput lämmitysjärjestelmiin kootaan sarja ja antaa tarpeen, valmistettu kuivalla ja märällä suorituskykyä. Me luettelo sarjan valmistajan tarjoamia:

Laitteita ei ole huonompi laatu Tanskan, mutta voi toimia lämpötila-alueella -10-120 0 C. asennus voi liikkua lämmityspiirin 750 m2. Pumput tarjoavat paine 2,2-12 metriä. Riippuen voimayksikkö painaa 2,2-8 kg. Laite toimii äänettömästi.

Wilo pumput soveltuvat lämmitysjärjestelmien lämpöpatterit kuuman veden. laitteet toiminta-aika ilman huoltoa vireillä 8vuosi kosteisiin suorituskykyä.

Miten valita kiertovesipumppu lämmitykseen: Kaava ja laskuesimerkkejä

Teemana tämän artikkelin - valinta kiertovesipumpun lämmitysjärjestelmän.

Tietenkin, väri ja hinta pysyy ulkopuolella meidän analyysi: olemme kiinnostuneita ennen kaikkea suorituskykyä.

Lisäksi koko pumppu on kaksi tärkeää ominaisuuksia. Mitä? Se oli artikkelista.

 • Hän tarvitsee pumpata tietty määrä jäähdytysnestettä (yleensä tavallista vettä), riittää lämmittämään huoneen.

Siksi laskennassa meidän on tiedettävä lämmön määrää kuljetetaan tilavuusyksikkö jäähdytysnesteen ja tarvetta lämpimään paikkaan.

 • Pumpun on voitettava vastus putken ja venttiilit. Keskiarvo, laittaa yksinkertaisesti, vesi kitka putken seinämän - on erittäin todellinen voima, joka on otettava huomioon.
 • Joten, mitä meidän täytyy tietää?

  • Tarvittava lämpöteho. Se riippuu monista tekijöistä; Käytämme hyvin yksinkertainen, vaikka arvioitu, laskenta - 100 wattia neliömetriä kohden.
  • Kokonaispituus putkilinjan lämmitysjärjestelmän ja venttiilien lukumäärä. Täällä me myös yksinkertaistaa tehtävää: ottamaan keskimäärin pään menetys varusteet, joka on 30%, ja varmuuskerroin.

  Vivahde: ​​jos tärkein lämmitys rengas revitty lämmönsäätimellä, painehäviö kasvaa edelleen 70%: iin.

  Tämä seikka - on toinen puoltaa rinnakkaisen päärenkaassa solmio lämpöpatterit, toisin kuin käynnissä. Tietenkin, jos puhumme yhdellä putken piiri.

  Niin sanotut Leningradka - Yksinkertaisin lämmityspiirit. Ja kaikkein idioottivarma. Avainkysymys: patterit eivät saisi rikkoa kentällä rengas.

  Suorituskyky

  Miten valita kiertopumppu lämmitysjärjestelmän suorituskykyä?

  Laskentakaavan on muotoa G = Q / (1,16 x DT).

  • Q - tilojen tarve lämpöenergian watteina;
  • DT - Delta lämpötila välillä virtauksen ja paluu, sitten saman määrän lämpöä, joka pysyy lämmitetty huone. Tavanomaisten lämmitysjärjestelmät DT päätti ryhtyä yhtä suuri kuin 20 astetta; matalan lämpötilan lämmitys (esim., konvektorit) - 10C ja lattialämmitys - ja 5C.
  • 1,16 Wh / kg * C - ominaislämpökapasiteetti vettä. Jos käytät muita vettä - tarpeeksi löytää hakemistosta sen ominaislämpökapasiteetti ja korvata samalla kaavalla.

  Tuloksena saamme kiloina tunnissa. Kuitenkin suurin osa pumpuista käytettävissä kuutiometreinä. Voidaan laskea, se on riittävä jakaa tuloksena laskennan tuloksen veden tiheys lämpötilassa mielenkiintoinen meille (80 ° C, esimerkiksi, se on yhtä kuin 971,8 kg / m3).

  Tehdään esimerkki laskelma kotialueen 150m2.

  • Lämmöntarve voi kestää noin 150 * 100 = 15000 wattia.
  • Lämmittää talon me will perinteisen pattereiden lämpötilan delta DT, joka on 20 ° C:

  Tulos, siis, on yhtä suuri kuin 15000 / (1,16 * 20) = 646,55 kg / h. Me laskea kuutioina: 646,55 / 971,8 = 0,665 m3 / h.

  Pumppu on kuvassa on selvästi liiallinen järjestelmästä suunnitellut meille.

  Miten valita kiertovesipumppujen lämmitysjärjestelmiin tarvittavan paineen? Opetusta ei ole paljon vaikeampaa.

  Suunniteltaessa on joskus tarpeen tehdä ehdottoman tarkkoja laskelmia.

  Tässä tapauksessa kaavan muotoa H = (RX I + Z) / p x g, jossa:

  • H - tarvitaan meitä puski metriä;
  • R - vastus suoran putken pascaleina metriä kohden;
  • L - pituus putkijohdon metriä;
  • Z - vastus varusteet, mutkia, venttiilit ja muut melua veden tavalla. Nämä tiedot löytyvät passeihin ihmisarvoisen laitevalmistajat. Parametri on määritelty pascalia;
  • P - tiheys jäähdytysnesteen ennalta määrätyssä lämpötilassa kilogrammoina kuutiometriä kohti;
  • g - painovoiman aiheuttama kiihtyvyys m / s2.

  Vaikeaa, eikö? Ainakin - löytää tiedot kunkin venttiili ei ole helppoa, mutta käyrät ja kaikki päänsärky: vastus riippuu kääntösäde ja hänen kulmasta.

  Enemmän kuin, että kun kytket pienellä säteellä osa putken mutkan pienenee huomattavasti.

  Mitä pienempi taivutussäde, pienempi putken ontelo.

  Sen vuoksi käytetään yleensä karkea arvio: H = R * L * ZF.

  Jos on mitään vaihtoehtoa?

  • Mikä on resistanssi suora putki, me muistamme. Se kestää noin yhtä suuri kuin 100-150 Pa / m; tässä tapauksessa, mukavuussyistä laskelmien laskemme sen välittömästi oikea paine - 0,010-0,015 m per metri putkea.

  On parempi keskittyä enimmäisarvo paineen tarjonnan merkitsisi vain hieman lisääntynyt virrankulutus.

  • L - pituus kaikkia putkia lämmitysjärjestelmän. Tapauksessa kahden putken lämmitysjärjestelmä, tietenkin, se ottaa huomioon paitsi tarjonta, mutta myös säiliö linja.
  • ZF - kertolasku suhde. Tämä vaihtoehto on suunniteltu yksinkertaistamaan meidän laskeminen: se on pidetty 1,3 siinä tapauksessa, jos järjestelmä ovat tavanomaisia ​​palloventtiili ilman katonaluspäällysteenä maasto ja varusteet sopivan kokoinen.

   Nämä samat 30%, että olemme aiemmin tässä artikkelissa. Käytettäessä termostaattinen säädin tai kuristin, repiminen piiri, ylimääräistä 1,7-kertaiseksi.

  Ottaa yksinkertainen esimerkki - yhden putki lämmitysjärjestelmä neliön alueella samassa talossa 150 neliötä. seinän pituus on yhtä suuri kuin 12,25 metriä; koko piiri pituus - 12,25 * 4 = 49 metriä. Koska olemme järkeviä ihmisiä, kuristimia tai termostaattien asennetaan vain lämmityslaitteita, sulautetut rikkomatta päärenkaassa.

  Tarvittava paine on siten 0,015 * 49 * 1,3 = 0,9555.

  Vihje: Käytännössä on järkevä valinta lämmityksen kiertovesipumppu, syöttöpaine on vähintään 10%. Kaikki tappiot ei vieläkään oteta huomioon.

  Jää valita hakemistoon pumpun vain asiaankuuluvat ja asentaa sen - käsin tai avulla asiantuntija.

  Olet jo kaupassa? Sitten vain etsimällä merkinnät pumpun pesään.

  Kuten tavallista, lisätietoja yksityiskohdista valinta löytyy videon lopussa. Lämpimät talvet!

  Leave a Comment

  + 42 = 44