Kuinka edullisesti rakentaa talon omiin käsiisi

Miten rakentaa talon omiin käsiisi edullisesti

Yksityisen talon rakentaminen on varsin kallista. Jos taloudelliset mahdollisuudet eivät salli palkata päteviä rakentajia, mutta haluavat hyvin yksittäisen asunnon, voit rakentaa talon omiin käsiisi edullisesti. Ensinnäkin on tarpeen päättää, mikä rakennustekniikka valitaan.

Sinun täytyy ymmärtää, että talot ja kivi, tiili ja betoni ovat kallein. Ei vain rakentamisessa, vaan myös ylläpidossa ja lämmityksessä. On parempi valita nykyaikaisemmat ja edullisemmat rakennustekniikat. Loppujen lopuksi tärkein asia on, että se oli kaunis, ei kallista eikä sitä ole vaikea rakentaa. Loppujen lopuksi et halua käyttää satoja tuhansia ruplaa rakentajille.

Tutkitaan tärkeintä - talon rakentaminen ei ole kaikkein vaikein tehtävä. Erityisesti nyt tieto-ikä. Talon rakentaminen riippuu pitkälti tietosi. Jos on tietoa, eli ymmärrystä siitä, miten rakentaa oikein, niin talo rakennetaan oikein ja nopeasti.

Jos päätät luoda oman hankkeen kotona, sinun on käytettävä erikoistyökaluja.

Jos sinulla on taidot työskennellä tietokoneen kanssa, voit tehdä sen tietokoneella

ArchiCad-ohjelma. Älä ajattele, että tämän ohjelman opiskelu kestää kauan, tämä ei ole totta.

Internetissä saatavilla olevista videokursseista riippuen on mahdollista luoda yhden kerroksen talon luonnos 3-4 vuorokaudeksi ilman erityistä arkkitehtisuunnittelua. Ainoa asia mitä tarvitset on noudattaa tarvitsemasi mittoja. Loput, ohjelma tekee

itse. Projektin luominen omalla tavalla säästää huomattavasti rahaa ja antaa sinun ohjata heitä rakentamaan kotiasi. Loppujen lopuksi internetin pienen talon projekti maksaa 15-100 tuhatta ruplaa.

Jos sinulla ei ole tietoa ja vielä olet päättänyt rakentaa talon omiin käsiisi edullisesti, niin voit mennä niin kuin menin. On yksi kirjailija - Sergei Domogatsky, joka kirjoitti kirjan "Talousrakentaminen. Tietämyskanta, joka kertoo askel askeleelta rakentaen suuria ja kauniita taloja.

Perehdyin hänen kirjaansa lähes vuosi sitten ja useammin kuin kerran käytettiin siihen saamaa tietoa. Suurin etu on siinä, että kirjassa kuvataan rakentamisprosessi ihmisille, jotka eivät tiedä rakentamisesta yleensä. Ei ole oikein kutsua tätä luomista kirjaa, koska siihen on lisätty videon ohjeita ja 3D-malleja

tiedostoja. Näin voit nähdä talon 3D: ssä, kääntää sen ja ymmärtää, mitä tehdä tässä työn vaiheessa. Esimerkiksi se perustuu säätiöön - lataa 3D-malli ja katso, missä se on.

Tai mene kattolaitteeseen - lataa myös 3D-malli kirjasta ja katso, missä se on.

Kirja kertoo kuinka rakentaa kolme taloa. Valitse suosikki talo ja lue, kuinka rakentaa sitä askel askeleelta. Valitsin itselleni talon nimeltä North.

Kirjailija lisäsi tietämysprojektien kehittämistä siitä, miten ja millä tavalla voit jakaa sen, eikä ylitä ylimääräistä korvausta. Siksi tämä talo materiaaleista jättää vain 340 000 ruplaa. Tämä on korjaamatonta. Vain laatikko, lasitus, viemäröinti, vesihuolto ja sähköjohdotus. Aluksi hämmensi itse kirjan hinta. Loppujen lopuksi yksi hanke maksaa vähintään 15 tuhatta ruplaa. Ja kirjailija myy kirjan 4800 ruplaa. Tämä huolimatta siitä, että siinä on kolme hanketta, jotka valittavat rakentamisprosessin kuvaamisesta. Liian halpa, ajattelin. Myöhemmin tutkin Vkontakte-kirjan ryhmän fanien ryhmää ja vastasin niiden kanssa, jotka jo rakensivat tai rakensivat taloja tässä kirjassa. Kaikki ovat onnellisia.

Pidin myös siitä, että sen vaikeimmat hetket on kuvattu videoleikkeillä, jotka voidaan katsella oikealla kirjalla.

Tämä kirja kerran auttoi minua. On hienoa, että joku yrittää niin ja maalaa rakentamisprosessin ja auttaa ihmisiä säästämään valtavia rahaa.

Se ei aseta liian korkeaa hintaa työstään.

Olen varma, että tämän kirjan mukaan joka toinen talo rakennetaan 5-10 vuoteen. Piirrän nämä johtopäätökset siitä, että jo tämän kirjan fanien ryhmässä on yli 70 000 tilaajaa vkontakte-tilissä (https://vk.com/ecohous).

Mutta jos sinulla ei ole tätä kirjaa, alla on yhteenveto talon rakentamisen eri vaiheista, pohjasta seinille ja katolle.

Jokaisen talon perusta on perusta. Sen laatu riippuu siitä, kuinka kauan talosi kestää. Säätiön on kestettävä kuorma milloin tahansa vuoden aikana ja sääolosuhteista riippumatta.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sen rakentamiseen on tarpeen käyttää suurinta osaa varoistaan, kuten monet yksittäisten talojen omistajat tekevät. Säätiön laatuun ei vaikuta lainkaan käytetty määrä. Tärkeintä on sen oikea järjestely.

Ensin sinun täytyy selvittää, mitä tekniikkaa kotisi rakentaa. Jos se on raskas kivi tai tiilitalo, niin säätiö maksaa melko kalliiksi. Jos talo on vaalea, esim. Runko, CIP-paneeli tai puolirakennus, voit käyttää aja- tai pölkkiruuvia.

Yksinkertaisuuden vuoksi paaliruuvi on edullisin. Mutta hän ei ole yhtä luotettava. Monissa suhteissa luotettavuus nousee kaikissa olemassaolevissa säätymuodoissa, jotka on suunniteltu ei-raskasrakennuksille.

Alla oleva täydellinen ymmärrys on kaaviokuva paalunruuvin perustuksesta. Tässä on grillataation perusta:

Mutta 80% maamme väestöstä valitsee itselleen raskaat kivi-, lohko-, monoliitti- tai tiilitalot. En suostu sinuun valintasi mukaan. Sanon vain, että nämä talot monissa suhteissa menettävät nykyaikaisia, kevyempiä, energiatehokkaita ja taloudellisempia taloja. Nykyaikaisia ​​koteja voi todella rakentaa omiin käsiinsä edullisesti. Mutta yritykset rakentaa kallis kivi tai tiilitalo omilla käsiinsä muuttuvat usein pitkäaikaiseksi rakentamiseksi.

Pohdimme tässä "klassista" perusta raskaalle talolle, joka auttaa useimpia lukijoita, jotka tulivat sivuillamme.

Rakentamisen paikan valitseminen aloittaa merkinnän projektin mukaan. Teemme sen kiinni tappien ja kierukan avulla. Ensinnäkin merkitsemme säätiön ulomman osan. Me lyömme varren tulevan talon kulmissa ja venytämme merkkijonoa.

Tärkeintä on pitää diagonaali, muuten talo voi muuttua rinnakkaismuodon muodossa ja tulevaisuudessa on suuria vaikeuksia työskenneltäessä katon kanssa. Merkinnän on oltava säännöllinen suorakulmio tai neliö. Tämän jälkeen teemme säätiön sisäosan merkinnät.

Sen paksuuden tulisi vastata tulevien seinien paksuutta ulkoisilla ja sisäisillä pinnoilla.

Seuraava vaihe, kaivaa säätiön kuoppaan. Se suoritetaan luotujen merkintöjen mukaan. Syvyyden tulisi olla suurempi kuin alueen jäädytys syvyys. Kaivettaessa kannattaa kiinnittää huomiota mahdollisiin paikkoihin maassa. Jos he ovat läsnä, he joutuvat kaivaamaan syvyyteen, jossa he ovat poissa. Pohja peitetään ruberoidilla ja sirotellaan pienillä raunioilla. Sitten veteen se sulaa bitumia. Kaikki, vedeneristys on valmis. Älä unohda asentaa hihnoja myöhempään tiedonsiirtoon. Yleensä tämä tapahtuu yksinkertaisen reunustamalla suuren halkaisijan putkea. Täytä meidän kuopamme roskakivellä.

Jos todella

Haluamme rakentaa talon omiin käsiisi edullisesti, sementin sijasta käytämme saviä. Hänet kasvatetaan vedellä nestemäisen hapan kerman tilaan ja kaadetaan asetettu kivi. Yhden kerroksen taloon tämä on enemmän kuin tarpeeksi, ja säästöt ovat erittäin suuret.

Muotti on perusta kuoppaan. Nyt säätiö on jätettävä yksin, sen täydellinen kuivaus 20 päivän kuluessa.

Muuten, kuten edellä mainituilla pile-ruuveilla - sen etu on myös se, että se asennetaan yhteen päivään. Eli seuraavana päivänä sen jälkeen, kun olet saapunut joukkueeseen asettamaan säätiön, voit aloittaa talon rakentamisen.

Jos päätät rakentaa talon kiprichistä tai lohkoista, tämä osa on sinua varten. Talon seinät voidaan rakentaa myös omalla kädellä edullisesti epätavallisella tavalla. Suuri valikoima erilaisia ​​seinien eristyksiä ei ole tarpeen asentaa paksut seinät taloon. kaikki

Siirrämme kuorman tiilien seinätuille. Kuivattujen säätöpintojen pinta on peitetty ruberoidilla ja pystytämme 30-40 cm korkean tiilen riviä.

Kulmissa alamme pystyttää laakeritukit. Tärkeintä on tarkkailla oikeaa pystytasoa, sillä käytämme tasoa tai asennamme siihen puukiskon. Samoin kaikki muut tuet on rakennettu. Niiden välinen etäisyys asetetaan nykyisen hankkeen mukaan. Ainoa asia, joka on otettava huomioon laadittaessa, on, että tuet eivät kuulu ovien ja ikkunoiden asennukseen.

Tämän jälkeen kaikki niiden välille muodostunut tila on luotu halvalla halvalla materiaalilla. Tässä on paljon vaihtoehtoja. Jos varat sallivat, voit ostaa onttoja kipsilohkoja. Ne ovat täydellinen lämmin kotiin. Tällaisten seinien järjestely voi säästää hyvin tiilillä ilman laadun heikkenemistä.

Jos mineraalivillaa suunnitellaan seinälämmittäjiksi, älä unohda ankkuria sen kiinnittämiseen. Ankkurien määrä 1 m2: n kohdalla tulisi olla vähintään viisi kappaletta. Voit tietenkin ja vähemmän, mutta tästä kiinnityksen laatu vähenee merkittävästi. Se on melko epämiellyttävä sen jälkeen, kun voimakas tuuli kerää eristysosia sivustossasi. Mutta on parasta käyttää polystyreenivaahtoa. Kiinnitys ei ole tarpeen, ja se on helpompi asentaa tiiliseinille. Käytännölliseltä kannalta tämä on hyväksyttävin vaihtoehto.

Yleensä on tietenkin järkevämpää rakentaa taloa saksalaisen puolirakenteisen kehysteknologian avulla. Nämä talot ovat kevyempiä, eivät palavia eivätkä luotettavuus ole huonolaatuisia.

Seuraava vaihe on katto. Miksi mennään katolle lämmittämättä seiniä? Asennettu katto suojaa lämmittimen sitten ilmakehän saostuksesta ja sen vaurioitumiselta. Katon päällekkäisyys alkaa kattopalkkien asennuksella. Ne sopivat kantavaan tiiliin

tukea. Seuraava vaihe on karkea ylärajaa.

Kuten palkkien kiinnittämiseksi, edetään seuraavasti. Keskellä pilarit, vaiheessa niiden rakenne on asennettu ankkuri tai metallitangoista. Niiden koon on oltava sellainen, että ne ulottuvat edellä orret 10-15 cm. Palkit pora ja panivat tukipilareilla siten, että vahvike säde läpi. sopiva päät on taivutettu. Metalli sauvat voidaan leikata ja turvallinen lanka palkkien ja muttereilla.

Siten, eräänlainen seismisen vyö. Palkkien istuvat tukevasti paikallaan, ja samalla on tarpeeksi matkustaa eri odottamattomissa olosuhteissa (maanjäristykset, maaperä ratkaisu, jne).

Ristikon riippuu projektin ja budjetin. Mutta paras on standardin versio rakentaminen Puiset kattotuolit ja rimat. Kattopäällyste ei kannata säästää. Loppujen lopuksi se on tärkeää ymmärtää, että se on vasta toissijaisesti suorittaa koriste funktio. Se ensisijaisesti suojaa talon haitallisia sadannan.

Kosteus välikohtaus kattorakenteen elementtejä, se johtaa muodonmuutos tai jopa tuhoa. Ajattelen muut seuraukset eivät ole mainitsemisen arvoisia.

Katto rakennettu metallotseripitsy kestää 10-15 vuosi, 15-20 vuotta, pehmeä laatta; 50 vuotta luonnollista.

On hyvä tietää, että itse asiassa nämä parametrit voidaan helposti kaksinkertaistaa. Tähän viittaa lähinnä valmistajia, mutta elämä tosielämän paljon enemmän.

On tärkeää ymmärtää, että kuuro lasitus maksaa monta kertaa pienempi kuin aukko. Venäjällä, useimmat ihmiset asentaa kaikki ikkunat talossa oktryvayuschegosya tyyppi. Ei ole järkevää kustannusten kannalta. Loppujen lopuksi useimmat ikkunat koskaan avannut tai

Avaa hyvin usein. Ja pese ikkunat kerran vuodessa ja voi olla ulkona. Pesuun ikkunat ei tarvitse avata niitä.

Edellä mainitussa kirjan "säästöt rakentamisessa. Tietopankki »Sain kyytiin itse on toinen tapa säästää lasitus. Se, että ikkunoita voi tilata suoraan valmistajalta. Se on noin 2 kertaa halvempaa kuin ostaa niitä

jälleenmyyjät. Mutta jotta tilata tehtaalta, sinulla pitää olla IP tai LLC. Kasvi saa maksuksi vain oikeushenkilöitä. Voit tehdä tämän, voit pyytää ystävä, jolla on jokin yritys, tee tilaus itselleen.

Ovet ja ikkunat valitaan perusteella taloudelliset toimintaedellytykset. On kuitenkin muistettava, että puu ikkunat ovat paljon parempia kuin nykyaikaisen muovi-ikkunat. Oikein asennettu ja suojattu erityinen pohjamaali, ne palvelevat sinua tulevina vuosina.

Lisäksi, jos asennat ontto lasitus sinun ei välttämättä kallista tilata runko sitä. Voit tehdä kehyksinä ei avaudu omasta. Se on helpompaa kuin miltä se näyttää.

Eristys seinissä, valitse ensiksi mukaan ilmasto-olosuhteet alueella ja niiden taloudelliset mahdollisuudet.

On tärkeää ymmärtää, että halvin mineraalivilla usein kemiallisesti käsiteltyjä ja kohokohtia farmaldegid. Kaikenlaisia ​​vaahto (jopa ruokaa polystyreenivaahtoa) eristettiin bentseeni. Tämä aine on erittäin kielteinen vaikutus ihmisten samachuvstvii. Mutta useimmat ihmiset maassamme, heiluttaen käsi sanoilla "meidän aika elää jopa haitallisia." Danae artikkeli on kirjoitettu laajalle yleisölle, joten se kuvataan perusteella polystyreeni eristys.

Hän käsitellyn paksuus vaahdon aloittaa asennuksen. Seinärakenteen on peitettävä pohjamaalilla tunkeutua syvälle. Sen jälkeen, käyttäen liima-ainetta asennusaika vaahto levyt. On tärkeää aina ohjata pystyakselin asennuksen aikana. Tämä on yleensä hyvä istuvuus romahtamaan. Aivan kuten tiili, vaahtomuoviarkkien neulotaan yhteen. Kukin yhteinen uuden sarjan levyjen tulisi tapahtua keskellä arkin edellisen sarjan. Erityiset ankkurit kiinnittämiseksi vaahto voidaan käyttää ylimääräisiä kiinnitys. Kustannukset ovat pieniä, ja lisätukilevyä eivät vahingoita kovassa tuulessa.

Saumat sulkunestettä vaahto. Älä käytä kokoonpano vaahtoa. Se on, jäädyttäminen, laajenee, mikä muodonmuutos lämpöä kestävä pinnoite.

Top vaahto armiruem erikoislasia kudosta. Jälkeen kerros vedenkestävä kipsi.

Katto eristetty mineraalivillalla. Hän pani sen karkea kattoon ullakolta. Sisältä höyryn eristekerros on perustettava. Samalla tavoin kuin lopullisessa pinnoite kattoon, on olemassa useita eri vaihtoehtoja. Jokainen päättää mukaan oman maun ja mahdollisuuksia.

Jos päätämme rakentaa talon omin käsin halvalla, se järjestää lattia kelluva tyyppiä. On tasoitettu pinta peitettiin kerros kattomateriaalin. Sen päälle, kerros hienoa soraa tai seulontoja. Huolellisesti ramming. Seuraavat pinottu eristekerros. Nyt on mahdollista pinota pintamaali. Se voi olla mistä tahansa käytettävissä materiaalista.

Kaiken talo on valmis. Jää suorittaa kaikki viestintä ja sisustus.

Hieman neuvoja. Kun talon rakentamiseen, yritä täysin valmiiksi ainakin yksi kylpyhuone ja keittiö. Tässä talossa voit elää pidempään. Voit aina tehdä jotain, tuhlaamatta liikaa aikaa matkalle. Majoitus keskeneräisen talon on ylimääräinen kannustin sen pian päätökseen. Jos sinulla ei ole vaihtoehtoista majoitusta, se merkittävästi säästää vuokraa, ja rahaa myös kodin.

Miten rakentaa oman talon omin käsin ja miten se halvempaa

Tässä artikkelissa, voit oppia rakentamaan oman talon omin käsin vähällä vaivalla ja valita paras tälle materiaalille. Tekstissä kuvataan mahdollisia tapoja säästämisen ja vinkkejä siitä, miten välttää virheet käytön aikana. Artikkelissa pitää omituisuuksia hankkeiden perusteella rungon tekniikka, tiiliä, palkit, gazoblokov ja muita materiaaleja sekä tehokkuutta jokaisesta.

Jotta ymmärtäisimme millaisen talon rakentaa halvempaa, on tutkittava eri vaihtoehtoja

Miten rakentaa oman talon omin käsin: Alkuvaihe työtä

Talon rakentaminen tyhjästä on aina liitettävä korkeat kustannukset. Ei jokainen omistaja esikaupunkialueilla varaa tällaiseen hankkeeseen kiinnittämättä huomiota numerot talousarviossa. Useimmissa tapauksissa sinun täytyy käsitellä rakentamiseen halvalla taloja omin käsin, mahduttanut talousarvioon. Kuitenkin turvaudutaan säästää, sinun täytyy selvästi ymmärtää, missä tapauksissa se on järkevää, koska tämä rakennus on elettävä omistajalle ja hänen perheensä.

Kustannukset rakenne on suurelta osin riippuvainen valitusta materiaalista

Missä talossa rakentaa halvempia: Valinta hankkeen kustannuksista

Säästöt alkaa järkevä jakelu resurssien ja asianmukainen hankkeiden valinnassa. Monimutkaisempi muoto ja rakennuksen arkkitehtuuria, sitä suurempi on kustannuksia sen rakentamisen.

Kun olet valinnut sopivan projektin, rakentaa talon halvalla ja nopeasti kuin mahdollista, mutta sitä on pidettävä seuraavia vivahteita:

 1. Yksinkertainen ulkoasu ja järjestelmä rakennuksen.
 2. Vähimmäismäärä tilaa.
 3. Optimaalinen materiaaleja.
 4. Käyttö muotti nekonditsiyu.
 5. Oikea lähestymistapa laskeutua työtä.

Tärkeää! Älä kitsastella laadusta materiaalien tai teknisen valvonnan, tee kallis rakennushanke. On parempi rajoittaa valintasi pieni rakennus perinteisellä katto ja ilman monimutkaisia ​​arkkitehtonisia elementtejä, niin ei tarvitse turvautua leikata kustannuksia.

Suunnittelu on olla moderni ja viihtyisä hotelli

Projektin valitsemista vähintään arkkitehtonisia muotoja, voi lisätä mahdollisuus mahtua rajalliset keinot arvion. Kehittää optimaalisen järjestelmän talon, sinun täytyy käyttää tilaa viisaasti. Riittää yksi henkilö 11 m. Kertomalla tämä luku useissa perheenjäsenten ja lisäämällä tulos yleiskäyttöinen huoneet ja saniteettitilat, voimme saavuttaa parhaan kaikilta osin talossa.

Ei ole väliä kuinka monimutkainen tontille maa rakentaa talon sinun täytyy ostaa sopivia materiaaleja. Valitsemalla josta rakentaa talon, sinun ei pitäisi pyrkiä mahdollisimman säästöjä laadun kustannuksella. Sama koskee palveluja asiantuntijat, tekemään työtä, että on mahdotonta tehdä omin käsin, tai paperityötä tarvittavat oikeudet. Jos otat kevyitä materiaaleja, on mahdollista vähentää kuormitusta perusta rakennuksen ja tehdä yksinkertaistettu pohja.

Yksinkertaisuus arkkitehtoniset muodot kotona vähentää edelleen rakennuskustannuksia

Merkittäviä säästöjä voidaan saavuttaa käyttämällä nekonditsiyu rakentamiseen muottikehikkorakenteiden. On erittäin toivottavaa alentaa sementtiä. Merkki materiaalin tulisi olla korkealaatuisia, muuten ennenaikainen rakenteellinen vika.

Laskemalla massa rakennusoikeuden levinneisyys, on mahdollista estää vahvan kutistuminen talon. Tästä johtuen pienentää riskiä halkeamien ja muita vikoja, jotka voivat tulevaisuudessa vaatia suuria korjauskustannuksia.

Miten rakentaa talon omin käsin: valokuvaprojekteja eri materiaaleista

Jos rakentaminen tehdään käsien tehden pakolliset kulut - alustavat kustannusarviot. Taloudellisin ja nopein tapa rakentaa runkoon tekniikkaa. Tällaiset rakenteet ovat vakaita, käytännöllisiä, ja eivät kuulu muodonmuutoksia muutoksiin. Käyttöikä taloja rakennettu runko tekniikkaa, on noin 75 vuotta. Samaan aikaan ei ole rajoituksia käyttöä vuori.

Kestoa rakentamisen aikana ruhon menetelmä - yksi alimman

Ajoitus talon rakentamiseen kädet runko tekniikka kestää yleensä useita kuukausia. Joissakin tapauksissa on mahdollista rajata muutaman viikon.

On olemassa kaksi lajikkeiden runko tekniikka:

Kiinnittää huomiota! Rakentaa edullinen talo runko teknologia voi, jos rakennus on enintään 20 metriä ja enintään lattiat 3. Muissa tapauksissa tällainen hanke olisi kallista.

Runko tekniikka ei rajoita "rakentaminen kausi"

Frame-paneeli teknologia mahdollistaa rakentamisen omiin käsiinsä. Tämä prosessi sisältää seuraavat vaiheet:

 • tuotanto puun runko;
 • muuttamisesta vedeneristys ja eristys;
 • asennus paneelien verhous.

Tässä tapauksessa nopeus on oleellisesti pienempi rakennettu rakenteen mukaisesti, koska kutakin elementtiä erikseen asennettu.

Kuten eristys on parhaiten materiaaleista, jotka kestävät kosteutta

Frame-paneeli ei vaadi paljon vaivaa, se on luotettava, mutta siihen liittyy suuria kustannuksia kuin edellinen versio. Tässä menetelmässä rakennustyömaalla kotona pohjalta valmiita tehdasvalmisteiset paneeli-levyt. Omistaja esikaupunkialueella vain on oikeus koota kaikki elementit rakentamisen

Kun kysymys siitä, mitä rakentaa edullisia ja laadukkaita rakennus, useimmissa tapauksissa kehittäjät mieluummin seuraavia aineita:

Puutalojen pidetään yksi suosituimmista: nopeasti pystytetty, monipuolinen tyyli, mukava ja kestävä

Perusteella näitä materiaaleja, voit luoda kaunis ja mukava talo omilla käsillään. Kussakin tapauksessa rakenne on tiettyjä etuja ja haittoja.

Frame tekniikka: mitä edullisesti ja tehokkaasti rakentaa talon, hyvät ja huonot puolet

Käyttäen runko tekniikka, omistaja esikaupunkialueilla on kyseessä, sekä etuja ja haittoja tämän menetelmän.

Positiivisen puolen tämä menetelmä on seuraava:

 1. Kustannustehokas - tekniikan avulla voit itse luoda asuntotuotannon.
 2. Kevytrakennemateriaalista paino - koska tämä voi yksinkertaistaa rakennuksen perustuksen.
 3. Nopea rakentamisen.
 4. Ei kutistu - seinät eivät kuulu muodonmuutoksia muutoksiin.
 5. Seinät säilyttää hyvin lämpöä, joten on mahdollista vähentää lämmityskustannuksia.

Seinät on tehty puusta hyvin pitää lämpöä talossa

Lämpeneminen runkotalot etene riittävän nopeasti. Koska seinät on valmistettu materiaaleista, joilla on alhainen lämmönjohtavuus, lämpöhäviö on minimaalinen.

Puutteet kehyksessä teknologia ei niinkään. Tämä menetelmä vaatii ainakin vähintään kokemus rakennusalalla, joten ennen kuin alat työskennellä, on suositeltavaa asiantuntijoita perehtynyt tekninen informaatio ja katsella kuvaava video arvostelut. Vain tässä tapauksessa käytetään rungon tekniikka on taloudellisesti perusteltua.

Lisäksi puun täytyy kyllästää, niin sinun täytyy ostaa lisää erityistä keino tarjota suojaa vaikutuksen negatiiviset tekijät:

ilmanvaihto kanavat voidaan reitittää seinään tai seiniin runkorakenteen

Kiinnittää huomiota! On suotavaa säätää läsnäolon talossa hyvän ilmanvaihtojärjestelmän. Tämä pätee erityisesti rakennusten useassa kerroksessa.

Edulliset rakentaa talon runko teknologia voi olla valmistettu puusta tai metallista. Ensimmäisessä tapauksessa, materiaali ei lisätä painoa rakennuksen seinät talon hengittää ja ylläpitää optimaaliset ilmasto-olosuhteissa. Jos käytät metalli rakentamiseen ihanteellinen kevyt lämpö profiileja.

Joka estää ovat parempia talon rakentamiseen: yleiskatsaus erilaisista materiaaleista

Luokitus, rakennemateriaalien, prosessiparametrien ja mitat. Ominaisuudet, hinta-laatusuhdetta.

Metallirunko ilman haittoja, kuten kutistumisen ja kuivumisen

 • ei ole tarvetta käyttää biologiseen suojeluun;
 • kevyt.

Monin tavoin, metalli puu on paljon parempi, mutta se on tärkeää seurata hänen tilansa ja tarjoamaan suojaa korroosiolta. Mikä on halvempaa rakentaa talon jokaisen palstan omistajan ratkeaa, vaikka onkin pidettävä mielessä, että elämä metallin profiili on paljon suurempi kuin puuta. Käytettynä emäksenä melkozaglublenny nauha, kasa laattojen tai perusta.

Rakennepiirteitä talon tiilien kanssa kädet

Tiili on yksi suosituimmista materiaaleja käytetään rakentamiseen yksityisten ja maa taloa. Kuitenkin, se ei ole kovin sopii niille, jotka haluavat vähentää rakentamisen aikana ja rajoittaa pienin kustannuksin.

Muuraus tehdään vain kuivaan, lämpimän kauden

Haitat rakennusten rakentamisessa tiili:

 • tarve tuottaa erittäin paksu paneelit seiniin
 • muodostumista tiilestä on aikaa vievä;
 • rakennus kutistuu;
 • Seosta kiinnitysainetta tarvitaan tiilistä;
 • raskaan rakentamisen, mikä edellyttää tehokkaita ja luotettavan pohjan.

Tällöin talous ei ole mahdollista, koska säätiö olisi haudata maaperään jäädyttämistä, palkata ammattilaisia ​​tekemään samoja tai vuokrata laitteita. Siksi valitsemalla mikä on halpa rakentaa talon, älä käytä tiili, joka sopii lähinnä olentoja tukeva ja kestävä rakennuksia.

Pitkiä ja työvoimavaltaista työtä muuratut seinät on merkittävä virhe talonrakennusta tiilestä

Hyötyjä rakentaminen tiili näkyvät seuraavissa tapauksissa:

 • rakentaa kotitekoisia "vuosisatoja";
 • sivusto on asianmukaiset parametrit maaperän ja tarvittavan veden kantavien suonet;
 • omistajan on kokenut tarpeeksi suorittamaan kaikki työt omasta;
 • kehittäjä on riittävästi aikaa.

Jos kaikki edellä mainitut ehdot rakentamiseen talon kustannukset perusteltuja.

Piirteitä rakentaminen kohtuuhintaisten asuntoa gazoblokov

Rakentamiseen taloudellisen talot ovat ihanteellisia Kevytbetoni. Nämä elementit ovat edustettuina useita eri kokoja ja muotoja. Tekniikka toimii niiden kanssa on erittäin helppoa, joten voit helposti suorittaa rakentaminen asuntoja omin käsin.

Kevytbetoni talossa ei tarvitse eristää

Etuja käyttämällä gazoblokov:

 • voidaan pienentää seinämän paksuutta vaarantamatta energiatehokkuutta;
 • keveys rakennuksen ja mahdollisuus säästää osa säätiön;
 • kestävyys;
 • käytännöllisyys;
 • korkean äänen eristys.

Kiinnittää huomiota! Talo tehty Kevytbetoni, on omat erityispiirteensä, ja siksi ne on huolellisesti valittu ja korkealuokkainen viimeistely suorittaa vedeneristys.

Aerocrete on minimaalinen taustasäteily takia luonnollisia ainesosia

Rakentaa talon itse pohjalta gazoblokov voitolliseksi vielä monista syistä. Tällaiset rakennukset juurikaan ole alaisia ​​kutistumista. Työskennellä täytyy ostaa erityistä liima, mutta rakentaminen aika minimoidaan, sekä kolme kertaa kulutuksen vähenemisestä kiinnitysliuokseen.

Kuinka nopeasti ja edullisesti rakentaa talon baari omin käsin

Rakenna puutalo on paljon kannattavampaa kuin pystyttää rakennuksen pohjalta kevytbetoni tai tiili. Tämä tekniikka on yksinkertainen ja helposti. Runko puun, hyvin lämmin. Jos noudattaa kaikkia vaatimuksia, tällainen rakentaminen on tarpeeksi vahva pitkään.

Rakentamiseen puun on parempi ottaa koko 200 mm poikkileikkaus. Myös eristekerros ei tarvitse pienempi kuin 100 mm. Seinät on peitetty 2-3 cm: n kerros kipsiä. Tuloksena on kustannustehokas, viehättävä talo, jonka toimikausi on useita vuosikymmeniä.

Rakennettaessa talon baari kädet, sinun täytyy kiinnittää huomiota materiaalien laatua

Mitä etuja talon rakentaminen on mukana omin käsin puusta:

 1. Kaikki työt voidaan tehdä henkilökohtaisesti.
 2. Alhaiset kustannukset materiaalia.
 3. Korkea lämmöneristys.
 4. Pieni rakennusaika.
 5. Pieni paino rakennuksen.

Bruce on täydellinen rakentamiseen kohtuuhintaisten asuntojen vaihtoehtona ja -tiilet. Kuitenkin täytyy huolellisesti tarkastella ominaisuuksia tämän prosessin.

Tärkeä etu talon rakentamiseen puun - sen edullinen hinta

Josta rakentaa talon halvempaa: Katsaus hinnat

Kun valitset materiaalit edullisia ja nopean rakentamisen, sinun täytyy harkita useita tekijöitä:

 • Erityisesti maaperään;
 • Projekti spesifisyys;
 • olosuhteita loppusijoituspaikan rakentamiseen.

On myös muistettava, että kallein osa on maksupalvelun työntekijät, niin monet sivustojen omistajat ovat kiinnostuneita siitä, miten nopeasti rakentaa talon omasta.

Keskihinnat rakentaa taloa:

Jos et ota huomioon alueen tekijöitä, taulukon mukaan on selvää, että kaikkein kustannustehokkain rakennus on talo, rakennettu käytön kehyksen tekniikkaa.

Tarvittavat valmiudet, kehittäjä lähes kaiken työn hän voi tehdä ja samalla säästää prikaatin henkilöstö

Kiinnittää huomiota! Hinnat taulukossa perustuu keskimääräiseen: taso maaperän jäädytys on 1,5 m, pohjavesi on syvyydessä 2-5 m.

Miten rakentaa talon omin käsin: kuvauksen teknologian

Ennen töiden aloittamista järjestely talon omalle tontille, pitäisi priorisoida työtä.

Päävaiheiden rakentaminen:

 1. Tuotanto perusta.
 2. Luominen ruutuun.
 3. Tiiviste viestintäjärjestelmät (sähkö, vesi ja salaojitus).
 4. Kattojen asennus.
 5. Rakentaminen katon.
 6. Viimeistelytyöt.

3D perusta uudelleensijoittamisohjelma yksityiskoteihin

Relief Foundation - tehokkain tapa vähentää kustannuksia. Hän toimii olettaen, että valoa valitun materiaalin seinien rakentamisessa. Jos paalu on käytetty, melkozaglublenny laatta tai perusta, perusta parannus tasolla 0,5 m. Sen jälkeen suoritetaan vedenpitäväksi.

Miten rakentaa talon omasta: luominen laatikon

Selvittää, kuinka paljon materiaalia tarvitaan rakentamiseen ruutuun, sinun tulisi käyttää erityistä kaavaa. Tehdä tämän, kokonaispinta-ala rakennuksen, joka mitataan m 3, jaettuna useissa pala sisältämän materiaalin 1 m 3.

Ajo omakotitalon projekti

Jos haluat tehdä kaikkein kustannustehokkain rakentaminen, ei ole välttämätöntä käyttää tiili ja muut materiaalit sopivat tähän tarkoitukseen:

Kaikki nämä materiaalit coquina pystyy tarjoamaan korkein höyryn läpäisevyys lukuja. Tämä tekee mahdolliseksi vähentää kustannuksia järjestämisestä eristyksen, mutta tässä tapauksessa, sinun on hyvä vedeneristys. Talon rakushnyaka välttämättä tylsiä vahvistaminen ovi ja ikkuna-aukot. Voit tehdä tämän, voit käyttää metallia kulmat.

Coquina - luonnollinen materiaali, jolla on erinomainen rakenne ja ekologiset ominaisuudet

Miten rakentaa talon omin käsin käytön lämmittimen

Kun rakennus on valmis laatikko, työ tehdään sen eriste. Luotettavin ja todistettu materiaalit ovat lasivillaa vuorivillaa. Älä kitsastella määrästä ja laadusta telojen, koska tarkemmin tehdään töitä, joiden tavoitteena on eriste, sitä vähemmän tulevaisuudessa tulee olemaan kustannukset lämmityksessä koteihin. On toinenkin positiivinen ominaisuus - pidentää talotekniikan tarve restaurointi ja korjaus rakenteen siellä tahansa pian.

Valmistukseen sisäseinien laatikkoon sopivassa kipsilevyä. Arkkia tätä materiaalia on saatavilla hintaan ja voidaan luoda missä tahansa muodossa kevytrakenteinen, säilyttäen korkea lujuus.

Käyttö metallilevyjen vahvistaa seinään. Nämä elementit ovat helposti kiinni ja kautta verhotun kipsilevy. Tällainen työ ei vaadi suuria kustannuksia ja ovat erittäin nopeita.

Eristys lasivillaa valmistettu lämpö- ja äänieristystä seinien

Miten rakentaa talon omin käsin: Lämmitys organisaatio, vesi ja sanitaatio

Kuten lämmityslaitteet yksityiskoteihin sopivaa kaasukattila. Saa käyttää uunin ja veden piiri. Tietenkin, uunin toiminta liittyy tiettyjä vaikeuksia, mutta se mahdollistaa säästö, toisin kuin kaasulämmitys.

Vinkki! Aurinkopaneelit - loistava vaihtoehto vaihtoehto lämmityksen. Kuitenkin sopii vain alueilla, joilla on paljon aurinkoisia päiviä.

Järjestämisessä vesi ja sanitaatio on parempi antaa etusija autonomiset järjestelmät, koska ne ovat taloudellisia. Jotta voidaan porata hyvinkin vaatia asianmukaiset olosuhteet, itse prosessi on yksinkertainen riitä. Tällöin sivuston omistaja saa jatkuvasti tarjonnan vettä taloon riippumattomia keskitettyjä järjestelmiä.

Itsenäinen lämmitysjärjestelmä antaa mahdollisuuden säätää huonelämpötilaa

Järjestämiseen viemärijärjestelmän voidaan rakentaa paikalle sakokaivon. Rakentaminen edellyttää oikean asennuksen ja laitteiden valinta, mutta työ tulee suorittaa kertaluonteinen. Laadulliset septitankin mahdollistaa pitkään unohtaa tällainen ongelma kuten tukoksia putkissa jne

Miten rakentaa talon nopeasti: Työ järjestämisestä katon ja lattian

Lattioiden ja kattojen voi myös suorittaa itsenäisesti. Paperin tulisi käyttää puupalkit. Pre-tarve ympäri kehä rakennuksen korjata vahvistettu vyö.

Rakentaa talon omin käsin, joiden vähäiset järjestämiseen katto on parempi käyttää materiaaleja talousarviosta segmentti:

Sauma katto vaatii huolellista hoitoa

Kaikki nämä materiaalit löytyvät hyllyille monenlaisia, joten ei ole vaikea poimia vaaditun päällystyspastan tai kokoonpanon. Lisätä vahvuus vahvistamisen katto, on suositeltavaa rakentaa häkki. Se ei estä lämpenemiseen koko rakenteen. Tämä estää lämpöhukkaa läpi katon. Tätä sovitusta varten villaa. Ympäristöystävällisen materiaali ruoko voidaan käyttää katto, puuta, olkea.

Miten rakentaa talon: Lattia valmistustekniikka

Betonilattiat - kaikkein yksinkertaistettu versio. Voit tehdä tämän, järjestää perän ja täyttää kaikki laasti. Vain lämmittää pohja ja suorittaa viimeistely.

Lämpöeristys lattian keramzit tapahtuu erikoistekniikkaa

valmistustekniikka Betonilattioiden:

 • puhdistus pohjan roskat ja pöly;
 • vuodevaatteet savea vedeneristyskerros;
 • muodostumista hiekka, sora tyyny;
 • muuttamisesta vedenpitäväksi;
 • kokoamiseen lämpöä eristävää materiaalia (vaahto, basaltti villa, paisutettu polystyreeni tai kevytsoraa);
 • vahvikkeen metallinen sauvat tai verkko;
 • asennusohjeet;
 • Valmistus ja täyttäminen liuoksen;
 • linjaus.

Vinkki! Jos tie on ylemmissä kerroksissa, sinun täytyy tehdä lisävahvistusta laatat.

Soveltaminen kohdistuksen kerroksen betonin pinnalla

Miten rakentaa halvalla talon: Sisustus

Sisustamiseen riippuu mielikuvitusta ja talousarvion asettamissa omistajan. Kuten viimeistely materiaalia lattioille sopivia:

Laatta on kaikkein käytännöllisin ja kestää mekaanisia vaurioita materiaalia. Hän on helppo puhdistaa, ja käyttämällä järjestelmä "lämmin lattia", kuten viimeistely ei ole kylmä.

Viimeistely materiaalia lattialle riippuu taloudelliset valmiudet ja maun mieltymykset asiakkaan

Kanssa alakatot voi visuaalisesti laajentaa sisätilaa pienen talon. Kiiltävä pinta luo kaunis koriste vaikutus johtuu heijastamalla valoa. Kaunis sisustus on rakenteellisia elementtejä, kuten aukot, lokeroita, kaaria. Valmistukseen näiden osien on parempi käyttää metalli- profiileja ja kipsilevyjä.

Mitä tulevan seinäpinnat tällaisia ​​materiaaleja voidaan käyttää:

Mitä teknisen valvonnan, on tämän asian paremmin houkutella kokenut rakentaja tai insinööri, koska kumpikaan tuote tai videota ei voi auttaa täysin ymmärtää ominaisuuksia tämän prosessin. Älä myöskään kitsastella viestintäjärjestelmät, kätevän pääsyn rakennukseen ja muita hetkiä, jotka tarjoavat mukavuutta. Luottaen laatiminen ammattilaisia, on tärkeää saada lausuntoa eri asiantuntijoita. Toimet isännöitsijä ja suunnittelijan tulee sopia.

Hyvä vaihtoehto seinä suunnittelu tapetti talon maalaus

Perusteella sisältämien tietojen artikkelin, voidaan päätellä, että rakentaa talon käsillään ilman rakennusalan kokemus on täysin todellinen. Tämä edellyttää etukäteen laskea kustannukset ja tarvittava määrä materiaalia tutkia tekniikkaa ja tehdä suunnitelma työtä ja tehdä aikaa hänen aikataulussa. Loput riippuu työtä ja päättäväisyyttä.

Miten rakentaa oman talon omin käsin: video-teknologian esittely

Miten rakentaa omin käsin harjakatolla kulma

Miten sokea alue ympäri taloa omin käsin: Käytännön neuvoja

Miten tehdä omin käsin liedellä työskentely ulos romun

Miten tehdä omin käsin on vankka pitkä polttava kattila: Piirrokset

Miten jälkivalua laattasaumat kylpyhuoneessa käsillään

Ilmanvaihto kylvyssä kätensä: miten tehdä oikea

Miten rakentaa halpa talo: parametrit budjetin kotona, miten, miksi ja mitä rakentaa

Haluaisivat asettua maassa tai pienessä kylässä kaikki tulevat. Suurkaupunkialueilla tukkoinen, henkisesti ja fyysisesti, mistä hengitysilman ja ylimääräisiä häiriöitä. Olisi toivottavaa, jos et liiku ulos ollenkaan, niin ainakin saada alue ulkoiluun. Ylimääräisten kassavarojen olemme olleet tiedossa ei kärsi, niin että meillä on ongelma: miten rakentaa edullinen talo? Omakotitalossa enää tarvitse vaivautua kotitöistä ja sen sisältö tulee maksamaan hieman kalliimpaa kuin maksaa kunnallisista asunto kaupungissa samankokoisia, mutta terveiden elämäntapojen on sen arvoista. Ja sitten, rasittamatta, yksittäisten asuntojen voi olla kannattavaa, vaikka teet ainakin pieni kotiseutumuseo puutarha, keittiö puutarha kasvihuone.

Omakotitalon budjetti hintaluokkaan voi hyvinkin olla mukava, lämmin ja luotettava. Ja jos kädet kasvaa niin kuin sen pitäisi ja on halu soveltaa niitä oikein, ja katso kunnioitettavan. Katso kuva. Kuitenkin rakentaa talon on halpaa ei ole kaikki kaikessa. Maapallon väestöstä lähes 7,5 miljardia. Ja kaikki on tulossa. "Ball" emme ole kumia, niin luottaa siihen, että kiinteistöveron ja vuokraa maa, kun se vähenee ajan mittaan, se olisi yksinkertaisesti naiivi.

Yksittäisten talonrakennus

Näin ollen halvin talo ei ole välttämättä yhtä jonka rakentaminen maksaa vähemmän :. valinta materiaaliksi talon (. Katso jäljempänä), projekti, jne, on syytä pitää mielessä tulevaisuudessa käyttökustannuksia. Varsinkin jos rakentaminen tehdään luotolla, alkaa antaa haluat heti. Eli se on erittäin tärkeää ajanjaksoa rakentamisen käynnistymisen kunnes olet valmis käyttämään kotona: kun on rakennus, ei ole löytää lisätuloja ja maksamaan entiselle asuntojen ja tarve kiinnittää toisen luotto- ottaa niin positiivinen.

Johtopäätös on selvä: joilla suunnitellaan perustuu ensisijaisesti teeskentelee - ja kuinka monta kulkee kunnes talo ei ole valmis kokonaan? Tässä vaiheessa voi olla tärkeää jopa melko kokenut rakentaja, jos täytyy päättää - rakensi omin käsin tai antaa joitakin vaiheita rakentaa bona fide urakoitsijan kanssa tehtyjen tuotannon ja hyvin varustettu teknisesti. Säästöt kohtuullinen osuus käteisenä ja / tai käytettävissä olevat varat varautumisen vaiheita kotona (. Katso jäljempänä) Sopimus- ja käsinkirjoitettu työ voi merkittävästi ylittää kaikki muut mahdolliset artikkelissaan, ja varmasti paljon helpompaa ja yksinkertaistaa valintaa tärkein rakennusmateriaali talon ja sen perusta - perusta.

Budjetin olettaa talon, jonka rakentaminen on hyvin tehty (ks. Alla), mutta ilman lämmitykseen ja ruoanlaittoon ja terveys laitteita maksaa 10000 ruplaa. 1Q. kokonaispinta-alasta tai vähemmän. House 100 neliöitä yhteisten tässä tapauksessa maksaisi enintään 1 miljoonaa. Rub. c. $ 18,000 nykyisellä vaihtokurssin (2017). Eräissä paikallisissa olosuhteissa, ehkä halvempaa rakentamisen 5500-6000 ruplaa. per neliö; Jos rakentaa sitä kokonaan käsiään hitaasti vain omasta; jos on halpa vanha asunto, on mahdollista vastata 4500 ruplaa. per neliö, mutta halvempaa se on fiktiota, jotka sitten ole luvannut. Hyvä urakoitsijoiden 3000 ruplaa. per neliö löytyy edelleen, mutta - avaimet, ja tuoda talon täyteen valmiutta tarvitaan vähintään saman verran.

Huomautus: Nämä luvut, sekä muita tässä artikkelissa maan keskiarvon. On syytä muistuttaa vanhaa anekdootti, joka omalla tavallaan on nyt muuttunut melkein kaikissa maissa: aatelismies ylensyödä liha, maanviljelijä vain leipää kyllin. Keskimäärin he syövät kaksi lihapiirakka. Niin että vihdoin nähdä hinnat itse - antaa täyden katsauksen ne yhteen julkaiseminen on mahdotonta, ja seuraavana päivänä sen jälkeen, kun se on julkaistu, markkinoiden tilanne voi muuttua. Me täällä antaa pääasiassa tietoa, sekä tekniset ja organisatoriset toimenpiteet rakentaa talon halvalla ja nopeasti tinkimättä sen laatua.

vero- ja maanvuokraa ongelma saattaa pitkälti päättää, ensinnäkin rakentaminen 2-kerroksinen talo, joka säästää laudalle maalle. Ennakkoluuloista yläkerroksissa yksittäisissä sairaaloissa on jäljellä Neuvostoliiton aikana, jolloin rakennettu yksityisesti yli 1,5 lattia oli ehdottomasti kielletty. Rakenna budjetin 3-etazhnik mielessä enää: rapussa joutuu maksamaan liikaa hyötytilaa ja vahvistaa seinät 1. kerroksessa niin paljon hankaloittaa, laajentaa ja nostaa hintaa työn. A2-etazhke portaat 2., nukkuminen, lattia voi johtaa suoraan olohuoneeseen tai eteinen / eteiseen.

Ajo pääty puurunkoinen talo parvi Siperian

Toiseksi vero kiinteistö voi olla myös paljon pölliä täysin laillisesti, suorittamalla mezzanine nukkuu Siperian ullakolle. Ajo pääty runko rakennuksen taitekatto Siperian kuvion. Oikea. Siperian talo ullakot kaikki eivät tykkää, koska kasvot katto, mutta itse asiassa ne ovat taloudellinen ja helppo, ja budjetti ei rakentaa kehittyneempiä arkkitehtonisia ratkaisuja. Talousarvion puurunkoinen talo (ks. Alla) Siperian ullakko lähes ainoa mahdollisuus lisätä todellinen määrä kerroksinen.

Huomautus: Kotelo vaahdotetun tai gazoblokov on toinen ei-triviaali mahdollisuutta lisätä sen lattiapinta lisäämättä huomattavasti vero- ja vuokrasopimuksista. Katso alla. Tämä tekijä voi olla ratkaiseva alueilla, joilla vähintään 2 yksittäisen rakennuksen kerroksinen kielletty luonnonolosuhteiden vuoksi, esim. in seismisesti vaarallisilla alueilla tai ikirouta.

Alle (vaihe) kerrostalo valmis käyttöasteen merkitsi aivan täydellinen kierto / kompleksin rakennustöitä, jonka jälkeen rakentaminen voi odottaa alussa seuraavan vaiheen määrätyksi tai määräämättömäksi ajaksi. Odotusaika vaiheiden välillä tarvitaan usein kutistua malleja edellisen syklin, mutta joskus (ks. Alla) on virheellinen, tai se on mahdollista vain lämpimässä, kuiva kausi. Työ seuraavalla vaiheen rakentaminen voidaan suorittaa sekä itsenäisesti teettämien saman tai toisen urakoitsija, riippumatta siitä tavasta, jolla se tehtiin viimeksi. Vaiheissa tuoden onko talousarviositoumus kerrostalo ovat seuraavat:

 • Nolla tai null syklissä - perustalle, sai vähintään 75%: n vahvuista ja antoi laskettu sakka. Tämä on tärkein, monimutkainen ja aikaa vievä vaihe, joka usein osoittautuu tarkoituksenmukaiseksi käyttää kokeneiden sopimuksen. Tehpereryv jäljittää. vaihe on tarpeen joka tapauksessa.
 • Laatikko - seisoi seinät aukot ovia ja ikkunoita, peitetty katto. Rakennettiin myös kantavien seinien. Viestinnän tuodaan, mutta silti kytkettynä. Vaaditaan tehpereryv tarvitaan vain raskaisiin (tiili, kivi, betoni) rakenteet, omasta kutistua. Talousarviossa rakentamisen vaiheessa box itsessään ei useinkaan erotu, ja talon SIP paneelien yleensä kuulu.
 • Avaimet käteen - ovet ja ikkunat paikoilleen, laatikko muuttumassa. Talon voi viettää talven muutaman kerran. Voi myös nastlany kerrosta, mutta yhteyttä ei laimennettu, sisustus- ja eristys siellä. Suosikki syötti liian fiksu urakoitsijoiden "alhaisin kustannuksin", niin että tässä vaiheessa sinun täytyy huolellisesti laskea, kuinka paljon menee syöminen pois aikaan suorittaa muita töitä, sekä niiden kustannukset ja verrata kustannuksia nostaa talon täyteen valmiuteen työntekijöiden vuokrata.
 • Täysi - viestintä eronnut, kiinteitä laitteistoja alalla ja on käyttövalmis. Sisustusta on tehty, mutta ulko- ja lämmöneristys voidaan toimittaa sopimuksen (cm. Alla) olosuhteissa. Keittiö, kylpyhuone ja kattila / Uuni täysin varusteltu, voit valmistaa, pestä, suorita kattilaan ja lämmitetään. Jää tuoda ja paikka kalusteet, lay matot, ripustaa verhot, maalauksia, aseta rihkamaa, ja niin että talo voisi elää -. Ei surra.

Toiseksi asiakkaalle olisi tarjottava sopimus paperille. Ehdotus (julkinen vakio) tai yksittäinen, vaikka kuinka tärkeää olisi määriteltävä selkeästi oikeudet ja velvollisuudet osapuolille. Kolmanneksi, on määritettävä takuuaika tässä vaiheessa (vaiheissa) teosten ja ehtojen noudattamisen takuun.

Hyvä urakoitsijat "byudzhetku" sitouduttava 2-5 vuotta. Vähemmän mahdottomaksi tehpereryvov. Enemmän omatunto ei voi olla liian, koska käyttöolosuhteisiin Rakennusten voivat muuttua huonompaan suuntaan. Ne voidaan ottaa huomioon ( "makaa" rakentavaan) käyttäen kalliimpia materiaaleja ja teknisiä ratkaisuja, mutta se ei rakentaa budjetin.

Suosittu lähteitä ja keinoja urakoitsijat mieltäsi, löydät suosituksia, mukana summittainen (viittaamatta sivustoon) projekti, sanomalla, että talon rakentaminen 6x9 aluksi melko halpoja, ja sitten kertymistä varoja kiinnitetty siihen enemmän huonetta (alkuperäisen suunnitelman sallii), kun taas lasten lastenlasten ei jää iso kartano. Tämä lähestymistapa on täysin väärä.

Kukaan edes hieman perehtynyt rakennus-, tietää, että laajennus olemassa olevaan asuinrakennuksen - monimutkainen eikä aina toteutettavissa oleva tekninen ongelma. Ensinnäkin vanhat säätiö jo vakiintuneen ja uuden ratkaisun vain kutistuu painon alla kuljettaman rakennetta. Eli laajennus ei voi suoraan kytkeä tiiviisti perusrakenne, on välttämätöntä odottaa, jos halkeamia tulee, ja niiden tiivistämiseksi. Kauneimpia tyttöjä suosittuja julkisia tietoja liitteiden olemassaoleviin rakennuksiin vaikea löytää; Voit hakea pienen mutta järkevä pienen kirjan Dr. tehn. Sciences Ferenc Segi "Miten välttää virheitä rakentamisen yksittäisten talojen." Se oli venäläinen käännös, M. Stroyizdat 1987. Utelias - tämä kirja oli vaivan arvoista jo 90 kopeekkaa. Neuvostoliiton.

Kolmas, vaikka talo on kumi kardaaninivelille, jonka avulla hän vuodesta toiseen huojuntaa ja keinuttaa tahdissa ajankohdan siirtyminen maa ei ole hyväksyttävää. Talon alla pystytetty oikein valittu ja laski perustuksen, muodostunut eräänlainen virtuaalinen (näkymätön) lämmin "reikä", joka ei ole koskaan alle nolla; sokea alue ympäri taloa ulottuu se sivuun. Laajennus talon voi häiritä tasaista lämpöä tasapainon maaperän kantokykyä, joka on täynnä onnettomuuksien määrä on jo päärakennuksessa. Siksi tunnollinen urakoitsijat yksi takuumerkityksessä laittaa - ei ristiriitaiset niiden laajennuksia.

Autotalli talossa tai suunnittelun merkitys

Yksi tapa saada edullinen suhteessa käteistä asuinalue kotiin pysyvää oleskelulupaa - talo rakennettu yhteinen perusta autotalli. Ehkä se on vain talot palamatonta ainetta; talousarvion - vaahdotettu ja gazoblochnyh, muuten palomiehet ei hyväksy hanketta tai laillistaa samostroy.

Suunnitelmia talojen autotalli

Kuitenkin yksinkertaisesti liittää autotalli talon, vasemmalla kuvassa., Mitään erityistä merkitystä, se melkein antaa mitään säästää rakennuskustannuksia ja huollossa talon. Sinun täytyy mennä pysäköintialueelle otoskoko 4H7 m talon sisällä rakentavassa järjestelmään, jossa otetaan huomioon polku:

 1. laittaa autotallin kellarissa ei ole tarvetta, koska silloin on tarpeen aidan häntä ajoramppi;
 2. autotallissa huonekorkeus sallittu 2,5 ja jopa 2,2 m, vähemmän yksinkertaisesti mahdotonta;
 3. on erittäin toivottavaa saada autotalli talosta, mutta sitten hän on sallittua vain eteinen / aula ja on höyrytiiviissä palo-ovia.

Tällöin autotallin laatta lattia palvelee puolitoista kerrosta, vähemmän verotetaan, mutta se on varsin tilava. Eräs esimerkki tämän tyyppisestä suunnittelu cm. Oikealla on esitetty. Hyödyntäminen tekijä neliö ei ole niin kuuma, mutta paljon mukavuuksia:

 • Queen päällysrakenne - ei aitta erityisiä toimenpiteitä sen rakentaminen on vakiintuneessa rakennuksessa ei tarvita, eli päälle rakennetaan autotalli, ja voit sitten, jossa leviämisen perheen.
 • Portaat lattia puolitoista kierrosta pieni ja sopii olemassa olevaan saliin vaikeuksitta.
 • Lämmitys autotalli järjestetään myös ilman ongelmia, ja taloudellisesti, koska Hän lämmennyt hieman aulasta ja keittiö.
 • Aulassa 1,5 nnen lattiasta kattoon on helposti perälaatikon autonomisten vesi; on pukuhuone voidaan siirtää lisäämällä alueen olohuone ja kylpyhuone.
 • Koska makuuhuoneen lattialta lämmitetään jossain määrin puolestaan ​​autotallista, se voi olla melko ankara ilmasto tekevät kanssa lasiovi.
 • Yksi yhteinen kellarin seinään autotalli. Viestintä on tietenkin kellarissa. Eli, makuuhuoneesta kellarissa voi olla viemäri uninen, joka yhdisti yläosan pesuallas, suihku ja jopa poreallas.
 • Edistymistä kellarissa myös sisäistä, luukusta aulassa tai autotallissa.

Sopia talon 4-5 henkilöä, jossa on erillinen pukuhuone, olohuone yli 25 neliöitä ja ranskalainen makuuhuone, jossa on myös Hydro - se on todellinen jäähtyä betonia. Kokonaispinta-ala maahan - jos se on alle 180 neliömetriä. m, mikä lisäsi verojen alkaa. Vaikka valtio, peruskorko alueen 150-160 neliömetriä. m, veroviranomaiset vielä polttaa talo edullinen.

Valitsemalla perustus talon tai tarkistaa urakoitsijan ehdotettua vaihtoehtoa, sinun on oltava sopusoinnussa geologiset ja mekaniikka rakennustyömaalla. Tekijöitä maaperän liikkuvuutta, ennen kaikkea arvoon vaikuttavia talon perustuksen, ovat seuraavat:

 1. Kantavuus.
 2. Venyttävä aste (suuruus routiminen).
 3. Sääntely jäädyttäminen syvyys (PNC).
 4. Suurin korkeus pysyvän pohjaveden.

Kantavuuden ja heittoliina

Massa mahdollista edullinen rakenne ja nepuchinistom slabopuchinistom jauhettiin kantavuus enintään 0,7 kg / ha. katso, vaan ainoastaan ​​sen vuoksi, perusteellisen esiselvityksen koko alueen kehityksen kunnon marginaali reunoilla. Erillinen turvallinen koti kokenut urakoitsija voi hyödyntää srednepuchinistom maahan kantavuus 1,1-1,3 kg / m². m. samostroi voidaan kytkeä päälle maahan srednepuchinistogo normaali kantavuuden 1,7 kg / ha. cm tai yli. Maaperään voimakkaasti ja chrezmernopuchinistyh budjetti kehitys ei ole mahdollista, harvoja poikkeuksia lukuunottamatta (ks. Alla).

Huomautus: kantavuuden maaperä työmaalla voidaan määrittää omasta ilman monimutkaisia ​​välineitä, mutta - tämä on erikoistapaus.

Joitakin mahdollisia koti budjetti ei ole hyväksyttävää rakentaa kivijalka hautaamattoman (ks. Alla). Kantapää (ainoa) perustuksen olisi upotettu alla PNC ei ole pienempi kuin 0,6 m srednepuchinistyh maaperän ja vähintään 0,3 m ja heikosti nepuchinistyh ja heittoliina. Seisoo tasolle pohjaveden säätiö ainoan saa saavuttaa 0,5 m tai enemmän. Tyypillisiä rajat kehitysyhteistyöbudjetista tapauksissa: kuiva hiekka liejunsekaista (heikosti heaving), PNC 1,5 m, 2,5 m seisova vesi; 1,8-1,9 m painuminen perusta tai -. Kohtalaisen kostea podsoli (srednepuchinisty) PNC 1,2, seisova vesi 3,5 m syväperustukset 1,8. M.

Kysymys siitä, mikä olisi halvempi rakentaa talon tässä paikassa on varmasti puututtava osalta palovaaran. Toivoen parasta, varautua pahimpaan - yleismaailmallinen periaate, ja haittaa (tai ottava) palomiehet täällä viidennellä seitsemänneksi jälkeen oman turvallisuutensa. Mahdollisista vahinkoa tulesta materiaalien ominaisuuksia rakentamiseen budjetin osakkeen kohdalla. tavalla:

 • Paloturvallisuus (tämä ei ole vastakohta tulipalo) - vaikeus materiaalin syttyä ja onko se pystyy polttaminen tulisija aurinkoa. Itse asiassa - on mahdollista havaita ajoissa rusketuksen keskus sammutuskomentojen omatekoisiksi avulla ilman merkittävää vahinkoa rakennuksen.
 • Fire - kuinka kauan materiaali kestää tulta menettämättä mekaanisia ominaisuuksia rakenteen romahtaa ja / tai ei palauta myrkyllisiä kaasuja. Itse - kuinka paljon aikaa sinulla on, jos sammuttaa omasta on mahdotonta jotain tyhjennettävä ja tehdä omaisuutta.
 • Palonkestävyys - miten, jotka ovat olleet tulessa vähintään 20 minuuttia, materiaali palautuu ominaisuuksia. Itse - talo yhtäkkiä laatikon kokonaan palanut, on se mahdollista jälkivarustamiseksi sitä asumiseen.

Joten on aika valita materiaali talo edullinen hintaluokkaan. Talot tiili, profbrusa tukkien ja kuivaamalla kammion pääluokalle, valitettavasti, on suljettu pois. Heillä on paljon etuja ja suhteellisen vähän haittoja, mutta tiilitalo voi tulla istutettu tai kolmannen vuoden jälkeen alusta nolla: vuoden kutistuminen kallis uponnut perustamisvuoden kutistuminen ruutuun ja vasta sitten voit ottaa avaimet käteen, plus aika sisäpuolella viimeistely. Lisäksi tämän päivän energian hintojen, tiilitalo tarvitset kalliita ulkoisia lämpenemistä.

Huomautus: ARBOLITA talon (kuituvahvisteisesta) kamyshita, olki lohkot, jne. Sitä ei pidetä niiden luotettavuus ei ole vielä vahvistettu aikaa ja virtaviivainen rakennusteollisuudessa tilojaan sinne.

Kammio profbrus ja puutavara kyllästetään vaaraton antiseptisiä ja palonestoaineita, itse tiestö ja täytyy rakentaa asuinrakennuksia vankka kokemus kirvesmiehen. Taloa pidetään arvostetun; Tämän seurauksena kustannukset työ on korkea. Myös pääluokalle eivät sovi elementti- paneelitalot: ne on rakennettu hyvin nopeasti, mutta niiden rakentaminen vaatii ammattitaitoista henkilökuntaa ja korkea koneellistaminen. Ottaen huomioon tällaisissa olosuhteissa, valinta laajalti saatavilla materiaalien on melko rajallinen. Vertailun kustannukset täysin valmiin talon yhden (100%) voidaan ottaa ulos talosta runko ei ole liimattu palkit ja lankkuja normaali ilmakuivaus. Tuloksena on seuraava. tavalla:

 • Kesällä puun runko talo vain pois laudalta - 0,6-0,8
 • Talo ohutseinäisiä teräsrunko - ,85-+0,9.
 • Asuin- puun runko taloja palkkien ja levyjen - 1,00.
 • Neliön hirsirakennus tavallisuudesta puunkuivauksessa ilma - 1,4-1,8.
 • House of SIPS paneelien - 1,9-2,00.
 • House of vaahdotetun tai gazoblokov - 2,00-2,15.

Yleinen edut runko ja hirsitalojen - alhainen herkkyys siirtyminen maaperän, ne "play" kanssa. Siksi rakentaa tällaisen kodeissa on mahdollista ole tasan laituri säätiö, yksinkertaisin ja halvin. Asuin runko / Pelkkahirsi talo edullinen voi myös perustua silnopuchinistom pehmeällä alustalla, tarttui hänen hihnapinossa-säätiö TISE. 2-kerroksinen puurunkoinen talo ei voida rakentaa ilman käsitellylle projekti, mutta julkisen rakentamisen tämä ongelma ratkaistaan ​​Siperian ullakolle. Katso yllä.

Neliön hirsirakennus on hyvä, että alueilla, joilla on melko leuto talvi ei vaadi lisäeristys: baari 200 mm: n vastine muuraus 600 mm. Vuori ja puutavaran ja vanerin puutalo saatavilla tai palamatonta ainetta: lastulevyä, OSB. Ulkokuori OSB (OSB-levy, OSB Oriented Strand Board) koti antaa lisää jäykkyyttä tuulen ja säätä. Kipsi ja siellä ja siellä kuiva kipsilevyjen (GCR) rima (15-20) x 40 mm; päällystää GCR ilman laatikoita voi edes täysin suorat seinät.

Luuranko taloja puusta ja ohutseinäisiä teräsprofiilit

Rakentaminen puun runko talo on tunnettu (vasemmalle kuviossa.). Ilman kyllästys biosidit ja palonestoaineita (jotka voivat tehdä oman) kaikki palo laatu, mistä talot ovat alhaiset ja palo-nollia, polttaa kokonaan. Palonkestävyyden ja palonkestävyys voidaan nostaa hyväksyttävälle (10-15 min evakuointi), jos eriste tehdä ecowool (selluloosa eristys). Se maksaa noin. 25% kalliimpia kuin mineraalivillaa, mutta ecowool kuumennettaessa, massa vesihöyryn hidastavien tulipalo. Lisäksi ecowool ei lahoa puuta: se koostuu antiseptistä - booraksia. Liottaa ecowool ole kaatunut ja säästää 75% eristys ominaisuuksia ja kuivuneet täysin palauttaa ne. Lämpeneminen ecowool mahdollista käsin kokemuksen; kiinnikkeitä, orret ovat pakollisia. Vesi- ja höyrysulku alle ecowool edullinen yksinkertaistettu tarpeen. Suunniteltu käyttöikä massiivipuuta runko tai tangon muotoinen talo mineraalivillaeristys ja ilman verhous on 25-40 vuotta, riippuen puun laadun ja paikalliset olosuhteet; Vaikka eristävä ecowool - jopa 70 vuotta tai enemmän.

Edulliset talon mökin runkorakenteen mitat n. jopa 4x6 m voidaan rakentaa vain yksi lauta kädet ilman kokemusta kuin Pelkkahirsi ilmakuivaus. Mutta jos koko alue talon ylittää n. 25 m². m ja / tai aukkojen määrä on enemmän kuin 3-4, on rakentaa kokenut puusepän. Tässä tapauksessa, kehys talo on suuri vaikutus osia puutavaran 150x150 mm.

Ensinnäkin järjestää aukot ikkunoita ja ovia talossa, minkä kokoisia tahansa on yli 6 metriä, ei voitu sai. Atk-ohjelma täällä vähän apua: syöttää niiden raakadataa ja valita laskentamenetelmä tarve perustuu omaan kokemukseen. Atk rakentamisen ohjelma, joka olisi "tekee kaiken itse," vielä.

Toinen - asuin kanahäkki / Pelkkahirsi talon pitäisi olla vähintään kaksi kantavien seinien. Niiden sijainti voidaan ottaa tyypillinen hanke, mutta oikeus tehdä yhteyden ulkoseinät väliseinät tulokas tuskin varaa; varsinkin jos talo on Pelkkahirsi.

Vuonna puutavara talo rakennettiin ilman kokemusta, ei voi olla ongelma, ja tilkitä. Hylkää ostaessaan baari, erittäin alttiita vääntymisen, joka kykenee vain hyvin perehtyneen. Jos kausiluonteinen rasschelitsya maalaistalo, ongelma on pieni, voit yksinkertaisesti korjattava epäsuhta. Suuressa kerrostalon seinät rasschelivshimisya 1-2 selviävät talven, vietän paljon lämmitykseen, ja sitten hän menisi nopeasti onnettomuuden heikkenemisen takia rakentamisen.

Taloa ohutseinäinen teräsrunko (oikealla). Voi olla jonkin verran vähemmän massiivipuuta, mutta on selvää, halpuuden. Home - palonkestävyys taloja ohutseinäisen teräsrunko nolla: liekki runko välittömästi (alle 3 minuuttia) menettää voimaa, ja talon romahtaa. Myös otettava huomioon väsymys osia monimutkaisen ohutseinäisen rakenne on hyvin vaikeaa, ja tapaukset äkillinen romahtaminen taloja ilman selvää syytä eivät ole ainutlaatuisia maailmassa. Yleensä valmistajan vakuutus-of-elämän 100-120vuosi ei pidetä, niin monissa maissa rakentaa teräskehikossa on sallittua vain muiden kuin asuinrakennusten hardscape.

Rakenteellinen eristetty paneeli (SIP, SIP, rakenteellinen eristetty paneeli) on pie levyt vaneria tai OSB kanssa suulakepuristettua polystyreeniä (Epps), vaahtoa tai polyuretaanivaahtoa, niiden välillä. Asuntojen sopiva SIP OSB ja vaahto; SIP on täyteaineena lämmön talteen Epps valtavasti myrkyllisiä kaasuja. Tärkeimmät edut SIP koteihin ensinnäkin, nopeus ja helppous rakentamisen, katso video .:

Video: Esimerkki talon rakentaminen CIP

Vähentää edelleen aika tuoda kotiin CIP kunnes sisältöä maailmankaikkeus on, että he voivat rakentaa perustukselle tyyppiä ole tasan ruotsia tai suomea levyjä. Nämä säätiöt ovat halpoja, niiden aikana "kypsymisen" sijoitetaan lämpimänä vuodenaikana, jolloin laatan perustuksissa talon CIP voi tilata / sotilaan reservin laajentamisesta tulevaisuudessa tai alle laaja veranta, katso. Kuva. Oikea. Ulkovarusteiden talon voi olla mikä tahansa SIPS ja se näyttää enemmän kuin kunnollinen, sama ..

House of CIP kanssa ulkokuori vuorin

Yhtä tärkeää on, että SIP sinänsä erinomainen eriste, ja lisäeristys kotiin niitä ei tarvita. Haitat SIP-talojen tulisi sisältyä tarve ilmanvaihtojärjestelmä, koska seinät eivät hengitä. Venäjän yhteydessä on huomattava, että CIP koti sovellu uunilämmitys, paneelit täyteaine kuumennetaan ja hitaasti tihkuu myrkyllisiä aineita. Käyttöikä SIP valmistajat väittävät myös pieni, 40-70 vuotta vanhoja. Lopuksi laatikko ei voi jättää pois CIP talvi, talo on rakennettava vähintään avaimet käteen lämpimänä vuodenaikana.

Box vaahtoamista / gazoblochnogo kotona voi olla erittäin edullinen, tekee rakennustyömaalla viikonloppuisin, taitettu keväästä loppukesään liimalla, se ei ole niin muurari; Talvella kun hän voisi katon alla ja kääritty elokuva. Tehpereryv kutistuminen laatikko ei tarvita.

Tärkeimmät viholliset vaahto / gazoblochnogo kodin ensinnäkin, kosteus. Sitten tiivistymisen sen seinät runsaasti ja kostean talon vaahto / kuiva gazoblokov kova ja pitkä. Näin ollen, tässä tapauksessa tarvitaan täydellinen (ja kalliita), höyryn, ja ulkona ja sisällä (haihtuminen kotitalouksien ja hengitys) ja hyvä ulkomitat eristys, ei "Let" kastepiste seinään. Tämän seurauksena - väitettä, että talon vaahtoa / gazoblokov hengitys, lievästi sanottuna, vain puhua. Joka asui talossa, se ei todennäköisesti ole väittää.

Itse asiassa ainoa tapa 100% estää märkä kotiin vaahtoaminen / gazoblokov kaikissa olosuhteissa - tuuletettu julkisivu. Joka toimii suuri, mutta ei koske rakentamista talousarvioon. Mukavuutta ja jopa ylellisyyttä kodeissa vaahto / gazoblokov voivat rakentaa ja rakentaa, mutta lämpimämmän ilmaston, eikä talousarvioon segmentissä.

Toinen vihollinen vaahto / gazoblochnogo home - luonnollisesta kulumisesta betonin. Oletetaan hän murentua vain 0,01 mm vuodessa. Aikaisempi altistus raudoituksen betonin monoliitin tapauksessa kestää 300-400 vuotta, että laskelmat perinteisissä rakenteissa ei voida jättää huomiotta. Mutta väliseinän solu vaahto / gazoblokov suuruusluokkaa 1 mm, ja varastojen niiden vahvuus 100% on käytetty loppuun 20-25 vuotta, koska tuhoutuminen on 2 puolin. Siksi suunniteltu käyttöikä talon vaahtopalat tai gazoblokov 60-100 vuotias selvästi liioiteltu. Vahvistus tästä - massa (ja epäonnistuneet) myynti Vaahtobetoniasuintalot huviloita Espanjassa ei ole edes hankintahintaan vähennettynä poistoilla ja kuinka paljon kestää. Unohdettu, kun ne on rakennettu noin mikroiznose estää ja mitä tehdä kaiken tämän?

Niinpä noudattaen kaikkia niihin liittyviä olosuhteita, vaihtoehdot ovat todella budjetin rakentaminen meillä on vielä hieman:

 • Ensisijainen - massiivipuuta puutalo, eristetyt ecowool.
 • Muita alle riippumaton lämmitys kattilan tai lattialämmitys - talon CIP.
 • Kuitenkin kovalle alustalle paikoin jatkuvasti kuiva, lämmin ja pitkä kesä - talon vaahtopalat ja Kevytbetoni.

Jos asuntolainan maksu putoaa 6-7%, on mahdollista, että ensimmäinen paikka tulla tehdasvalmisteiset paneelitalot. Tällä välin mitään näistä, joihin tulemme, pystyy tarjoamaan mukavan majoituksen 2 sukupolvea asianmukaisen suunnittelun ja rakentamisen sopivat olosuhteet. Lisätietoa budjetin rakenne on parempi olla luottaa.

Leave a Comment

5 + 4 =