Miten leikata vadelmat syksyllä

Miten leikata vadelmat syksyllä - tavat, korkeus, menetelmän mukaisesti Sobolev, remontant ja ezhemalinu

Vadelmat, kasvanut lähes joka maassa, ei aiheuta ongelmia puutarhurit, mutta vaatimaton marja pensas vaatii asianmukaista huomiota marjat eivät ole pikkumainen ja pensaissa jatkoivat täysimääräisesti kantaa hedelmää. Kun hoito on osattava leikata vadelmia laskivat lajista riippuen (tavanomainen, remontant) oikea kaava syksyn sato ennen talven tai kahden hengen standard. Kun oikea valmistelu tehtaan ensi kaudeksi, se antaa sinulle hyvän sadon.

Tarvitseeko minun leikata vadelmat talvella

Jokainen puutarhuri haluaa saada suuria marjoja makea vadelma, mutta se ei ole helppo saavuttaa, jos et tiedä, miten leikata vadelmat syksyllä. On totta, että syksyn sadon vadelmat yhdistettynä asianmukaista hoitoa pensaiden antaa suuren sadon. Tämä käsittely tehdään paitsi ohentua kasvien tiheydestä. Pensas kehittämä 2 vuoden välein, sillä kolmantena vuonna jo antaa pienille hedelmiä. Anteeksi leikataan hedelmälliseksi versoja, mutta Vadelman sato alkusyksystä on järkevin tapa tulevaisuudessa hedelmiä.

Huolto tehdään 10-20 päivää ennen puhkeamista syksyn pakkaset. Jos et kasva remontant muodossa ja normaali, sinun ei pitäisi odottaa hoitoon loppusyksystä, jolloin tuholaisten ja tautien lisääntyä liikaa aikaa. Trim remontant vadelmat syksyllä välttämätöntä, kun kaikki marjat on kerätty loka-marraskuussa, jolloin vuotuinen varret seuraavana vuonna, kolme-senttinen leikkaamalla kaikki kannot.

Kun syksyllä harvennus perinteisten lajikkeiden leikataan poistumatta kannot kaikki lopun ajan kahden vuoden versot ja älä koske hyvin kehittynyt haara ensi kevään valinta. Poista myös rikki, infektoitunut ja sairastunut versoja. Sääolojen talven vähäluminen talveksi syksyllä ainoastaan ​​makasi vadelmapensaikot nippuina, kumartua maahan ja harvennus lupaa alkukeväästä.

Onnistuneen viljelyyn sadon vadelmapensaikot pitäisi olla kaksi kertaa vuodessa, ja ymmällään puutarhurit sekä leikata vadelmapensaikot ottaen huomioon tarve tehdä samanlaista menettelyä keväällä. Jos jousi ohenemista pensaiden ei suunnitella, sitten syksyllä käsitellä heti vasemmalle oikea määrä versoja 8-10 ampuu kohti pensas, ja kun viljellään riveissä - määrän 10-12 metriä kohti.

Ennen työn aloittamista, aseistettu erittäin terävä sakset, tarkasta huolellisesti valita oksat poistaa ja tuottavaa varret. Asianmukaista menettelyä ei saa kantojen etäisyys, pidetään välillä pensaiden 60 cm ja poistetaan:

 • otplodonosivshie potilaat rikki, ylimääräinen varret;
 • nuoret oksat eivät pysty talvehtimaan;
 • haara, kaksi vuotta, jotta se ei häiritse poikasia ruokitaan kasvuun.

vadelma karsinta olisi aloitettava luokittelua Bush. Yksinkertaisiin Kokeneet puutarhurit noudatettava seuraavia sääntöjä:

 • sakset leikata oksat, jo tuonut hedelmiä;
 • leikata heikko, sairaita, rikki, kuivui oksia;
 • ohut yksivuotisia;
 • kerätä kaikki leikkaus oksat ja polttaa pois laskeutumiset saastumisen estämiseksi terveitä kasveja mahdolliselta taudinaiheuttajien bakteerien.

Remontant grade eroaa siinä, että luo kukka varret ja antaa hyvän sadon kuluvan vuoden oksat, yearlings. Leikkaaminen vadelmat remontant on harkittava omituisuuksia muodostumista ylimääräistä puolella silmut monia sivuelinkeinot jotka lisäävät sadon loppukesällä ja syksyllä. Hänen järjestelmä riippuu viljelykäyttöön:

 • saada kaksinkertaisen sadon käsittely suoritetaan samalla tavalla perinteisten lajikkeiden;
 • tuottaa yksi viljelijä olisi leikattu kokonaan pois kaikki aluskasvillisuus.

Hybridi ihme kasvi ezhemalina otti parhaan karhunvatukkaa ja vadelmaa - korkea tuottavuus, yksinkertaisuus, kestävyys. Hoitaa sitä seuraavasti:

 • Kesällä kun kasvu oksat ja hedelmien pensaat leikataan 2,5 m, prischipyvaya niiden latvat - niin haara on paksumpi ja vahvempi, antaa hyvä paeta;
 • sinun täytyy jättää 4-5 vahva versot keväällä on tehtävä uudelleen harvennus, lyhentäminen 20-30 cm.

Jos toukokuun lopussa pensas saavuttaa korkeus 80-90 cm, oksat leikataan pois, jos se on pienempi - niin käsittelyjärjestelmä viivästyy vasta elokuussa:

 • Nuori ituja se olisi toteutettava korkeuteen 1,2-1,5 metriä.
 • Jos sinulla on heikko kasvu voi jättää joitakin heikkoja versoja, leikkaamalla ne jopa metrin korkeuteen.
 • Jos Bush ennen tätä aikaa leikata 3-4 vuotta, on tarpeen poistaa kuolleet oksat ja nuoria versoja heikko puoli, ja loput sato metrin korkeuteen.

Suosittu vaihtoehto tänään - menetelmällä käsittelyn vadelma Sobolev, venäläinen puutarhuri. Joka menetelmä on tunnettu siitä, yksinkertaisuus ja tehokkuus:

 1. Mukaan pensaat muodostavat teknologia keväällä ja syksyllä aikoja, alkaa touko-kesäkuussa ja rajaus yläosien 15 cm: n korkeudelta 80-100 cm.
 2. Vuoteen alkusyksystä kaudella muodostunut vahva runko 5-6 versot jopa 50 cm. Harvennus sellaista ole jo tänä vuonna.
 3. Uusi vaihe tulee ensi keväänä. Versot läpikäyneet pakkasta lyhentää 10-15 cm.

Mukaisella menetelmällä, Sobolev, voi olla tavallisesta tehdä remontant marjat, lisäys saanto. Kuitenkin, on puutteita tavalla: aktiivisesti umpeen pensaat, pahenee tuuletus oksia, lisääntynyt varjostus ja tartuntoja tuholaisten ja tautien. Ongelmien välttämiseksi, minimietäisyys rivien pensaiden tulisi olla 2 m, minimietäisyys rivin - 1 m, ja enimmäismäärä versoja yksi holkki alueella kymmenen.

Säännöt Vadelman sato: huomioon kaikki mahdolliset vivahteet

Pääsääntöisesti vadelma ei aiheuta paljon ongelmia puutarhurit ja on melko vaatimaton marja pensas, mutta jonkin verran huomiota tarvitaan edelleen. Asianmukaista hoitoa, hiljainen tieto, miten oikein leikata vadelmat keväällä tai sen jälkeen fruiting, et voi vain tarjota vakaa tuotto, mutta myös lisätä useita kertoja. Kun se on parempi tehdä karsimisesta pensaat ja mitä harkitsemaan valitessaan tiettyä menetelmää?

Varmistetaan tehokas kasvun ja lisääntymisen vadelma ensimmäinen leikkaus on tehtävä silloin, kun taimien, joita on lyhennetty 50 cm alkuvaiheessa, ja lisäksi leikkaus on suoritettava erityinen työkalu -. Leikkurit.

Varsinkin vadelma leikata keväällä

Karsimisesta vadelmia keväällä pitäisi tehdä kauden alussa heti lumi sulaa kunnes täysin lämmennyt maaperään. Valinta Kuukauden karsimisesta (maalis-huhtikuu) riippuu, missä järjestyksessä sää vadelmia kasvanut alueella. Klikkaamalla keväällä vadelma koristeeksi olisi otettava huomioon ominaisuuksia ja lajittelee, nimittäin, että määrä hedelmiä kauden (yksi tai useampi).

Lajikkeiden saannoksi tuli

Menettely suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • Irrotus puutarha viiniköynnöksille heikko, sairaita ja kuihtui oksat. Onko podmerzshie niiden varret leikataan terveen munuaisen
 • Decimation määrään uusia versoja kohti bush 5-8. Kun jousi pidetään rajaus vadelmapensaikot kasvanut SHPALERNAYA menetelmä versot jää vapaaksi välillä välein vähintään 10-15 cm;
 • Jäljellä olevat varret on lyhennetty neljäsosaa pituus, lopulta paeta pituus on 120-150 cm.

Tällaisessa suoritusmuodossa koko sato kattavuus tarjoaa pensaiden, se estää ulkonäkö tuholaisten ja tautien. Myös hidastaa kasvua jäljellä versoja, siten alettu kehittää sivusuunnassa nuppuja.

Harkittaessa vaihtoehtoja, miten leikata vadelmat keväällä, on huomattava, ja menetelmä, jossa käytetään joka on tavallista vadelma hedelmä pidempään. Leikkaaminen suoritetaan seuraavien sääntöjen mukaisesti:

 • Kaikki versot on jaettu neljään osaan;
 • Ensimmäinen lyhennetty 10-15 cm (ne kantavat hedelmää kauden alussa);
 • Näiden versot leikataan 20-30 cm;
 • ampuu kolmas osa lyhenee puoleen;
 • Jäljellä varret leikataan olennaisesti tynkä, jättäen 3 cm korkea (ne täydellinen toteutumaan).

Piirteet karsiminen vadelmat syksyllä

Jos sinulla ei ole aikaa leikata vadelmat ennen hedelmiä kausi, olisi tunnettava miten leikata vadelmat talveksi. Tämän tarkastuksen pitäisi olla viimeistään kaksi viikkoa ennen voimakasta jäähdytystä. Ennen hienosäätöä pensaat tarkasti määrittämään versot on poistettava ja valinta varret, joka antaa sadon ensi vuonna.

Leikkaaminen vadelmat talven joudutaan irrottamaan seuraavien pakenee:

 • Otplodonosivshie vaikuttavat tuholaiset ja sairaat varret;
 • Tarpeeksi nuori saada pitoa versot, jotka eivät pysty talvehtimaan;
 • Versot-vuotiaista, jotka saivat sadosta parin viime vuoden aikana, joten he eivät murtaa valtaa nuorten varret;
 • Nadlomannyh ja tarpeeton versoja, jotka paksuuntua Bush liikaa.

Karsimisesta vadelmia syksyllä näiden versojen suoritetaan poistumatta kannot tyvestä. Kun muodostetaan pensaat välillä jättänyt välys on vähintään 60 cm, vähentämällä ylimäärä varret lapiolla (20 cm poikkeamatta tärkein holkin ympärillä vadelmat kaivaa itsensä ympäri, sitten käsiteltiin maahan ympyrän ulkopuolella).

Leikkaaminen vadelmat talvella edistää nopeaa kasvua vadelmia, joten mittarin pitäisi jättää noin 10 versoja. Samalla leikata remontant vadelmat, leikkaamalla pois jokainen paeta jopa 10 cm.

Varsinkin vadelma leikata Sobolev

Nykyään suosituin vaihtoehto on leikata vadelmapensaikot karsintaa vadelmat Sobolev, nimetty kunniaksi Venäjän puutarhuri, on perustaja malinovodstva. Tämän menetelmä on tunnettu yhdistelmä yksinkertaisuus ja tehokkuus, leikkaus laatu voi olla jopa kokematon puutarhurit.

Mukaan kaksinkertainen leikkaus tekniikka vadelmapensaikot muodostus toteutettiin keväällä ja syksyllä. Jona ensimmäinen sato on toukokuun lopussa tai kesäkuun alussa, kun nuori varret päästä korkeus 80-100 cm, riippuen lajikkeiden vadelmat. Myöhemmin viettää karsinta on erittäin epätoivottavaa, sillä versot välttämättä ehdi kasvaa voimaa ja sen seurauksena ei ulkoistaa talvella kylmä. Tässä vaiheessa proteesi yläosien varret, poistamalla 15 cm korkeus.

Trimmauksen jälkeen pensas lähes ei kasva korkeus alussa kehittää sivusuunnassa oksat. Kun vain muutama päivä leikkauksen jälkeen ensimmäisen idut ovat jo nähtävissä ylempi axils, ja alkusyksystä sijasta yhden paeta muodostettu vahva varret on viisi tai kuusi versoja, joista jokaisella on pituus 50 cm. Tämä ei ole vuoden järjestelyjä leikkaus ei ole enää järjestetään.

Seuraavana keväänä, kun versot näyttävät ensimmäisen lehtiä, siirry seuraavaan vaiheeseen kaksinkertaisen rajaus vadelma. Menetelmässä lyhentäminen turvallisesti selvisi talven ampuu 10-15 cm. Tämä tehdään sen varmistamiseksi, että päärunkoa muodostunut paljon uusia oksia, joiden lukumäärä kymmenkertaistui ennen alkua hedelmiä.

Mukaan Sobolev, avain tehokkuuden kaksinkertainen rajaus on oikea soveltaminen toisessa vaiheessa. Siihen sovelletaan, tulokset ylittävät kaikki odotukset - sijaan tavallinen näky yhden varret vtorogodny Bush muuttuu täysin peitetty kukkia, silmuja, munasarjat ja kypsä marjoja, versot, kun taas hedelmiä päättyy vasta puhkeamista kylmällä säällä.

Leikkaaminen vadelma Sobolev johtaa tavallista vadelmat remontant, merkittävästi lisätä saantoa vadelma.

Yhdessä etuja kaksinkertaisen rajaus on haittoja. Puhumme hyvin aktiivisia likaantumista vadelmapensaikot, mikä johtaa yli geeliytymättöminä vadelma. Seurauksena huononi tuuletus versoja parantaneet varjostus, mikä tulee tuholaisia ​​ja tauteja. Jos aikaa ei ryhdy toimiin, voit menettää paitsi tuotto, mutta myös pensaiden itse.

Tällaisten ongelmien välttämiseksi, kun menetelmä kaksinkertainen leikkaus etäisyys rivien vadelmapensaikot olisi nostettava vähintään 2 metriä, ja pensaat on sijoitettu vierekkäin riviin, poistetaan toisistaan ​​vähintään yhden metrin.

Enimmäismäärä versoja yksi holkki ei saisi ylittää 10. Jos halutaan, merkittävästi lisätä saantoa vadelma, vadelma kaksinkertainen viljely voidaan suorittaa asteittainen väheneminen substituoitu- ja hedelmien varret versoja. Ensin vasen 8 10 jälkeen - 6 ja viimeisessä vaiheessa - 4 nuoren syntyy paeta.

Säännöt Vadelman sato syksyllä - Video

Jos sinulla on kysymys, voit kysyä se kommentteja tämän artikkelin alla!

Asiantuntijamme vastata kysymykseen lähitulevaisuudessa (1-2 päivää), rekisteröidy kommentoida ajoissa saada ilmoituksen siitä vastauksesta!

Millainen kasvun varren on vadelman?

Mutta Press Photo:

Hei Ostettu palsta ladon taakse kasvaa vadelmat, korkea sileä. Kasvava sattumanvaraisesti, monet nuoret vadelma nousi, kuin silloin, kun se leikataan? Miten lähteä ja miten luoda?

Nyt kosketa vadelmat ei, sinun täytyy odottaa syksyyn. Mutta ennen kuin jäähdytys on aika uudistaa laiminlyöty vadelmapensaikot. Voit tehdä tämän, leikkaa pois kaikki rikki ja sairaat oksat sekä liian vanha ja liian nuoria versoja. Välttää paksuuntuminen laskeutumiset muodostavat yksittäiset pensaiden väliin jää etäisyys on vähintään 60 cm, ja loput nuorten lapio kaataa. Yhdessä aikuinen Bush ei saisi olla enempää kuin 10 oksat. Ensi keväänä tarkastelemaan uudelleen muodostettu vadelmat ja leikkaa podmerzshie versoja. Jäljellä olevat terveoksaista lyhentää neljäsosaa, kuten sivuhaarat.

Monet kiitokset vinkistä! Nyt kaikki on selvää, mitä tehdä 🙂

Miten leikata vadelmat syksyllä ja syksyllä Mitä rajaus?

Olisi virhe ajatella, että tiheässä tiheiköt vadelma pysyä yli siististi leikattu pensaita singleä. Tarpeeksi todistamassa umpeen vadelmapensaikot, ymmärtää, että marjat kypsyvät keskellä runsas vehreys pahempaa, lisäksi niiden maku ja kokoa ei ole paras. Vadelma vaikka voi nopeasti kasvaa kuin rikkaruoho, hyvin kantaa hedelmää ilman tarpeellista varovaisuutta tulee.

Vinkkejä kokenut puutarhurit - se on mahdollista ja onko leikata vadelmat syksyllä?

Nähdä päällä vadelmapensaikot, nastoitettu suuri maukkaita marjoja, haluan kaikille, mutta tällainen tulos olisi vaikea saavuttaa tietämättä miten leikata vadelma syksyllä. Vuotuinen karsimisesta versoja yhdistettynä asianmukaista hoitoa pensaita antaa sinulle suuren sadon hedelmistä vitamiinia.

On valokuva vadelma pensas

Mutta leikkaus versot toteutetaan paitsi varten harvennus paksuuntunut pensaita. Vadelmavinegretissä kaksivuotinen kehityksen aikana, ja jo hedelmät merkittävästi kutistuu kolmatta vuotta. Tietenkin, sorry leikata "nolla" versot talvehtinut hyvin ja tyytyväinen erinomaisen saannon, mutta se on järkevin tapa.

Jos aiot ensi vuonna kerätä suuri pensas mehukas marjoja, poista kaikki epäilystäkään ja vie se sääntö nimenomaan jakaa aikaa karsimisesta lopussa kauden.

Yksityiskohtaiset ohjeet - miten leikata vadelma syksyllä?

Selvittämisestä versoja pitäisi leikata? Jos vadelmat perinteisten lajikkeiden (ei remontant), kun taas syksyllä, poista kaikki otplodonosivshie kaksivuotinen varret, jättäen vahva vuotuinen ampuu hyvästä hedelmien ensi vuonna.

Leikkaaminen vadelmat remontant on omat erityispiirteensä, riippuen tarkoitukseen, johon se on kasvanut, sillä kahden tai yhden sadon. Ensimmäisessä tapauksessa pyritään samaan sadostaan ​​tavanomaisista lajikkeista, kun taas toinen - täysin leikata pois kaikki juoksijat kerätä syksyn marjoja varret yksivuotisia.

On valokuva vadelma sadon

Leikkaaminen vadelmapensaikot suoritettiin seuraavasti:

 • Ensimmäinen leikkaus juureen kaikki rikki varret, kuivattiin vaurioitunut sairauden ja heikko yksivuotisia oksat muistuttavat ruoho;
 • vain poistaa palveli kaksivuotisen versot;
 • jos pensaat ovat kasvaneet myös harventaa niitä, jättäen noin 8-10 vaikein terve varret kohden 1 neliömetri;
 • kaikki leikattu oksat on välittömästi palanut, koska ne voivat olla haitallisia tuholaisia;
 • jälkeen karsintaa vadelmat tulisi obkopat tuhoaa rikkaruohot;
 • viimeinen vaihe on kastike lannoitteiden ja käsittely jäljellä varret vihreä myrkky.

Uusia konttoreita on vadelmia kasvaa juurakoita (maanalainen osa), joten voit leikata versot ovat tasan maan. Ei kannot lähteä ei tarvita!

Photo Vadelman sato

Tärkeää vivahteita tai miten karsia vadelmat pudota?

Täytyykö leikata vadelmat syksyllä tai pitäisi tehdä tätä työtä kesällä heti hedelmiä on ohi? Useimmiten pääkasvia tehdään syksyllä, ennen puhkeamista pakkasen. Kuitenkin jotkut puutarhurit ovat alkaneet tämän menettelyn heti kerättyään viimeisen marjat (elokuussa), siten, että laitoksen lähettänyt kaikki ponnistelunsa nuoret versot, jotka kasvavat juuri tällä hetkellä.

Jos sivusto ei kasva remontant lajikkeita, kuten tavallista, loppusyksystä ei kannata odottaa. Etua niin kävisi, mutta tuholaisten ja tautien annetaan lisäaikaa lisääntymään. Kun kerätään kaikki vadelmat, voit välittömästi aloitettava lovi tarpeettomia oksia.

Yrittää lähteä niin paljon terveitä uusia versoja, kun leikattu vanha - joten voit välttää paksuuntuminen vadelma. Kuten tiedätte, leveämpi väli pensaat, sitä paremmin ne tuuletetaan ja saavat enemmän auringonvaloa. Vastaavasti, ja marjat saadaan maukkaampia. Juurten kasvua, syntymässä välillä pensaat, voimme kaivaa esille, jotta elinsiirron toiseen paikkaan. Jos jalostukseen vadelmat tarpeetonta versot parempi vetäytyä välittömästi, heti kun huomaat sen.

Jos sinulla on kysyttävää, miten leikata vadelma Syksyllä - video auttaa paremmin visualisoida menettelyyn. Katso video kiinni artikkelin, ja yrittää laittaa asiat täysin järjestyksessä omillaan vadelma laastari - mitään monimutkaista siitä.

Leave a Comment

2 + 1 =